Всичко за пералните машини

Перални машини Indesit

Перални машини IndesitПералните машини Indesit са в добро търсене в различни страни по света. Те имат свои отличителни черти, но те не са без недостатъци. За това кои модели перални машини от тази марка са по-надеждни, къде се сглобяват такива машини, какъв е техният експлоатационен живот и много повече, ще обсъдим тази статия.

История на марката

Историята на марката Indesit е неразривно свързана с историята на формирането на Ariston. Така беше: през 1975 г. домакинските уреди под марката Indesit се появиха в Италия и постигнаха успех в цяла Европа. По това време Италия вече е разработила компания за производство на всякакъв вид домакински уреди, създадена през 30-те години на 20 век от Аристид Мерлони.

Indesit фабрикаЧаст от тази компания за перални машини Merloni Elettrodomestici беше поета от неговия син Виторио, който, гледайки успехите и темповете на производството на Indesit, предприема решителна стъпка и през 1989 г. изкупува марката Indesit. Оттогава две търговски марки Indesit и Ariston са произведени от една компания, Elettrodomestici, чийто централен офис все още се намира във Fabriano.

Тъй като марката indesit има по-голям успех на световния пазар от Ariston, Vitorio прави още една важна стъпка в развитието на компанията и я преименува на Indesit Company. Това решение влезе в сила през 2005 г. Така сравнително младата компания Indesit спечели световна популярност. Днес пералните машини на тази марка се сглобяват във Франция, Португалия, Полша и други страни.

Пералнята Indesit се появява в Русия през 1993 г., а през 1995 г. е открит представителство. През 2000 г. компанията купува завода Stinol Lipetsk, където започва производството на машини Ariston и Indesit.

Предимства и недостатъци

Както всяка друга марка, машините Indesit имат свои собствени характеристики и предимства. Основните им предимства включват:

 • Голям избор от модели с различни характеристики. Можете да вземете машина с вертикално зареждане и с предната част. Освен това натоварването на спалното бельо варира от 3,5 до 9 кг. Размерите могат да бъдат избрани в съответствие с размера на помещението, сред такива машини са тесни и дори малки екземпляри, които идеално се вписват под мивката в малка баня.
 • Функционалността на пералните машини може да бъде стандартна или усъвършенствана. Това ви позволява да избирате бюджетни модели, в които няма нищо излишно, което не възнамерявате да използвате, и следователно не е необходимо да плащате за такива безполезни функции.
 • Намалена консумация на енергия с новите енергоспестяващи технологии и функции на Time Time.
 • Снежна консумация на вода благодарение на технологията Water Balance.
 • Разумни цени. Автоматичните перални машини от Indesit се произвеждат основно в средната ценова категория, но можете да изберете и бюджетна опция.

Що се отнася до надеждността, пералните машини, произведени в Италия, от всички други сглобки са най-ценени. Средният живот на тези машини е 8 години. Какво не може да се каже за китайското сглобяване на Indesit, експлоатационният им живот може да не надвишава 5 години, това е късметът. Но по-често „пералните машини“, които се сглобяват в Русия от китайски компоненти, попадат в сервизните центрове. Гаранционният срок за почти всички модели е 1 година.

Животът на оборудването също ще бъде повлиян от правилното свързване на машината към комуникациите, условията на работа и навременната грижа.

Недостатъците на машините Indesit, които се отбелязват от специалистите в сервизния център, са следните:

 • лагери, които се отказват по-често от други части;
 • лош монтаж, което води до прекомерни вибрации и шум по време на работа;
 • некачествен регулатор на температурата, често се счупва;
 • некачествени маркучи и маншет на люка, което води до намаляване на налягането на машината и течове на вода.

за потребителски отзиви перални машини Indesit не може да направи еднозначен извод. Някой имаше късмет и беше доволен от технологията, като отбеляза, че през живота на 7-8 години машината работи безпроблемно.Някой нямаше толкова късмет, че след няколко седмици трябваше да предадат машината за гаранционен ремонт.

Преглед на модела

Има много модели перални машини, ще се опитаме да дадем примери за модели от различни ценови категории и ще опишем техните основни характеристики.

Indesit IWUB 4105 - машина за предно зареждане с подвижен горен капак. Той има натоварване на спално бельо до 4 кг и въртене до 1000 оборота, а след това клас на пране А и клас на въртене само С. Плитка дълбочина от само 33 см ви позволява да го поставите дори в малка баня. Сред програмите за пране са програмата "Дънки", "Вълна", "Коприна", "Спортно облекло" и други. Такава бюджетна машина е идеална за малко семейство. Страна производител Русия. Средната цена от 15 хиляди рубли.

Indesit IWUB 4105

Indesit NWSK 8128 L - машина с предно зареждане до 8 кг и въртене до 1200 оборота. Голям люк за зареждане с диаметър 49 см ви позволява удобно да слагате дрехи. Размерите на машината са 85x44x60 см. Има общо 18 режима на пране, като е възможно да се регулира температурата на измиване и скоростта на въртене. Страна производител Русия. Цена от 21 хиляди рубли.Indesit NWSK 8128 L

 

Indesit ITW A 5851 W е вертикална автоматична пералня с товар до 5 кг пране и извличане до 800 оборота. Размерите на машината ви позволяват да я поставите дори в малка стая, от режимите на пране има всичко необходимо. Страна производител Русия. В допълнение, цената привлича от 18 хиляди рубли.

indesit_itw_a_5851_w_1

Indesit ITW E 71252 G е вертикална пералня с товар до 7 кг и въртене до 1200 об / мин. За разлика от предишния, този вертикален модел има цифров дисплей, контролите са разбираемо интелигентни. Общо 14 режима на пране, които ви позволяват да перете различни видове тъкани, включително и деликатни, без да се отразявате на качеството на нещата и тяхното време на обслужване. Страна производител Русия, цена от 27 хиляди рубли.

Indesit ITW E 71252 G

Indesit XWDE 861480X W - сушилня за миене. Натоварването по време на измиване до 8 кг и по време на сушене до 6. По време на цикъла на въртене той се ускорява до 1400 оборота. Клас на измиване, предене и консумация на енергия А. Брой програми 16, от които привлича вниманието програма „Премахване на петна“, „Накисване“. В допълнение, има функция за премахване на миризми. Страна производител Италия. По отношение на функционалността това е отлична машина, в сравнение с конкурентите, тя привлича на цена от 42 хиляди рубли.

Indesit XWDE 861480X W

И така, пералните машини Indesit не могат да бъдат наречени най-надеждните, като средният им експлоатационен живот не надвишава 7 години. В повечето случаи „дълголетите“ машини на тази марка са машините, произведени преди 15 години, те се отличават с по-качествени компоненти от съвременните модели. Въпреки това, не всичко е толкова лошо, защото след 5 години експлоатация не е грях да си купите нова машина, още повече, че ще струва доста евтино.

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Генадий Генадий:

  Моят Indesit работи повече от 20 години!

  • Граватар Иван Иван:

   Моят е на 14 години.

 2. Граватар Артур Артър:

  Моите 7 години, 2 от тях ремонтирани. Първият път, когато мозъците полетяха, а вторият лагерите се счупиха.

 3. Граватар Сергей Сергей:

  Продължава да работи за мен повече от 15 години, всичко е наред. Програмно-механичен контрол. Можете да изберете всичко, което искате, за разлика от съвременната електронна програма. Роден на монтажа - Италия!

 4. Граватар Олга Олга:

  Моят също е на 20, защото преди това го правеха не както е сега, но с високо качество.

 5. Граватар Андрей Андрю:

  Нашата пишеща машина е на 20 години и все още оре, просто не мога да кажа името. Имаше някакъв Indesit, от Германия скоростта беше около 800-900 в минута, въпреки че по онова време бековците обикновено бяха 420, точно, общо взето, нито един ремонт за цялото време. Имаше моменти, че водата не се оттичаше. От претоварване около 5-6 кг се изтегли тихо, но охлаждането тихо се източи и започна да работи допълнително. Управление - по-лесно е да не се измисли. Всичко на кръглата намотка беше изписано къде какво.И то не по такъв начин, че да завие наляво или надясно, както в Беко. Отдолу 60, отгоре 40 и т.н. Подобно на часовник Indesit, където 12 е началото, където 6 е въртенето, двойно. В същото време беше възможно да се зададе температура от 12-6, всичко ясно беше изписано там. Не машина, а божествено създание!

 6. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Понякога подобни статии се обясняват по-добре от консултантите, а ето и една от тях. Самите те взеха Indesit NWSK 8128 L, някъде дори на същата цена като. Наистина приятен в самия интерфейс и простор.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини