Всичко за пералните машини

Шайби за водни резервоари - Общ преглед

пералня с резервоарЛипсата на водоснабдяване не е причина да се отказвате от предимствата на цивилизацията. По-специално, ако сте фенове на автоматичното пране, но няма къде да свържете обикновена машина, тогава пералня с резервоар за вода ще ви помогне. Тези автомобили са чудесно изобретение, тъй като не се нуждаят нито от водоснабдяване, нито от канализация и се изтриват не по-лошо от най-добрите класически автомати. Нека поговорим за тези „чудо-машини“ по-подробно.

Каква е разликата между обикновените пишещи машини от цистерни?

Някои потребители се чудят как се различава обикновената автоматична машина от пералня с резервоар? В края на краищата изглежда, че е по-лесно да свържете резервоар с вода към нормална машина, вместо към водоснабдителна система и да я измиете за вашето здраве. Не е толкова просто. За да свържете резервоар за вода към конвенционална машина, ще са необходими допълнителни устройства и промяна на някои от нейните агрегати и това се дължи на технически затруднения. Това е просто недостъпно за мнозина, но има нужда от автономна машина.

Производителят се погрижи за потребителите, отрязани от предимствата на цивилизацията, създавайки за тях напълно автономна пералня. Машината с резервоара обаче няма значителни структурни характеристики. Резервоарът за вода, който е разположен отстрани на машината, е свързан с маркуч към нагнетателно устройство под налягане, което е монтирано в корпуса на "пералнята". Освен това машината има допълнителни сензори, които следят количеството вода в резервоара, това са всички конструктивни разлики от обикновената автоматична машина.

Обърнете внимание! Много потребители, закупувайки автомобили с резервоар, предпочитат да организират източване за него. В крайна сметка, ако съберете мръсна вода в резервоар, тогава рано или късно ще има нужда да я премахнете от там.

Автомобилите с резервоар имат няколко предимства:пералня с резервоар

 • те са в състояние да работят независимо от водоснабдяването и канализацията;
 • ако във вашата къща се появи система за водоснабдяване, резервоарът може да бъде изваден и машината свързана към водоснабдяването;
 • капацитетът на средния резервоар, който се доставя с машината, е достатъчен за поне 2 измивания - не е нужно да стоите до машината и да добавяте вода;
 • някои модели автомобили с резервоар имат впечатляващ брой сензори, които могат да контролират качеството на подадената от резервоара вода;
 • машините с резервоар използват вода много икономично;
 • машина с резервоар може да направи без канализация - мръсна вода може да се източи в специален контейнер.

Автомобилите с резервоар също имат недостатъци. За тях трябва да се каже и няколко думи.

 1. Не можете да наречете пишеща машина с резервоар компактно устройство. Самата машина заема много място, приблизително същото пространство е необходимо за резервоар с чиста вода. И ако все пак поставите контейнер за източване на мръсна вода, се оказва, че една машина ще заема същото пространство като цялостния шкаф.
 2. Не всички модели автомобили с резервоар имат помпа за изпомпване на вода в резервоара, така че за да се измиете, първо трябва да напълните резервоара с вода в кофи.

Пералнята с резервоар за вода е специално проектирана за хора, които ценят комфорта във всяка среда. През лятото можете да вземете тази кола със себе си в страната. За хората, които през лятото предпочитат да променят задушевността на градските апартаменти в покрайнините на лятна вила, такава кола ще бъде истински подарък.

В частна къща, която все още не е свързана с комуникации, машина с резервоар също може да бъде спасение. По принцип тази машина може да се използва доста широко, където и да има достъп до електрическата мрежа и достатъчно количество свободно пространство.

Сортове перални машини с резервоар

Пазарът не е пълен с разнообразие по отношение на производителите на перални машини с резервоар. В момента тази ниша е плътно заета от словенската компания Burning. Продуктите му са известни по целия свят и вече са успели да спечелят признание сред потребителите. Компанията произвежда следните перални машини с резервоари.

 • Gorenje W72ZX1 / R.Красива машина с машина за цистерни, в по-ниската ценова категория. Консумация на вода 56 литра, капацитетът на резервоара с вода е достатъчен за 2 измивания. Машината е лишена от дисплей, но поддържа всички основни режими на пране, включително интелигентно пране. Максималната скорост на въртене на барабана е 600 об / мин, максималното натоварване е 7 кг.
 • Gorenje W72ZXY Той се различава от предишния модел в по-капацитетен резервоар за вода и по-бързо въртене на барабана - до 800 оборота в минута. Останалите спецификации са същите като тези на W72ZX1 / R.
 • Gorenje WA60Z085R. Красива машина с голям резервоар и ергономичен дизайн. Максималното натоварване на барабана е 6 кг, скоростта на въртене на барабана е до 1000 оборота. Ниска консумация на енергия и отлична икономия на вода, разход за 1 измиване - 45 литра. Машината без дисплей поддържа 15 различни режима на пране.

Важно! Пералните машини с резервоар, въпреки много икономичната консумация на вода, перфектно измиват нещата. Това се потвърждава от множество лабораторни тестове.

Какво да търсите при избора на кола с резервоар?

Тъй като по същество само един производител остана на пазара на перални машини с резервоар, човек би трябвало да избира от няколко модела, предлагани от него. В тази връзка ще е необходимо да се примирят с някои недостатъци и недостатъци, които производителят си позволи. Експертите дават някои съвети относно избора на модел на пералня. Изгаряне, нека ги разгледаме.пералня с резервоар

 1. Изберете модели с ниска консумация на енергия и консумация на вода. Първо, те ще помогнат да спестите от сметките за ток, и второ, по-малко ще трябва да влачат кофи с вода, пълнейки резервоара.
 2. Не преследвайте модели с увеличен резервоар за вода. Такъв резервоар е по-широк от обикновено и заема повече място.
 3. Не всички модели машини с резервоари имат детска ключалка, така че ако семейството ви има деца, които се интересуват от домакински уреди, тогава изберете модел с ключалка.
 4. Ако качеството на водата, налична за измиване, е незадоволително, тогава е по-добре да изберете модел машина с резервоар, в който е инсталиран специален филтър за пречистване на водата.

Ако анализираме отзивите на потребителите за използването на перални машини с резервоар от компанията Burning, тогава по принцип можем да стигнем до извода, че качеството на такива машини е напълно задоволително. От гледна точка на някои домакини, колите с резервоар са твърде шумниобаче, трябва да разберете, че производителят не каза, че неговото оборудване ще работи безшумно.

Също така, някои се оплакват от невъзможността да се измие резервоара с вода. Както той има твърде тесен врат, в който е невъзможно дори да се качиш в нечия ръка. Това мнение е субективно, макар и не без рационално зърно. реален рецензии за перални машини ще ви помогне да решите дали да купувате оборудването на тази марка.

В заключение отбелязваме пералнята с резервоар за вода - това е отлична покупка за къща без вода и канализация. Тя ви позволява да измиете напълно нещата, след като ръчно завлечете вода в специален резервоар, който е прикрепен директно към машината отстрани. Съвременните технологии ви позволяват да се насладите на предимствата на цивилизацията, дори и там, където те почти не съществуват.

   

14 коментара на читателите

 1. Граватар Олга Олга:

  Недостатък: няма изтичане от резервоара за водата, останала след измиване.

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Възможно ли е да извадите резервоара и да свържете машината към станцията?

  • Граватар Елена Елена:

   Резервоарът не може да бъде изваден, възможно е да се свържете само с водоснабдяването през резервоара.

 3. Граватар Вера вяра:

  И къде мога да купя такава машина в Красноярск и колко струва, някой може ли да ми каже?

 4. Граватар Маргарита Маргарет:

  Кажете ми къде мога да ги купя?

 5. Граватар Марина яхт клуб:

  Не е ясно колко вода консумира машината по време на пълния цикъл на измиване? Навсякъде се изписват 55-60 литра. по някаква причина при пране памукът 60 (2 изплаквания) оставя почти целия резервоар - 100 литра.

 6. Граватар Макс Max:

  Защо машината изтегля вода през цялото време?

 7. Граватар Аня Аня:

  Защо водата изтича от маркуча за източване при миене?

  • Граватар Дияр Diyar:

   Ако маркучът за източване е под нивото на барабана, водата ще тече непрекъснато. За да не се случи това, трябва да се повдигне по-високо.

   • Граватар Магомед Магомед:

    Само за този тип шайби или важи и за обикновените?

 8. Граватар Татяна Татяна:

  Машината започна да се мие дълго време, причина?

 9. Gravatar Anonymous аноним:

  Защо налива вода по време на измиване, бързо набира скорост и спира?

 10. Граватар Роман Роман:

  Как да изключите резервоара за вода, за да го измиете?

 11. Граватар Сергей Сергей:

  Защо водата в машината стана по-бавна?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини