Всичко за пералните машини

Перални машини Bosch

Перални машини Автомат BoschПералнята Bosch е известна по целия свят като една от най-надеждните и практични машини. Немското качество, доказано от многогодишна история, не е под въпрос. Напоследък обаче репутацията на автомобилите с марка Bosch леко пострада, в интернет се появиха неумели прегледи на машини от тази марка. Какъв е въпросът тук? Нека се опитаме да отговорим на този въпрос, като изучаваме историята на марката, предимствата на технологиите, провеждаме преглед на моделите и сравняваме техните характеристики.

Страна производител: история на марката

Раждането на марката Bosch започва през 1886 г. в германския град Щутгарт, когато предприемчивият Робърт Бош открива работилницата по прецизна механика. Компанията работи на принципа „Продавай само най-доброто!“, Поради което Робърт постоянно инвестира в развитието на бизнеса. През 1901 г. се появява първият завод на Bosch, а през 1906 г. са открити фабрики в други страни. И до 1914 г. Bosch става един от най-големите и успешни на пазара на домакински уреди.Фабрика на Bosch

Компанията никога не е спирала дотам, предлагайки нови и нови разработки. Първоначално тя се занимава с производство на хладилници, хладилници, електроинструменти и електрическо оборудване за автомобили. До 1958 г. се появява първата пералня, която се използва само в производството. Само някои заможни семейства могат да си позволят такъв лукс. През 1967 г. Bosch се слива със Siemens. През 1972 г. се появява първата автоматична машина, още през 1986 г. инженерите на компанията започват да разработват системата Aquastop, която предпазва машината от изтичане на вода.

До 2000 г. пералнята Bosch е била оборудвана с технология за дозиране на почистващи препарати, пестене на енергия, технология за пестене на вода и намален шум по време на пране.

Те произвеждат домакински уреди под марката Bosch в различни страни: Испания, Словения, Полша, Турция, Гърция, Германия. В Русия един завод на Bosch се намира в Самара, а други три растения в Енгелс.

Предимствата на пералните машини от тази марка

Пералнята е незаменим атрибут в ежедневието. Но защо потребителите харесват пералните машини Bosch толкова много, какви са техните характеристики и предимства?

 • Първото предимство на машината Bosch е нейната надеждност и издръжливост. Моделите на германската асамблея, чийто експлоатационен живот е 14-16 години, са особено ценени. Въпреки това, моделите, сглобени в други страни от оригинални компоненти, също имат надеждност, тъй като компанията стриктно следи репутацията си.
 • Класът на измиване в такива машини е най-високият А.
 • Консумацията на енергия в машините от тази марка също е намалена и следователно те имат клас A + или A ++, но това не се отнася за машини, оборудвани със сушилня.
 • Пералнята Bosch е икономична, тъй като има функцията за автоматично претегляне, дозиране на вода и почистващи препарати, в зависимост от мръсотията и теглото на прането.

  За ваша информация! Най-новите перални машини Bosch имат вградени програми за отстраняване на 14 вида замърсители.

 • Друго предимство е проектирането и инсталирането на системата AquaStop. благодаря Фабрика на Boschв случай на изтичане, захранването с вода ще бъде изключено към електромагнитния клапан.
 • Пералната машина Bosch е в състояние да измерва и контролира нивото на пяна, променяйки интензивността на въртене на барабана в зависимост от това.
 • Специалният дизайн на барабана VarioSoft привлича вниманието, поради което е възможно да се перат голямо разнообразие от тъкани, включително трикотажни елементи, което няма да повлияе на тяхното състояние. Продуктите ще изглеждат като нови.
 • Повечето машини са оборудвани със система за дисбаланс, която претегля мокро пране преди предене, определя налягането върху стените на барабана и в съответствие с това задава оптималния брой обороти за въртене.
 • Предимствата на пералните машини включват разнообразие от модели, сред които има челен и вертикален. В същото време ценовият диапазон е доста широк, има както икономична класа, така и премиум автомобили.

най-много прегледи на автомобили тази марка също така показва прилично качество и надеждност на единиците.

Майсторите на сервизните центрове отбелязват, че руското сглобяване на автомобили е много по-лошо от автомобилите от Германия или Турция.

Преглед на модела

Сега ще направим преглед на конкретни модели перални машини от Bosch, ще разгледаме техните характеристики, ще сравним цените и функционалността.

Пералнята BOSCH WLG 24060 OE е тясна автоматична пералня. Максималното тегло на зареденото пране е 5 кг, въртенето се извършва до 1200 оборота. В същото време класът на въртене е само Б. Има общо 15 режима на пране, включително режимите „Смесено бельо“, „Тънко бельо“ и „Дънки“. Системата за сигурност предпазва от течове, от деца, дисбаланс на бельо, разпенване, преливане. Много потребители отбелязват полезността на такава функция като добавяне на пране по време на миене, автоматично регулиране на водата. С малки размери машината има тегло от 60 кг, което ви позволява да стоите стабилно и да сведете до минимум вибрациите по време на цикъла на въртене. Страна производител Русия. Цена от 23 хиляди рубли.

BOSCH WLG 24060 OE

Пералнята BOSCH WIS 24140 е вградена автоматична пералня с максимално тегло на товара 7 кг и цикъл на въртене 1200. Машината разполага с 15 режима на пране за различни видове пране, включително режим на отстраняване на петна. В същото време функцията "Лесно гладене" ще предотврати прекомерното наблъскване на нещата. Безопасността включва защита от течове, дисбаланс и контрол на пяната. Размери 82х60х57 см, тегло на машината е 81 кг. Страна на сглобяване Германия. Цена от 53 хиляди рубли.

Bosch WIS 24140

Пералнята BOSCH WAK 20240 OE е автоматична машина с натоварване до 8 кг и въртене до 1000 оборота и следователно класът на въртене е само С. Освен това, като предишните модели, има 15 режима на измиване, сред които има режим „Бързо 15“. Барабанът WaveDrum ви позволява да разпределите равномерно водата. Има и система ActiveWater (спестяване на вода), система AntiVibration (намаляване на вибрациите) и самопочистваща се тавичка за прах. Размери 85х60х62, тегло 80 кг. Страна производител Турция. Цена от 44 хиляди рубли.BOSCH WAK 20 240 OE

 

Пералнята BOSCH WOT 24455 OE е вертикална автоматична машина с максимално тегло на натоварване от 6,5 кг и скорост на въртене 1200. Този модел има само 8 режима на пране, но те са достатъчни за ежедневно пране, например, има режим „Ризи“ "," Коприна "," Вълна "," Бърза "," Детска ". Възможно е да добавите неща по време на процеса на измиване. Системата за сигурност се състои от контрол на нивото на пяна и дисбаланс, защита срещу течове, преливания и деца. С размери 90х40х65 см тежи 59 кг и се вписва лесно в малка баня. Страна производител Словакия Цена от 49 хиляди рубли.

BOSCH WOT 24455 OE

Пералнята BOSCH WAY28742OE е автоматична машина в пълен размер с товар до 9 кг и извличане до 1400 оборота. В този модел са вградени 14 програми, включително премахване на петна и самопочистване на барабана. При пране тази машина е почти неразбираема, тъй като цифрата на шума е само 48 dB. Възможно е да добавите пране след началото на прането, за да регулирате температурата на пране. Безопасността включва защита срещу деца и течове, контрол на дисбаланса и пяната, филтър за дрямка и блокиране на люка. Размери 85х60х63 см, тегло 74 кг. Страна на сглобяване Германия. Цена от 102 хиляди рубли.

BOSCH WAY28742OE

Пералнята BOSCH WVH28442OE е машина с функция за сушене. Максималното тегло на зареденото пране по време на пране е 7 кг, когато сушенето е 4 кг. Люкът на този модел на колата се отваря на 1800, Скоростта на въртене се регулира от 400 до 1400 в минута. Вградени 16 програми за измиване и 2 функции за сушене (нежни и интензивни). Възможно е да добавите пране по време на процеса на измиване. Системата за сигурност включва всички нива на защита (от деца, от течове, преливания), контрол на пяна и дисбаланс, филтър за купчина, заключване на люк на покрива. Не кола, а просто „чудо“. Размерите са 85х60х59 см, тегло 84 кг. Съберете този модел в Китай. Цена от 109 хиляди рубли.

BOSCH WVH28442OE

След преглед на пералните машини Bosch можем да заключим, че това е функционална и практична техника. В същото време всички автомобили имат добра система за сигурност.Това е само цената на някои модели е висока, но това зависи главно от страната, в която е сглобена машината. На вътрешния пазар има не само автомобили, които се сглобяват в Русия, но и турски, немски, китайски сглобки, което не ограничава потребителя при избора. Надяваме се, че този преглед и друга информация ще ви бъдат полезни.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Виктор Виктор:

  2 коли с интервал от 3 години отидоха в кошчето. Най-зареждащ Bosh WOT 20352OE. Пластмасовият резервоар, който може да се пробие с пръст и в двата случая, е „изрязан“ с монета от 10 копейки, вода е изтекла върху мотора, къса и е изгоряла електрониката. Господарят каза, че е по-евтино да си купите нов! Повтарям, ДВА коли от една и съща марка с интервал от няколко години! Съжалявам, но вярвам, че това качество е "под цокъла" и вече 6 години използвам Whirlpool AWE 7527/1 и половина пъти по-евтина машина и съм МНОГО доволен! И сега няма да вкарам Bosch при стрелба!

  • Граватар Андрей Андрю:

   Преди измиване проверете джобовете за остатъци и монети, включително. Малко вероятно е причината за разбиването да е била тази, страхувам се, че сте недобросъвестни ...

 2. Граватар Максим максима:

  Най-лошото качество на производителя с евтини части, с една дума произведени в Русия, евтини части, висока цена, хората така или иначе ще го купуват.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини