Всичко за пералните машини

Перални за работно облекло

Перални за работно облеклоЗа разлика от домакинските, индустриалните перални машини са насочени към едновременната обработка на по-голям обем неща. В допълнение, такива единици имат увеличени размери, увеличена мощност, се характеризират с висока производителност и допълнителни специални функции и опции. Индустриалните шайби се използват в перални, болници, хотели, както и в големи предприятия, където проблемът с прането на работно облекло е остър проблем. Преди да закупите оборудване, е много важно да проучите основните характеристики на машината, за да намерите машина, която да задоволи нуждите на вашия бизнес.

Какво прави тези автомобили да се открояват?

Пералните машини за пране на работно облекло имат редица съществени разлики от домакинските „братя“. На първо място, по-голямото промишлено оборудване и специален дизайн ще хванат окото на купувача. Но как се различава техниката „отвътре“?

 1. Качеството на сглобяване на специални машини е по-високо. При тяхното производство се използват по-практични, издръжливи и надеждни части и аксесоари.
 2. Времето за непрекъсната работа на индустриална пералня е средно 10 часа, докато домакинският уред може да издържи само 4 часа работа без прекъсване.
 3. Основното устройство за управление на устройствата е оборудвано с различни микропроцесори, които ви позволяват да "запишете" на интелекта различни настройки, свързани с основните режими на миене и специални функции.
 4. Най-капацитетните домакински перални са способни да мият не повече от 10 кг пране наведнъж, докато промишлените уреди ще почистват 15 и 30 кг дрехи.
 5. Индустриалните перални машини са в състояние самостоятелно да претеглят нещата, поставени в барабана, и въз основа на това определят необходимото количество ресурси за консумация, както и консумацията на почистващи препарати.

Експлоатационният живот на специалните машини, използвани в предприятията, е 7 години. Това е доста дълго време, тъй като натоварванията, които изпитва оборудването, често са просто колосални. С навременна поддръжка на оборудването и извършване на превантивни мерки, експлоатационният живот на индустриалните шайби достига 20-30 години.

Как да изберем подходяща машина?

Преди да закупите пералня, важно е внимателно да проучите основните й характеристики. В повечето случаи решаващият фактор при избора е допустимото натоварване на оборудването. Ето защо, първо, изчислете колко работно облекло трябва да перете ежедневно. Тук не става въпрос за броя на униформите, а за общата им маса. След като изчислите теглото, можете да изберете модела на необходимата мощност. Нека анализираме описаните действия, като използваме конкретен пример.

Да предположим, че трябва да почиствате 30 кг работно облекло на ден в определена фабрика. За нуждите на предприятието е закупена пералня Asko WMC62 VG, която позволява да се мият максимум 8 кг артикули на цикъл. Избраната машина ще се справи с голям брой еднакви комплекти в 4 цикъла. Средната продължителност на програма за пране е 70 минути. Така след 4 часа и 40 минути автомобилът лесно ще премахне замърсяването от тридесет килограма работно облекло. Този показател е норма.

Представяме ви кратък преглед на няколко индустриални перални машини. След като сте проучили техническите характеристики на моделите и приблизителната им цена, можете да вземете решение за избора на оптималната единица за почистване на униформи.

Asko WMC62 VG

Професионалното оборудване от шведската марка Asko спечели признанието на потребителите от цял ​​свят. При производството на перално оборудване се използват най-новите технологии, най-новите разработки, най-издръжливите електрически двигатели. Модел Asko WMC62 VG - надеждна пералня с дренажен клапан. Основните технически характеристики на агрегата са, както следва:

 • максимално допустимото количество пране, заредено в барабана, е 8 кг;
 • микропроцесорна технология за управление;
 • 19 фабрични програми за пране;
 • възможност за запис на 3 потребителски режима в интелекта (настройката се извършва от специалист в сервизен център);
 • най-високият клас на пестене на енергия - „A ++“;
 • обем на барабана - 60 литра.

 

Asko WMC62 VGSensiSave сензорите ви позволяват да разпознавате много неща, заредени в барабана. Също така, устройството определя вида плат, от който са шити дрехите и въз основа на това избира необходимите параметри за пране, а именно времето, температурата на загряване на водата и количеството течност в резервоара.

Технологията SmartSeal помага да удължите живота на оборудването без поддръжка, като елиминира уплътнителния маншет между вратата на шахтата и барабана на всяка домакинска пералня. Както знаете, дъвка с течение на времето започва да се напуква и изтича, излъчва неприятна миризма на влага. Машината Asko WMC62 VG се счита за по-хигиенична и надеждна в това отношение, тъй като не е осигурен гумен уплътнител, който събира остатъчни частици от вода и отломки.

Пералната машина има шесткратна система за защита срещу аварийни течове AquaBlockSystem.

Машината предотвратява дисбаланса в барабана. Максималната мощност на отопление е 3 kW. Контролният панел има удобен цифров дисплей и светлинни индикатори. Индукционният двигател и резервоарът от неръждаема стомана правят пералнята още по-надеждна и издръжлива. Средната цена на единицата е 98 000 рубли.

LG WD-H069BD3S

Високоскоростна професионална машина, която е нова версия на модела LG WD-1069BD3S. Обновената пералня, оборудвана с инверторен мотор, гарантира идеалното качество на прането. Системата за самодиагностика на възникналите в системата проблеми ще уведоми незабавно потребителя за повредата. Основни технически параметри на LG WD-H069BD3S:

 • в същото време позволява измиване на до 10 кг неща;
 • по подразбиране разполага с 5 основни програми за пране, които включват почистване на неща с вода, загрята до 30, 40, 60, 75 и 90 ° C;
 • ако е необходимо допълнително изплакване, режимът "Изплакване + завъртане" може да се стартира за 23 минути;
 • максималната скорост на въртене на барабана по време на цикъла на въртене е 1150 об / мин;
 • най-новата система за намаляване на шума LoDecibel ще гарантира комфорта при използване на оборудването;
 • автоматично предотвратяване на прекомерно разпенване;
 • възможността за подаване както на студена, така и на топла вода.

В обновените перални дрехи за перални машини тавата за зареждане на почистващи препарати е разположена на горния капак на корпуса. Вертикалният дозатор предотвратява изтичането на течни перилни препарати, като по този начин увеличава надеждността на техниката.

LG WD-H069BD3S

Барабан от неръждаема стомана е разположен под десет градуса, което прави процеса на зареждане на пране по-удобен за потребителя. Удобният LCD екран показва индикация на текущия режим на пране, показва времето на цикъла. Дисплеят показва също кодовете за неизправности, открити от машината по време на самодиагностика. Приблизителната цена на индустриалния модел LG WD-H069BD3S е 88 хиляди рубли.

VYAZMA L30-221

Капакална пералня от местен производител. Изхвърлянето на отработената течност и отделянето на пара става извън устройството, веднага в канализацията и вентилационната система. Поради голямата маса пране, приемлива за еднократно зареждане - 30 кг, моделът е идеален за оборудване на собствените перални в хотели, болници, санаториуми, военни части и предприятия, където е необходимо да се мият гащеризони. Основни технически характеристики VYAZMA L30-221:

 • обем на барабана - 300 литра;
 • скоростта на въртене на барабана по време на основното измиване е до 41 оборота в минута, по време на цикъла на въртене - до 141 оборота.
 • специфична консумация на електроенергия - не повече от 0,5 kWh / kg .;
 • консумация на вода - 30 литра на килограм пране.

VYAZMA L30-221

Индустриална пералня осигурява висококачествено пране, може да бъде свързана както със студена, така и с топла вода.Тя включва ръчен контрол на процеса. Средната цена на модел е 270 хиляди рубли.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини