Всичко за пералните машини

Перални машини от Европа (европейски монтаж)

Сглобяване на перални машиниАко си спомняте съветските времена, Вятката беше единствената пералня, но не предизвика много ентусиазъм на потребителите и всички се опитаха да получат внесена машина и дори производителят не беше толкова важен.

Въпреки че съветските хора знаеха, че има полски, италиански, немски, шведски и други производители, но най-важното беше, че не беше съветски. Дълго време няма СССР, няма приятелски социалистически страни и всички търсим перални машини, сглобени в Европа, защото сме уверени в тяхното качество. Но дали е така, нека се опитаме да го разберем.

Полски перални машини. Качество + наличност

Основният продукт от серията перални машини в Полша може да се счита за компанията Hansa.

Всъщност компанията произвежда различни домакински уреди, а пералните машини също са включени в асортимента. Различните модели привличат не само със своята функционалност, но и с адекватни цени, а Navigator PG 5080B712 (2009) е пример за това.

Navigator PG 5080B712 и неговите функции

Серията Navigator включва различни модели, но именно Navigator PG 5080B712 включва иновации като 3D Wash System. Характеристика на тази иновация е, че барабанът има определен наклон от 5 градуса. При миене има едновременно въздействие върху прането на прането както хоризонтално, така и вертикално, но в същото време водата и миещият агент са равномерни по цялата повърхност. Също така, не забравяйте, че машината включваше 15 програми, които включваха полезни и необходими, плюс допълнителни опции.

Navigator PG 5080B712 контролира дисбаланса на барабана, контрола на пяната, претоварването и автоматично спиране в случай на спешност. Има и процес, който охлажда горещата вода, преди да я източи в канализацията.

Отделно трябва да се отбележи, че Navigator PG 5080B712 се управлява от електронна система на руски език, с помощта на дисплей, който показва работното време на машината, времето за забавяне на старта, процеса на стъпка по стъпка и скоростта на натискане на прането. Дисплеят може да показва както причината, така и щетите, настъпили.

Италия - слънце, темперамент и качество

Италиански флагРуските потребители са запознати с италианските продукти, поне по слух, от известните и скъпи автомобилни продукти до елегантните трикотажни изделия. И пералните машини не бяха изключение.Пералните машини, сглобени в Италия, са в търсенето, а нашият потребител познава няколко производители.

Whirlpool - Magic Wash

Whirlpool е най-известният ни производител на тези продукти. Рекламата на перални машини очарова със своята приказност и футуризъм. И сега, не толкова отдавна, производителят Whirlpool представи нова серия на Carizma. Монтажът се провежда в един от най-красивите градове в Италия - Неапол. Тази серия включва шест модела, които не се различават толкова много един от друг. Това е главно интензитетът на въртене, управление на допир и дисплей, направен в цифров LCD дизайн.

Най-модерните модели Carizma включват Aquasteam 1400 и Aquasteam 1200, в които числата показват броя на оборотите в минута по време на цикъла на въртене. Интересно е и името Aquasteam, което означава измиване с пара. Това е напълно иновативна технология, която ви позволява да постигнете отлични резултати при миене, дори и при силно замърсено пране, с много трудно отстраняване на петна. Но прането не се подлага на повишено износване, тъй като по време на миене внимателно се въвежда пара, което от своя страна позволява използването дори за нежни деликатни материи.

Разработчиците, използвани в тази серия и такава опция като обработка на пара, която прави възможно:

 • освежават дрехите
 • премахнете миризмите
 • санирайте прането.

И всичко това без измиване! Тази програма се нарича Refresh, което означава освежаване.

Whirlpool Carizma използва така наречената технология „шесто чувство“, която потребителят успя да срещне в по-ранните модели на Whirlpool. Тази технология дава възможност за по-ефективно и икономично използване на електрическата енергия и количеството вода. За това се използват сензори, които могат да анализират натоварването и да дадат оптимален режим. Това се отнася и за консумацията на прах или гел.

Техника на комфорт - Indesit

От не по-малко известни перални машини са и Indesit. Този производител отдавна не е само на изслушването, неговите продукти отдавна са заслужено популярни. Най-новата версия на домакински уреди Indesit Prime, която включва не само перални машини, но почти всички домакински уреди.

Шайбата Indesit Prime PWE 7108 S (EU) е една от най-новите иновации в тази серия. Тази „Пепеляшка“ е трудолюбива и умела. Тя има много програми, които се различават по специфична функционалност, като само пране на ризи или дънки и др. Изтрива както в студена вода, така и в кратък режим. Клас за пране - А.

Други опции включват икономия на енергия и вода, които при спазване на Smart технологията са доста ефективни.

AEG-Electrolux - пълна функционалност

Ако направите преглед на шведски и немски производители, тогава няма как да не пропуснете AEG и Electrolux. Не толкова отдавна AEG зарадва потребителите с новата серия LAVAMAT, и по-специално с пълния размер LAVAMAT 62840 L.

Както всички перални машини, той има много опции, които разумно се използват за пране на дрехи. Но има едно предупреждение. Той го отличава от своите "сестри" - редуване на изплаквания и извивки, които позволяват по-малко напрежение при гладенето, тъй като след измиване почти няма завои и гънки.

Особено разработчиците успяха да „деликатно измиват”. Тайната му е в многократното изплакване на бельо, което предотвратява отрицателното въздействие на перилните препарати върху кожата след измиване, а също така поддържа трайността на продуктите.

Немско качество, тествано във времето

Германия знамеКаквито и домакински уреди от Германия да използвате, потребителят винаги ще отбележи отличното качество и дълготрайност. Случи се така, че германците правят всичко ефективно и надеждно. Пералните машини не са изключение и историята на концерна Siemens от Nauen потвърждава това.

Модел Siemens WM16S74SOE

Един от най-новите модели, представени на руските потребители на пералня Siemens WM16S74SOE, включени в серията iQdrive Първото нещо, което обръща внимание е техническите спецификации. И германците нямаше да са немци, ако не бяха довели сътворението си до съвършенство.

 1. Клас на измиване A (висок стандарт).
 2. Наличието на огромен брой програми, които включват всички нюанси на прането, за всяко конкретно измиване.
 3. Допълнителни програми за борба с петна.
 4. В режим на изплакване са предвидени допълнителни програми (3).
 5. Руски език дисплей.
 6. Самопочистващи се контейнери за прахове и т.н.
 7. AntiVibration осигурява надеждна стабилност по време на работа на машината.
 8. В WM16S74SOE всичко е под контрол, от балансиране на барабана до течащ контрол със системата AquaStop.

Сърцето на пералнята

Но основното в WM16S74SOE iQdrive е двигател, разработен от иновативна инверторна технология, сърцето на шайбата. Той е проектиран така, че потребителят да не мисли за консумацията на електроенергия. Това се прави автоматично, + издръжливост и безшумност. Двигателят внедрява технологията varioPerfect, която дава възможност на потребителя наистина да спести време или енергия. Така че, ако използвате опцията ecoPerfect, Siemens WM16S74SOE ще изразходва 0,13 кВт за 1 кг заредено пране. По отношение на интереса е с 30% по-икономичен, дори в клас А.

И както след това, не се доверявайте на качеството Немски перални машини?

Швеция - страна на социализма с човешко лице

Знаме на ШвецияИ така, или нещо подобно, по едно време M.S. Горбачов (СССР). Но колкото и да е, шведските перални машини ASKO от Гьотеборг са световно известни.

 

ASKO W6863 - пералня

ASKO W6863 беше представен в Русия през 2009 г. и успя да спечели сърцата на потребителите не само със стилния си дизайн, но и с функционалността си. ASKO W6863 е част от серията Line Series и потвърждава всички показатели за качество, присъщи не само на ASKO, но и на цялата серия като цяло. Основната функционалност на ASKO W6863 е наличието на програми, които могат да се справят с прането на пране, както за различни цели, така и за качеството на тъканите. Предлага се опция за предварително накисване за силно замърсени предмети, което от своя страна осигурява перфектна чистота. Приложена е опция против заглушаване и към режима са добавени голям брой изплаквания.

Специалната гордост на такъв продукт е почти безшумен двигател, който е направен чрез индукция, без четка технология. Всички функции се управляват от микропроцесор и електроника, а ASKO W6863 може да запише предварително въведени настройки.

Удобство и комфорт

Това не са само думи за шведската пералня ASKO W6863. Русифицираният дисплей (LCD) отчита за всички етапи на измиване, времето до края на процеса и, разбира се, за щетите, ако има такива. Потребителят няма нужда да слуша дали миенето е приключило или не. Звукова индикация ще ви предупреди за това или за забавеното начално време.

SensiSave - специалните сензори осигуряват правилния енергиен и воден поток, отчитайки работното натоварване.

AquaBlockSystem - патентована технология от този шведски производител, предпазва пералнята от течове.

Перални машинипредставени в този преглед - не всички производители от Европа. Разбира се, има и много други, но те са най-популярните и популярни сред потребителите, а цената им е допълнителен плюс при избора на перални машини.

   

5 коментара на читателите

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  И защо не писаха за френския Бломберг?

  • Граватар Санек Саня:

   Турция не е Европа, това не е писано

 2. Gravatar Pro за:

  Защо не напишат къде могат да се купят в Русия?

 3. Граватар Ник Nick:

  Твърде много патос. Сред немските и италианските коли все повече и повече боклук, за потребителите те ...

 4. Граватар Саша Саша:

  Всичко върви в Русия и Китай отдавна .. и родният монтаж струва небеса високи пари. IMHO

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини