Всичко за пералните машини

LG перални машини

перални машини LG машинаНа пазара за домашни уреди има толкова много перални машини от различни марки. Bosch, AEG, Samsung, Ariston, Indesit, Beko, Candy, LG - списъкът продължава, сред такова разнообразие понякога е трудно да се направи избор.

Отбелязваме обаче, че пералните машини от различни марки имат свои собствени характеристики, това не са само разлики в ценовия диапазон и дизайн, които възприемаме на първо място. Това са технологични разработки, иновации, които се въвеждат в технологиите.

Автоматична пералня от LG, решихме да посветим тази статия и да разберем какви са предимствата на такава машина, какъв е нейният експлоатационен живот, а също и да разгледаме моделната гама от машини и да сравним характеристиките на различните копия.

Историята на появата на автомобили от тази марка

Марката LG се ражда и нейната история започва през 1947 г., когато в Южна Корея се появява Lak Hui Chemica, компания, която започва производство на зъбен прах, крем за лице и други хигиенни продукти. До 1953 г. компанията успешно продава продуктите си, като непрекъснато увеличава обемите на производство. За първи път именно тази компания използва пластмаса при производството на контейнери за продукти. През 1958 г. Ku Ying Hoi открива филиал на Gold Star за радио продукция. От това време започва развитието на техническото направление на компанията.

LG фабрикаЗаедно с техническото развитие, Ку Ин Ин Хой влезе в бизнеса за рафиниране на петрол и откри завод за производство на пластмаси. За разлика от европейските предприятия на корейски език, първата пералня се появи едва през 1969 г., в същото време са пуснати асансьори и климатици. През 70-те години на 20 век Gold Star пуска собствени микросхеми, в резултат на което се появяват касетофони и цветен телевизор.

До 90-те години компанията придобива световна известност; домакинските уреди се сглобяват в САЩ, Великобритания, Египет, Тайланд и Филипините. През 1995 г. марката Gold Star е преименувана на Lucky Group, съкратено LG. Днес това е огромна корпорация с фабрики и клонове по целия свят, главният офис е в Сеул.

В Русия пералните машини на LG се сглобяват от 2005 г. до фабрика в района на Москва.

Предимствата на пералните машини

За да сравните пералните машини LG машина с машини от други марки, помислете какви са техните предимства и отличителни характеристики.

 • Най-известният факт за пералните машини на LG е използването на технологията за директно задвижване, която за първи път беше извършена от инженерите на LG. Тази технология елиминира необходимостта от трансмисия и прави измиването по-малко шумно.
 • Двигателите с директно задвижване имат по-дълъг експлоатационен живот, поради което производителят им дава 10-годишна гаранция. Средно експлоатационният живот на корейското оборудване на тази марка е около 8 години.

  В някои случаи и при правилна работа машините могат да работят без сериозни повреди повече от 10 години. Но експлоатационният живот на модела на китайския или руския монтаж може да е малко по-малък.

 • машина LGВ пералните машини се използва технологията „6 движения на грижа“, която се състои в това, че машината има шест различни варианта на въртене: основно, заден ход, клатене, усукване, насищане, изглаждане.
 • Те имат разнообразен дизайн, потребителят може да избере техниката по свой вкус. Има модели не само в бяло, но и в черно и сребристо, както и комбинирани модели. За сравнение: Автоматичните машини на Bosch се представят главно в класически бял цвят.
 • Широк ценови диапазон, можете да изберете както основен бюджетен модел, така и машина с най-новите иновации, голям брой допълнителни функции, увеличен товар и възможност за сушене.
 • Една от характеристиките на автомобилите на LG е използването на True Steam технологията - обработка на пара. Парата може да се доставя както по време на измиване с определена програма, така и без вода, като освежаване и обработка на продуктите.

многоброен отзиви на потребителите позволете ни да заключим, че пералните машини на тази марка имат добро съотношение цена-качество. Разбира се, има и такива, които са много нещастни, а непрекъснатият експлоатационен живот беше само 4 години, след което трябваше да сменят нагревателя.

Преглед на модела

Обръщаме се към прегледа на модели автоматични машини на марката LG. Ще се опитаме да предложим модели от различни класове.

Пералнята LG E1096SD3 е тясна автоматична машина, дълбочината на която е само 36 см, докато натоварването е не повече от 4 кг, а въртенето е до 1000 оборота. Това съответства на клас на измиване A, спин - B. 13 програмирани режима дават възможност за пране на неща от различни материи. Що се отнася до системата за сигурност, тя включва защита срещу деца и преливане, дрямка филтър, контрол на нивото на пяна и дисбаланс, блокиране на люка и самодиагностика на неизправности. Странен производител на Руската федерация. Цена от 22 хиляди рубли.

LG E1096SD3

Пералнята LG F1289ND5 е тесен модел с товар до 6 кг и извличане до 1200 об / мин. Освен това има 13 програми за измиване, възможност за избор на температура и брой обороти по време на цикъла на въртене. Добър модел с достатъчно функции, безопасността включва защита от деца, контрол на дисбаланса и пяна. Странен производител на Руската федерация. Цена от 23 хиляди рубли.

LG F1289ND5

За ваша информация! Гаранционният срок за повечето модели не надвишава 1 година.

Пералнята LG F1495BDS е автоматична машина в пълен размер, която побира до 12 кг памучно бельо и ускорява по време на въртене до 1400 оборота. Заслужава да се отбележи големият удобен люк с диаметър 35 см и възможност за добавяне на неща след началото на прането. Интегрирани са общо 14 програми за измиване, включително тънко пране, смесено пране и отстраняване на петна. Има също функция за автоматично претегляне и функция за измиване с пара. Страна производител Корея. Цена от 60 хиляди рубли.

LG F1495BDS

Пералнята LG F14U1JBH2N е перална машина в пълен размер с възможност за измиване до 10,5 кг и извличане на 1400 об / мин. Този модел е оборудван със сушилня за дрехи до 7 кг. Само 10 програми, които са достатъчни за ефективно и нежно измиване на нещата от различни материи, без да се намалява експлоатационният им живот и без да се мият. Благодарение на доставката на пара можете да освежите нещата, без да ги миете във вода. Страна производител Корея. За иновативните технологии на въртене на барабана, самопочистване и мобилна диагностика ще трябва да платите от 66 хиляди рубли.

LG F14U1JBH2N

Пералнята LG F-1255RDS7 е автоматична машина с функция на сушене. Товарът за пране на пране е 17 кг, а за сушене - 9 кг. Това не само ще измие голямо количество пране наведнъж, но и ще го изсуши, без да го разделя на части. Машината е с размери 69x77x98 см, това е малко повече от стандартното и затова е проблематично да я поставите в малка стая. При въртене колата ускорява до 1200 оборота. Много голям и удобен люк с диаметър 58 см. Страна производител Корея. Цена от 76 хиляди рубли.

LG F-1255RDS7

Така че пералните машини на LG могат да се конкурират по цена с машини от други производители. Ако сравним бюджетните модели, разликата не е значителна, но автомобилите от първокласен клас понякога са много по-евтини от конкурентите с подобни функции. А експлоатационният живот ще зависи от експлоатацията, производствените дефекти и непреодолима сила, дори скъпото оборудване може изведнъж да изгори. Разбира се, вие избирате коя марка автомобил да купите за вас, препоръчваме ви само да не бързате и внимателно да проучвате всичко.

   

5 коментара на читателите

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Каква е грешката?

 2. Граватар Гулжан Гюлхан:

  Здравейте Имам въпрос колата беше измита и веднага изключена.

 3. Граватар Лена Lena:

  Машината трябва да се почиства от време на време. Използвам Indesit Работи умно и нямаше провали 🙂

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Представените в статията модели не са лоши. Но много ми хареса моя Hotpoiht по отношение на цена и качество 🙂

 5. Граватар Марина яхт клуб:

  LG работи с нас от 2002 г. без проблеми. Сега я заведоха в апартамент под наем и там се надявам да работи по моя начин. Само LG ще вземе новия, няма по-добра кола!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини