Всичко за пералните машини

Перални машини за летни къщи

пералня с резервоарВ селските райони често основният източник на вода е колона край пътя или кладенец като цяло. Никой от жителите вече не мисли за съществуването на водоснабдителната система и за перспективите за нейното внедряване. Какво да правите в такива условия, ако например имате нужда от пералня? В тази статия ще предложим две опции: първо, закупуване на автоматична пералня с резервоар за вода, която може да работи автономно, и второ, да се направи занаятчийско водоснабдяване и да се направи автоматична работа на машината. Да видим какво идва от това.

Какъв тип пералня да изберете?

Съвременните производители произвеждат много перални машини, заявявайки, че техните продукти са подходящи специално за летни къщи или селски райони, където водоснабдяването отсъства или напълно се прекъсва. В по-голямата си част полуавтоматичните перални машини могат да работят без течаща вода. Те са непретенциозни, лесни за употреба, сравнително рядко се чупят.

В полуавтоматична пералня можете да добавите вода дори с кофа, докато измиването й ще бъде не по-малко пълно.

С автоматичните машини ситуацията е по-сложна, тъй като традиционно те са по-зависими от комуникациите, отколкото техните полуавтоматични колеги. Винаги има голямо изкушение да кажа на хората, които живеят в селото или временно се преместили в страната, че не се притесняват, закупени за стотинка полуавтоматична шайба и спокойно измити. Това е само частично правилно, защото пералня автоматично спестява време и усилия, а в селските райони са нужни много от тях, за да се организира елементарен начин на живот. И това, което се мие в полуавтоматична пералня, е:

 • периодично добавяне на вода;полуавтоматична пералня
 • прехвърляне на пране от ваната за миене в центрофугата;
 • ръчно изхвърляне на вода и др.

Ясно е загуба на време и енергия. Друго нещо е пералня. Поставете прането в барабана, стартирайте програмата и отидете спокойно до плевнята, управлявайте домакинството, върнете се, прането вече е измито и извадено. Като цяло, каквото и да се каже, дори и при липса на вода и водоснабдяване, трябва да помислите как да излезете от ситуацията и да използвате автоматична пералня.

Най-лесният начин, макар и доста скъп, е да закупите автоматична пералня с резервоар за вода. Тази техника изобщо не изисква водоснабдяване. Достатъчно е да напълните резервоара с чиста вода, да свържете машината към електрическата мрежа и можете да започнете измиването. Ще направим кратък преглед на перални машини, машина за лятна вила, която може да работи без водоснабдяване и като част от прегледа ще говорим подробно за тази техника.

Преглед на шайби

В момента на пазара на ОНД можете да закупите автоматични перални машини с резервоар само от един производител и една марка - Gorenje. Тези перални машини имат добри технически характеристики и средна поддръжка, ето няколко от най-популярните и често срещани модели.

 1. Gorenje W72ZY2 / R. Автомобилна пералня в пълен размер със стандартен 100-литров резервоар за вода. Един стандартен резервоар е достатъчен за две измивания - идеална играчка за лятна резиденция или село. Машината има 18 режима на пране, електронно управление, зареждане до 7 кг и въртене при 800 об / мин. Недостатъкът на модела може да се счита за липсата на възможност за свързване към водоснабдяването. Средната цена е 380 долара, но имайте предвид, че някои продавачи не включват резервоар в комплекта, така че проверете пакета при покупка.
  GORENJE-w-72zy2-R

Купувачите се плашат от факта, че пералните машини Gorenje стискат прането с ниска скорост. Всъщност конфигурацията на барабана и някои други технически решения помагат на тези машини перфектно да изтръгнат прането дори при ниска скорост.

 1. Gorenje W72ZX1 / R. Това също е автоматична пералня с резервоар за вода, но техническите й характеристики са малко по-лоши от предишната.По-специално скоростта на въртене е само 600 оборота, консумацията на вода е по-голяма, а енергийната ефективност е по-ниска. Но цената е по-привлекателна - около 350 долара. Обикновено 100-литров резервоар се доставя с машината, но може и да не е така. В този случай поръчайте по-голям резервоар, да речем 150 или 200 литра - това е наистина удобно, веднъж през уикенда наливате вода и можете да го измиете 4-5 пъти.
 2. Gorenje W64Z02SRIV. Усъвършенстван модел с много добри характеристики, особено когато смятате, че говорим за пералня за лятна вила, работеща автономно. Големият барабан държи само 6 кг пране, но въртенето се извършва със скорост до 1000 оборота. Има 23 програми за измиване, защита срещу течове, контрол на дисбаланса и други звънци. Свързан е стандартен резервоар за вода от 100 литра и увеличение от 200 литра. Средната цена е 410 долара. Машината не се свързва с централното водоснабдяване, така че няма смисъл да я донасяте от дачата за работа в града.
  GORENJE-w-64z02sriv
 3. Gorenje 75Z И това е още по-усъвършенстван модел с информативен дисплей и електронно интелигентно управление. Завъртане с 1000 оборота в минута, зареждане на барабан със 7 кг, забавен старт, контрол на пяната и защита на децата, резервоар от 100 литра са само част от предимствата на този модел пералня. Между другото, възможно е да се свърже колата към централното водоснабдяване, обаче, след минимална промяна. Цената е 440 долара.
  GORENJE-w-75z03
 4. Gorenje AS62Z Стилен, оборудван и супер икономичен модел на пералня, способен да работи автономно. Този автомобил за подаване дава ниска консумация на вода и внимателно подбрани програми за миене. В допълнение, дори експерти отбелязват, че този модел работи много тихо, но само ако е инсталиран правилно на пода. Комплектът се предлага със 100 л резервоар за вода, като в допълнение има възможност за свързване към централен водопровод.
  GORENJE-като 62z02

Много перални машини Gorenie могат да бъдат свързани към водоснабдяването, но трябва да поставите отделен входен клапан и да изключите основния.

Мога ли да се свържа с вода?

С пералните машини автоматична машина с резервоар е изчистена, купувайте и използвайте. Но какво ще стане, ако вече има обикновена автоматична пералня, но няма течаща вода, която да я свърже? В тази ситуация има и изход - да организирате доставката на вода със собствените си ръце. Можете да отидете по следните начини.

свързване на шайбата без течаща вода

 • да се създаде помпена станция, която ще осигури постъпването на вода от кладенеца и доставката му към къщата;
 • можете да свържете помпа за налягане с маркуч към цевта за вода и да я свържете към входящия маркуч на автоматичната шайба;
 • ако къщата в селото е двуетажна, можете да поставите варел с вода някъде под покрива. Ако пералнята и цевта са разделени на височина 8-10 метра, ще има достатъчно налягане, така че пералнята да се стартира нормално.

Винаги има изход дори от трудна ситуация, основното е да използвате акъла си по-често и да четете повече. Започнете с публикуването Свързване на пералня в селска къща без течаща вода, от него можете да научите много нови неща за себе си. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини