Всичко за пералните машини

Перални машини Haier

Перални машини haerПералните машини Haier в Русия не са толкова популярни като Bosch или LG, така че малцина могат да кажат кой е производителят на такава машина. Всъщност Haier е много известна китайска компания за домакински уреди. Тази техника привлича мнозина на цена, но ето качеството на пералнята на тази марка, какви са нейните възможности, какви са недостатъците, нека се опитаме да разберем.

Производител Haier

Haier се намира в Китай и е основан през 1984 година. В превод от китайски, haier означава „море“, това име наистина й подхожда, тъй като под тази марка се произвеждат не само перални машини, но и други домакински уреди и електроника, например телевизори, компютри, телефони, хладилници и др.

Всъщност завод за производство на оборудване е построен още през 20-те години на 20 век и осъществява производството на хладилници. До 1984 г. заводът е на ръба на фалита, поради което е решено да се даде ръководството на компанията за охлаждане на Кингдао на новия управител и да се преименува централата на Haier.

Основната цел на тази компания: отчитане на нуждите на клиентите, да им представи иновативна технология с отлично качество и на достъпна цена.

Производството на перални машини под тази марка се извършва не само във фабрики, построени в Китай, но и във фабрики, разположени във Филипините, Индонезия, Малайзия, Йордания и САЩ; на африканския континент са построени пет фабрики. В Русия растението Haier се намира в Naberezhnye Chelny.

Предимства и недостатъци на автомобилите от тази марка

анализиране отзиви на потребителите и майстори на сервизни центрове, има редица предимства на пералните машини Haier.Перални машини haer

 1. Икономиката. Тези автомати не са икономични само при консумацията на енергия, но и на водата. Според потребителите с такива автомобили можете да спестите от сметки за комунални услуги.
 2. Качеството на измиването. Този индикатор също е привлекателен, особено те отбелязват доброто качество на пране на детски неща, както и пухени якета.
 3. Размери на оборудването. Руският потребител беше привлечен от тесни перални машини, които се оказаха доста обемни (до 6 кг), докато качеството на измиване също е добро.
 4. Нисък шум. Тази техническа характеристика се осигурява от двигатели с директно задвижване. Освен това производителят дава гаранция за тези двигатели за 12 години.
 5. Функционалност. Голям брой програми има в почти всички модели машини, наличието на удобни и интуитивни контроли. Бързо измиване трае само 15 минути.
 6. Въвеждането на съвременни технологии в производството. Например, технологията Smart Dosing, която автоматично определя необходимото количество прах и балсам за един цикъл на измиване, в зависимост от режима на измиване, замърсяване и твърдост на водата. Последното се определя и от машината. Друга технология, въведена в техните автомобили, е функцията Smart Dual Spray - почистване на маншета на барабана.
 7. Цена. Цената на тези машини варира от 25 до 70 хиляди рубли. Това ви позволява да отнесете тази техника към средната ценова категория. В същото време отбелязваме, че за толкова добро качество това е доста приемлив разход, както отбелязват самите потребители.

За ваша информация! Гаранцията за перална машина Haeir е 3 години, едно от нейните предимства.

Тези автомати не са без недостатъци, сред които са отбелязани следните:

 • според потребителите въртенето на нещата с висока скорост води до увреждане на нещата;
 • някои отбелязват лошото качество на изплакване с висококачествено измиване, което прави изплакването на нещата отново;
 • функционална липса на мисъл в някои модели, липсата на такива важни режими като отделно изплакване, ръчна настройка на скоростта на въртене;
 • повреди се отбелязват в машини, които все още не са достигнали гаранционния срок и краткия живот.

Преглед на модела

Разгледайте моделите на перални машини, сравнете техните основни технически характеристики.Избрахме тези модели не случайно, а тези, които най-често се споменават в отзивите на клиентите.

Haier HWD70-1482S е автоматична пералня в пълен размер с вградена сушилня и наличие на дисплей с течни кристали. Възможно е пране до 7 кг (сушене на 4 кг). Снабден е с антибактериална технология за обработка на маншетите. Броят на режимите 12, обороти по време на въртенето до 1400. Тавата за прах е покрита с материал против плесени. От цялата система за защита от 9 стъпки отбелязваме защита срещу прегряване на двигателя. Средната цена от 50 хиляди рубли.Haier HWD70-1482S

Haier HW60-12266AS е перална машина с предно зареждане с дълбочина 45 см. Може да измие до 6 кг сухо пране и да се върти със скорост до 1200. В нея има всички основни режими, включително пране на детски неща, спортно облекло. По принцип този автомобил, според отзивите на потребителите, перфектно се пере и не вдига шум. Сред недостатъците се отбелязва висока цена за ограничената функционалност, липсата на отделен режим на изплакване. Средната цена от 25 хиляди рубли.

Haier HW60-12266AS

Haier HW60-1082S е тясна автоматична пералня с товар пране до 6 кг и извличане до 1000 оборота. От 12-те режима на измиване отбелязваме наличието на програма за премахване на петна. Машината, според отзивите на потребителите, има оптимално съотношение цена-качество. Сред недостатъците обърнете внимание на бързото изключване на подсветката на дисплея. Средната цена от 27 хиляди рубли.

Haier HW60-1082S

Haier HW80-BD1626 е пералня в пълен размер с товар пране до 8 кг и скорост на въртене до 1600 в минута. В този модел са вградени 16 програми за измиване, добавя се режимът на пране на дънки, премахване на петна, нишесте. Има технология срещу образуването на микроби, вградена пълна защита срещу течове, самодиагностика от неизправности. Средната цена от 64 хиляди рубли. С тази функционалност тази машина може да се счита за не напълно успешна в сравнение с конкурентите.Haier HW80-BD1626

Като цяло можем да отбележим, че пералните машини Haier от Китай имат добро качество и дизайн. Дори китайските автомобили могат да работят добре, ако тези коли не са тайни. Компания като Haier се е утвърдила на световния пазар, притежава сертификати за качество, които отговарят на европейските стандарти.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Пералнята Haier върши лоша работа: разваля нещата, не разтяга петна. Не промива почистващ препарат. След измиване на бяло е задължително да почистите цялата машина, в противен случай белите струни падат върху тъмни неща и обратно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини