Всичко за пералните машини

Перални Fairy Spin

пералня FairyВъпреки високата популярност на автоматичните перални машини, полуавтоматичните машини за предене са в търсенето. Марката Fairy е особено известна сред потребителите на такова оборудване. Тези перални машини имат своите предимства и недостатъци и ще говорим за тях.

Машинно устройство

Полуавтоматичните перални машини се подреждат доста просто. Те имат:

 • пластмасов калъф;
 • механизъм за задвижващ колан;
 • активатор, който върти прането в резервоара;
 • механичен таймер;
 • въртящите се модели имат центрофуга.

Пералнята Fairy с въртенето е разделена на две отделения, първото е предназначено за измиване и изплакване, второто има центрофуга за предене. Процесът се осъществява по следния начин: нагрята вода се излива в резервоара с помощта на кофа; в отопляемите модели може да се изтегля студена вода. След това прахът се разтваря във вода и се слагат сортираните неща.

Машините от този тип могат да държат от 2 до 6 кг сухо пране, в зависимост от размера на резервоара.

Машината се включва чрез завъртане на копчето на таймера. При някои модели могат да бъдат предвидени 2-3 режима. Например, деликатно измиване, бързо измиване и основно измиване. Режимите се различават по продължителност. След измиване сменете водата и изплакнете прането по същия начин. Някои хора предпочитат да изплакнат прането в банята. И накрая всички измити вещи се поставят в резервоар за центрофуга и завъртането се стартира чрез завъртане на копчетата. Целият процес на измиване, без да се отчита времето на загряване на водата, отнема около 20 минути.

Що се отнася до изтичането на водата, водата се изтича от миещия резервоар чрез специален маркуч. Водата напуска центрофугата или през специален отвор в тавата, или се влива в миещия резервоар, откъдето водата се оттича през маркуч в кофа.

Плюсове и минуси

В такова просто устройство пералнята има своите предимства и недостатъци. Предимствата на тези перални машини са, както следва:

 • ниско тегло на машината;приказен процес на измиване
 • мобилност и транспортируемост - машината е лесна за инсталиране и транспортиране до страната, придвижване от стая в стая;
 • надеждност на дизайна поради просто устройство и липсата на сложна електроника;
 • лекота на свързване към комуникациите - не изисква система за водоснабдяване, подслушване в канализация и отделна електрическа мрежа;
 • прости и интуитивни контроли;
 • спестяване на време за измиване.

Що се отнася до минусите, най-често хората в Отзиви за феерични перални машинипосочете следните недостатъци:

 1. малък капацитет води до факта, че пухените якета и големите килими не могат да бъдат измити и извадени;
 2. ниска скорост на въртене - прането остава твърде мокро. Но не се отписвайте, за да направите заключение за това, защото различните модели имат различни скорости на въртене.
 3. липса на избор на режими на пране и възможност за измиване на деликатни неща;
 4. лошо замислено оттичане на вода, често в пишещите машини на тази марка има проблем с оттичането на водата по време на извличането;
 5. ненадежден пластмасов калъф.

Преглед на модела

Перални машини от производителя Fairy са представени в няколко версии. Помислете за тези модели и техните разлики.

Fairy SMP 20 - миниатюрна машина с товар от 2 кг. Центрофугата в тази машина се натиска със скорост 1320 об / мин. Това е достатъчно, за да запази прането почти сухо.

Fairy SMP-40H - машина за активиране с барабанен товар за измиване на 4 кг. В допълнение към основното измиване, машината има цикъл за измиване на деликатни вещи. В този модел водата се оттича от дренажна помпа.

фея 20 и фея 40

Fairy SMP-50H - машина, подобна на предишната. Това просто го зареждам малко повече и е 5 кг сухо пране.

Fairy SMP-60N - машина с товар от 6 кг. Има режими на деликатно и ежедневно измиване. Скоростта на въртене на този модел не се различава от посочените по-горе от машината и е 1320 об / мин.

фея 50 и фея 60

Както забелязахте, всички автомобили на този производител, които имат функция за завъртане, имат номера в маркировките.Тези числа означават зареждане на резервоара.

По външния си вид тези перални машини също практически не се различават една от друга. Калъфът е направен в бяло, като корицата може да бъде или бяла, или синя. На предния панел има лого "Fairy". Какъвто и модел да изберете, той се справя добре с функцията за измиване и ще улесни работата ви, особено в условията на лятна резиденция. Приятно пазаруване!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Галя Галя:

  Моята машина не се изтрива и не се навива! Broke! Какво да правя

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини