Всичко за пералните машини

Перални машини Electrolux

Перални машини ElectroluxElectrolux - Швеция, направено разумно! Тази фраза, слизаща от телевизионните екрани, се помни от мнозина. И качеството на пералните машини и тяхната надеждност наистина се оказаха „направени“ честно. Но може ли да се каже, че съвременната пералня Electrolux е толкова надеждна, колкото и първите агрегати, тъй като тяхното производство се намира не само в Швеция, но и в Китай, Полша и други страни. Това ще разкажем.

История на марките Electrolux

Да започнем с кратка история на създаването и развитието на корпорацията. И започва през 1901 г., когато в Стокхолм се появява Лукс, който се занимава с производство на керосинови лампи. През 1910 г. в Швеция е създадена Elektromekaniska AB за производство на мотори. По това време нещата в производството на Lux бяха намалели, тъй като се появи електричество, така че беше решено да започне производството на не лампи, а прахосмукачки.

Тази продуцентска идея заинтересува Аксел Венър-Грен, който работи като агент по продажбите, който реши да работи за Lux. Така от 1912 г. той започва да си сътрудничи с тях и след няколко години създава собствена продукция под името Svenska Elektron. Бизнесът на компанията започна да напредва с успех и тогава Wenner-Gren придоби Електромеканиска. След още 2 години той получава предложение за сливане с Lux. Така през 1918 г. се появява Ele Corporation.ktrolux (в началото те пишеха с „k“).

Elektrolux започва да произвежда хладилници и прахосмукачки, като ги продава в чужбина. Военните години не прекъснаха производството. Така през 1944 г. започва производството на промишлени перални машини, през 1951 г. се появяват първите домакински перални машини W20.

От 1957 г. името на корпорацията започва да се изписва чрез "c" Electrolux. За основател се смята шведът Аксел Венър-Грен.

фабрика на electrolux-sidПостепенно Electrolux разширява производството, изкупувайки различни компании, започва да се занимава с производство на съдомиялни машини, електрически печки и компресори. Така например през 1984 г. италианската компания Zanussi става част от Electrolux, а през 1994 г. немската компания AEG.

Днес Electrolux е най-големият комплекс за производство на домакинска, професионална и градинска техника, с главен офис в Стокхолм. Тя се появява в Русия от 1994 г. През 2005 г. в Санкт Петербург е основан завод за производство на домакински уреди под тази марка, но през 2010 г. той бе закрит на загуба поради неконкурентната цена на стоките. За руските потребители автоматичните машини бяха твърде скъпи в сравнение с конкурентите, въпреки високото качество. Основните потребители на това оборудване все още са страните от Европа и САЩ.

Съвременни технологии: качество и надеждност

В Швеция се произвежда само малка част от гамата модели перални машини, които могат да се видят в магазина. Повечето са сглобени във фабрики в Китай, Полша, Германия и Украйна. Например производителят на моделите EW 1010 F и EWF 1486 е Германия. Моделите EWF 1090 и EWF 1086 са с италианска сглобка, автомобилите EWC 1350 и EWC 1150 са сглобени в Полша, но моделите EWF 147410 A и EWF 106410 A - в Украйна.

Важно! Компанията Electrolux упражнява най-високия контрол върху производството, само за да не развали репутацията и славата, следователно качеството на автоматичните машини не зависи от това в коя държава са отишли.

Благодарение на надеждността пералните машини на Electrolux могат да издържат до 20 години с перфектна работа. За да може оборудването да обслужва максимално човека и да не влияе върху околната среда, производителят Electrolux се опитва да въведе всички съвременни технологии в моделите. Благодарение на тези технологии машините имат високо качество на пране. Какво има в пералните машини?

  • Функция Steam System, което означава обработка на пара. Тази функция се дава на по-скъпи модели „перални машини“. След задушаване нещата се измиват не само по-лесно, дори и от най-трудните петна, но и по-лесно се изглаждат.Тази функция може да се използва както във връзка с пране, така и отделно за опресняване на нещата. Парата убива микробите и алергените, което също е много важно и полезно.
    парна технология в пералнята
  • Технологията My Favorite Plus, която се състои в това, че машината автоматично запомня често използвани програми и функции. В резултат на това следващия път, когато стартира, тя ще предложи запаметените програми, които ще спестят време за избор на потребителя, ще остане да натисне Старт, а техникът ще направи останалото. По принцип управлението на Electrolux машините е много ясно, контролния панел на руски език е оборудван с дисплей.
  • Функция Time Manager, която ви позволява да зададете ръчно времето за измиване. Най-късата програма е 14 минути., през това време е напълно възможно да освежите чорапите си и да не ги усуквате за 1,5 часа всеки път.
  • Технологията Direct Spray предполага потреблението на вода и електроенергия в зависимост от количеството натоварено бельо, което намалява разходите, което прави измиването по-икономично.
  • Функцията за автоматично паркиране в машини за вертикално зареждане позволява на барабана да се върти нагоре, за да натовари нещата.

В допълнение към напредналите технологии, заслужава да се отбележи голям брой програми в машините на тази марка. Сред тях са не само пране на памук или деликатни тъкани, но и пране на възглавници, бельо, спортни дрехи. Скоростта на въртене в различните модели може да варира от 400 до 1600 оборота. В същото време въртенето в максимум не разваля тъканта и спомага за ускоряване на сушенето с 25 минути. Размерите и размерите на пералнята ви позволяват да миете от 3 до 10 кг пране.

Слабости на автомобилите от тази марка

Пералните машини са наистина надеждни, можем да съдим по прегледи на потребители на автомобили Electroluxно за съжаление те не са вечни и също се счупят. Какви са техните слабости, колко може да струва ремонтът на това оборудване? Както в повечето перални машини, и в помпата Electrolux, нагревателят, лагерите и таблото за управление могат да изгорят поради пренапрежения. При продължителна употреба подмяната изисква маркуч за източване. Макар и не често, това се случва.пералня Electrolux

В повечето случаи е по-добре да се свържете с професионален майстор с проблем в пишещата машина. Само си представете как трябва да разглобите колата, за да стигнете до резервоара, в центъра на който са лагерите и уплътненията. И за да ги измъкнете оттам, все още трябва да положите много усилия. Следователно в някои случаи е по-лесно да се използват услугите на специалисти.

Що се отнася до цената на ремонта, това ще зависи от това какво е счупено и в коя държава е отишла машината. Резервните части за европейските вертикални модели естествено ще са по-скъпи и те ще трябва да бъдат закупени за евро. Частите за автомобили от украински или руски монтаж ще струват по-малко. Ако входният маркуч е скъсан, тогава той може да бъде заменен самостоятелно и за няколкостотин рубли.

Най-скъпият е ремонтът на таблото за управление, той възлиза на 40% от цената на самата машина.

При правилна работа и защита от пренапрежения на електрозахранването, повредата на платката е изключително рядка, така че не мислете, че купуването на по-евтин конкурент в ремонта ще бъде по-лесно и по-евтино от Electrolux. Не е маловажен момент в ремонта, как да определим какво е счупено? Достатъчно просто - погледнете дисплея, където се показва грешката, и тълкуването на такива грешки е представено в статията Кодове за грешки за перални машини Electrolux.

Разгледайте популярни модели

Разгледайте няколко примера за перални машини от Electrolux и техните спецификации.

ELECTROLUX EWF1408WDL2 е перална машина в пълен размер с максимално натоварване на памучни тъкани от 10 кг, но синтетичните тъкани могат да се перат 4 кг, вълна 2 кг. Когато се върти, той ускорява до 1400 оборота, докато е възможно регулиране на скоростта. Заслужава да се отбележи материалът на производството на резервоара - карборан (композитна сплав), докато подсветката е вградена в резервоара. Този модел има 14 програми за миене, от които миене с пара, тънки бельо и завивки привличат вниманието. Разход на енергия A +++, налична е защита срещу течове и деца.Страна производител Италия, цена от 62 хиляди рубли.

electrolux_ewf1408wdl2_3

ELECTROLUX EWT1366HDW е перална машина с най-голямо зареждане за пране до 6 кг пране и въртене до 1300 об / мин. Има размита логическа функция, цифров дисплей. Всички най-необходими програми за измиване, включително режим „дънки“. Размери 89x60x60см. Страна производител Полша.

ELECTROLUX EWT1366HDW

ELECTROLUX EWW51697SWD е пералня в пълен размер с товар до 9 кг по време на пране и 6 кг при сушене, но това е предмет на условието, че в машината има само памучно бельо. При синтетичните тъкани натоварването по време на пране е 6 кг, докато при сушенето е 3 кг. След завъртане в такава машина прането е почти сухо, тъй като машината ускорява до 1600 оборота. Общо има 14 програми, включително специална програма за оттичане на вода. Системата за безопасност е отгоре, така че освен защита срещу течове, има защита срещу преливане и прегряване, както и самодиагностика на неизправности. Страна производител Италия, цената за модел с такава функционалност е от 92 хиляди рубли.

ELECTROLUX EWW51697SWD

Electrolux EWS 1064 SAU е тясна пералня с товар до 6 кг и извличане до 1000 об / мин. От 14-те програми за пране заслужават внимание и програмите за премахване на петна, икономичното пране и измиването на пух. Защитата от течове е само частична. Страна производител Украйна. Цената за този модел е от 22 хиляди рубли.

Electrolux EWS 1064 SAU

ELECTROLUX EWC 1350 е модел на пералня, която има нестандартни размери 67x50x52см. Механично управление на машината. Възможност за пране до 3 кг пране и въртене до 1300 об / мин. Вградени 15 режима на измиване, включително смесено и тънко бельо. Страна производител Полша. Цена от 33 хиляди рубли.

ELECTROLUX EWC 1350

Така че пералнята Electrolux е чудо на технологията, оборудвана с най-необходимите програми, които гарантират висококачествено пране. Но ще трябва да платите за това качество, особено ако страната е Италия или Швеция. Изборът е ваш, успешно пазаруване!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Виктор победител:

    Перална машина с най-високо зареждане ewt1266. Монтаж - боклук. Не работи 2 години, летя поддръжка на барабани.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини