Всичко за пералните машини

Перални машини Kaiser

Перални машини KaiserПовече от 15 години изминаха откакто се появи домакински уреди Kaiser на руския пазар. И през това време потребителите разработиха много смесено мнение за тази техника и по-специално за пералните машини. „Кайзер е немско качество“ е посочено в рекламата, но дали наистина е немско, нека видим.

Производител Kaiser

Марката Kaiser е собственост на немската компания OLAN-Haushaltsgerate. В самата Германия обаче не знаят нищо за тази техника. В английския Интернет също няма подробна информация за тази компания. И това предполага, че Kaiser е маркетинг на руски производители на оборудване, които са регистрирали марка в чужбина, за да промотират марката поради добре познатото качество на европейските стоки и да повишат цената на стоките за това.

Според някои сведения основателят на марката Kaiser е Павел Логинов. Фабриката за производство на оборудване се намира в Полша, а регистрираният адрес е регистриран в Германия. Но това не означава, че пералните машини са толкова надеждни. Прави впечатление също, че производството е ориентирано главно не към европейските потребители, а към потребителите от Русия и ОНД. Вероятно защото "нашият" човек може да "се включи" в нещо.

Заключение! Пералните машини Kaiser не са от немски произход, това е продукт на руски или полски монтаж.

Преглед на модела

Сред характеристиките на пералните машини Kaiser, заслужава да се отбележи системата за рециркулация, която намалява разхода на почистващи препарати с 20%. Също така машините използват висококачествен метал, който не е подложен на корозия за производството на динамични сглобки. Друга особеност е степента на отваряне на люка на барабана, която е 1800което прави зареждането на прането много удобно. Помислете за някои от най-успешните модели автомобили от Kaiser.

Kaiser WT 36312 - измиване машина за сушенепредназначен за пране на 8 кг пране и сушене 3 кг. Пълноразмерна машина с електронно управление. В допълнение към основните програми има специални, например, защита срещу сгъстяване и директно инжектиране. Машината използва био ензимна фаза, която допринася за бързото разтваряне на праха. Сред недостатъците обърнете внимание на капризна електроника и неудобни бутони на контролния панел. За такъв модел ще трябва да платите само около 40 хиляди рубли.

Kaiser WT 36312

Kaiser W 36212 - тази пералня е подобна на предходната, също предназначена за пране от 8 кг. Разликата му е липсата на функция за сушене. Какво я прави 3 хиляди рубли. по-евтино. По принцип наборът от програми е един и същ. По отношение на функционалността, добър вариант за голямо семейство.

Kaiser W 36212

Kaiser W 34210 NTL е перална машина с най-високо зареждане с възможност за пране до 5 кг пране и ускорява до 1200 об. / Мин. При предене. Той има 13 програми за пране, включително пране на деликатни тъкани. Автоматична система за претегляне на прането и частична защита от течове също са интегрирани. Можете да закупите такава машина, оборудвана с всичко необходимо за 30 хиляди рубли.

Kaiser W 34210 NTL

За ваша информация! В руските онлайн магазини има много малко предложения за перални машини от тази марка, може би това не е случайно, направете свои собствени изводи.

Ревюта на пишеща машина Kaiser

Олег, 30 години, Воронеж

3 години използва Kaiser W 34110, след това машината се счупи. Поискаха 8 тона за ремонт, което ни накара да се замислим за закупуване на нова кола. Изводът е, че качеството не съответства на декларираното, друга измама. От „германците“ очаквате повече от три години работа.

SanSanych, 38 години, Тамбов

Kaiser е пълен боклук, а не немско качество. Използвам Kaiser W34208NTL само 7 месеца и вече мечтая да се отърва от него. Той успя да го купи за мен, не разтяга памучни неща, режимът на пране на 950C не работи, периодично електрониката се отказва, трябва често да изключвате машината и след това да я включвате отново. Искам да променя това чудо на LG или Electrolux. Хора, не купувайте тази прилика на технологии, Кайзер само звучи сериозно, всъщност това е пълна глупост.

Олга, 26 години, Москва

Съпругът направи подарък миналата година.Машина Kaiser W4610TL. Отлична немска единица, това не е някакъв „корейски“ за вас, тя изчиства нещата наведнъж. Разбира се, не използвам всички режими на измиване, използвам бързо измиване, бързо пляскане и няколко други три режима. Измива и избелва добре бельото и белите детски неща. Долни якета в него е добре да се перат и пастелно бельо, изваждането е просто невероятно добро. Препоръчвам на всички страхотна пералня.

Елена Сергеевна, 40г. Санкт Петербург

Искам да дам съвет на хората, които искат да купят пералня Kaiser w36310, Не искам да се скарам на никого, но емоциите надделяват. В нашия случай става въпрос за парите, които намаляват. Купихме пишеща машина в нова къща, стана така, че известно време стоеше бездействащо, след това те се обадиха на майстор, той го свърза с нас и го пусна в експлоатация. Първите 2 месеца се измиваше нормално, в таблата остана само много неразтворен прах, след това тя отиде и си отиде. Десетте се счупиха и тогава машината напълно спря да се включва. Не знаем какво да правим с него сега. Не препоръчвам този модел на никого.

Така че пералните машини Kaiser имат неоднозначна оценка сред потребителите, някои смятат машините за прекалено скъпи и ненадеждни, други, напротив, са доволни от качеството на измиването. Но самият производител крие много неща, така че на кого, какъв късмет. Моделите са различни, очевидно и качеството на компонентите. Успех в избора!

   

9 коментара на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Използвам Kaiser 36212 SMA от 4 години. Много доволен.

  • Граватар Алекс Алексей:

   Използвам Kaiser W 44110 G от 6 години. Всичко работи, няма проблем. Изтрива се перфектно.

 2. Граватар Алексилар Alexillar:

  Наскоро машината Kaiser W42.08 се провали, тя работеше като резервоар 12 години. Механиката е отлична, резервоарът и барабанът са изцяло изработени от неръждаема стомана, коланът не се спуска, лагерите са нормални, мозъците са се провалили. Стоях с отстранен капак под плота в кухнята, нямаше проблеми с него. Жалко.

 3. Граватар Алина Алина:

  Моят на 20 години и все още работи, не чете някакви програми и всичко това. Аз съм победител!

 4. Граватар Майкъл Майкъл:

  Kaiser W 59.08Te. 15 години Maintainable. Сменен нагревател. Той свали и почисти байпасния клапан, смени четките на имейл. двигател, започна да скърца лагера на барабана. Сега те не правят такива неща!

 5. Граватар Олеся Олеся:

  Помощ с инструкциите. Не мога да се справя с измиването. И все още не изтича водата докрай. Няма въртене. Не измиване, а някакъв ужас

 6. Граватар Алекс Алекс:

  Кайзер машина W6T 106, неръждаемата стомана е не само барабан, но и резервоар! Работих 18 години и едва сега трябваше да сменя помпата за източване, ще сменя четките на двигателя: всички разходи са хиляда рубли. Правят ли такива коли сега? Съмнявам се.

 7. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  kaiser w45.08tl10 - 22 години всеки ден видях. През това време бравата на капака се счупи. Изхвърли го. Работи и по-нататък. Сега започнах да скачам, амортисьорите на резервоара бяха покрити. И е удивително колко дълго са продължили. Мисля да се променя и да го оставя да сече още. Не знам някой да има кола с такъв пробег. Сега казват, аз се разбирам

 8. Граватар Вася Вася:

  Купих шайба за кайзер през 1998 г. Документите бяха на различни езици и на руски също. Написано е, че се прави в Германия, Берлин. 1000 об / мин, 4,5 кг. Все още работи. От недостатъците е, че само когато зареждате тежки неща, трябва да седнете на пишеща машина, когато тя започне да се навива. В противен случай той вибрира много. Но не го закрепям към пода, може би затова.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини