Всичко за пералните машини

Отзиви за перални машини Renova

отзиви за РеноваПералните машини Renova са полуавтоматични машини от китайски производител. Те са ценени сред летни жители и ергени, поради своята компактност и ниска цена. Но наистина ли е така, те ще помогнат да разберете отзивите на хората, използващи техниката на тази марка. Ние сме ги съставили в тази статия.

Renova WS-30 T

Фьодор

При първото стартиране на пералнята имаше трудности с източването на водата. По принцип, докато всичко работи добре, надявам се да имам достатъчно за всички мои студентски години. Идеален евтин вариант. Не исках да го мия на ръка, купих тази китайска машина и съм доволен, защото изтрива перфектно.

Тарасов Александър

Машината е много подходяща за тези, които живеят в общежитие или често се движат, защото е леко. Друг плюс е евтин. Но на това, вероятно, плюсовете му свършват. Факт е, че при миене не можете да излеете много вода, тъй като тя ще започне да се излива през дупките в дръжките. В допълнение, той е направен от крехка пластмаса, какво да кажа - Китай. Копчето на таймера се върти само в една посока, ако започнете да се въртите в другата посока, можете да счупите таймера. В колата ми след шест месеца нещо се счупи, трябваше да го дам под гаранция за ремонт. Като цяло тя не заслужава повече от 3 точки.

RENOVA WS-40PT

Лейди Годайва

След повредата на пералнята, машината реши да закупи нова машина, която може лесно да се транспортира. Решихме да спестим пари и да купим полуавтоматична машина Renova. Ако знаехте предварително каква е уловката, нали ... Бяхме разочаровани от покупката, въпреки че предположихме, че трябва да се изправим срещу нея, но всичко се оказа по-лошо от очакваното.

Производителят не се поколеба да похвали колата си, като я надари със супер изпускателна помпа, залив вода и скорост на въртене 1350 об / мин. Реалността не е толкова впечатляваща, помпата е нищо, сякаш изобщо не съществува. Завъртайте така, машината натиска по-добре при 800 оборота в минута. Маркучът за подаване на вода изобщо не пасва на крана, трябва да излеете вода в резервоара с кофа. Мислех, че можеш да изстискаш и миеш едновременно, но не беше там. В условията на лятна резиденция може да е нищо, но за постоянна употреба е лошо.

След известно време на работа се оказа, че машината е дефектна. След ремонта помпата работеше както трябва, маркучът беше сменен. Сега единицата работи добре.

Caporedgimi RENOVA WS-40PT

Здравейте читатели, ще ви разкажа за моята пералня Renova. Решихме с родителите да си купим пералня за лятна резиденция и отидохме до магазина. Изборът на полуавтоматични коли беше доста голям. Дълго време търсехме това, от което се нуждаем, и се спряхме на кола на Ренова по две причини:

 • първо, ниска цена;
 • второ, просто, без излишъци.

Така че тази машина беше лесна за работа, която се осъществява от три механични дръжки. Едно от тях е за избор на режим, второто е времето за измиване, а третото е времето за въртене. Машината заема малко място, което също е много приятно.

Не можете да измиете всичко наведнъж, тъй като резервоарът е проектиран само за 4 кг пране. Но това е по-добре, отколкото да правите всичко ръчно. Налейте вода в машината с кофа, като предварително я загреете до желаната температура. Като цяло те бяха доволни от покупката, но намериха минус - шумът по време на цикъла на въртене, което не е престъпно в страната.

tomikiva07

Обновената пералня изтрива и извива добре. Но като погледнем от коя страна да го погледнем. Не можете да си представите маркуч за събиране на вода, който е толкова тънък, че е по-лесно да напишете кофа. Изтичане и още по-лошо - трябва да загребите вода от резервоара. Освен това не е ясно колко вода трябва да се излее.

Най-интересното е, че върху кутията на тази шайба има маркировка за качество, която се намираше само на най-добрия продукт, а това е пълна глупост!

RENOVA WS 60 PT

mms85

Спешно се нуждаеше от евтина пералня. Според този критерий най-подходящият полуавтомат, въпреки че в магазините бях силно посъветван от картечница. Продавачите не отговориха на всичките ми обяснения защо е необходима такава машина. Да поръчате оборудване с доставка до селото в интернет не успя.Въпреки това не загубих надежда и продължих да търся според изискванията:

 • имате нужда от машина плюс центрофуга;
 • вместимост не по-малка от 5 кг;
 • надежден, лесен за ремонт, така че да не се налага да търсите части в случай на нещо.

В резултат на това купих машина Renova с товар 6 кг. След една година експлоатация, мога да кажа едно нещо, изтрива се добре. Не бръмчи много и най-важното е, че съдържа всичко, което трябва да се измие, включително завеси, килими и други обемни неща.

Arina-1RENOVA WS 60 PT

Преди да си купя пералня, си представях какво имам нужда и какво искам. И имах нужда от машина за активиране с извличане на достъпна цена и с добър външен вид. Резултат - измивам го на машина на Renova. Слагам го в кухнята, изглежда спретнато.

Управлението в колата е механично съвсем разбираемо. Но още при първото измиване възникнаха въпроси. Водата се излива през маркуч, който се свързва с крана. Можете да напълните кофата с вода. Това е само температурата на тази вода трябва да бъде не повече от 50 градуса. Как да се измери това не е ясно, вероятно купете термометър за тази цел. Също така е невъзможно да се нагрява вода с бойлер в машината, тъй като кутията е пластмасова. Ефектът от измиването в хладна вода няма да бъде нито един. Накратко - неудобство.

Можете да изтриете всякакви неща - това е плюс. В този случай колата работи тихо, което също е хубаво. Има изплакване, но аз не го използвам, защото съм свикнал да изстисквам в банята. Но въртенето работи добре, машината не скача, а си върши работата.

По принцип тази машина има както плюсове, така и минуси. Ако се адаптирате, тогава всичко ще е наред. Според обещанието на производителя колата ще издържи 7 години, но според мен при такова натоварване крехката китайска пластмаса бързо ще стане безполезна. Както се казва, изчакайте и вижте.

Renova WS-70P

череп

Старата кола от производителя е работила почти десет години. Новият автомобил на същата марка разочарова. След първото измиване резервоарът се напука, какво да кажа - машината е глупост!

танк се счупи

maksim1901

Купихме полуавтоматична реновираща шайба ws-70p за около 8000 рубли. Много доволен от покупката, тъй като изтрива и извива перфектно. Прането остава почти сухо. Налейте вода в кофа, изплакнете я и в колата. Свикнахме с тази процедура и затова я поставихме 5 точки.

И така, пералните машини на марката Renova са в търсенето. Те имат своите недостатъци, но предвид цената на подобна техника хората предпочитат да не им обръщат внимание. При липса на водопровод и канализация, той ще се справи с измиването не по-лошо, отколкото ако сте го измили на ръка. Но изборът е ваш, основното е да не се сблъскате с брака!

   

9 коментара на читателя

 1. Граватар Яна Яна:

  Всеки, който иска тази шайба, меко казано, неадекватни хора, може да си представи, че могат да кажат, ако се случи ... Колата е супер. Пет изтегляния за 40 минути. Ако нашата индустрия не прави нищо за нас, тогава пишете на други места.

 2. Граватар Валентин Валентин:

  Казвам, като ремонтник на перални машини, Renova е евтин Китай. Резервните части са подходящи. Не търсете качество, това е пералня „хартия“ „за еднократна употреба“.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Имаме тези кривоглави „господари“. Кой ти присвои това звание?

 3. Граватар Ина Инна:

  Точно там, където се прави подобно мръсване ...

 4. Граватар Мулия Mulia:

  Машината по цена и качество на измиване ни подхожда на пенсионерите. Да, и младите майки са от голяма помощ. Благодаря ви

 5. Граватар чичо Дий Чичо дие:

  Използвам го два дни, доволен съм. Купих го в къщичката, за да не се обадя по-късно на такива специалисти по ремонт. Водата в страната е твърда и много варовик, коли с нагревател ще се счупят след половин година. Или сложете система за пречистване и омекотяване на водата. А това е поне 10 000. Така че за тези пари можете да си купите нов веднъж годишно

 6. Граватар Алекс Алекс:

  Помогнете ми да го разбера.Започна да спира наполовина!
  Тоест таймер за 15 минути. И той става след 2-3 минути, таймерът продължава, но тя си почива. И всичко това на барабана. Нещо щрака, но не пада. След, след 10 минути. Започва, но отново не за дълго.

 7. Граватар Роман Роман:

  Купих полуавтоматична пералня за Renova за 8 кг. Измити два пъти се счупи и го направи. В ремонт 50 дни донесе започна да се мие отново се счупи. Докараха нова, започнаха да се мият при 6 товара, новата кола се развали. Бих искал да отида в магазин, който не ремонтира пералнята в продължение на 50 дни. За производителя: правете качество, а не количество.

 8. Граватар Надежда надявам се:

  Не съм доволен от тази машина, когато поставите прането в отделението за изплакване и въртене, получавате измиването с ръждиви петна. Защо не знам ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини