Всичко за пералните машини

Перални машини Beko

Перални машини BecoПералня Beko - висококачествени и надеждни домакински уреди на разумна цена. Продуктите от тази марка са известни в много страни по света и това само потвърждава качеството на тази техника. Но кой е производителят на перални машини под марката Beco, кои са основните предимства и кои модели са най-популярни - това ще разкажем в тази статия.

Произходът на автомобилите от тази марка

Beko е една от марките на голямата турска корпорация Koch, основана през 1926г. Тази корпорация включва повече от сто компании от различни индустрии, включително компанията Archelik, основана през 1955 г. Именно тя се занимава с производство на домакински уреди под марките Arcelik и Beko. Първата кола на тази марка е пусната през 1959 година.беко фабрика

Оборудването под марката Archelik е предназначено за продажба на вътрешния пазар на Турция. За износ са перални машини под марката Beko. Първите перални машини се появяват в Русия през 1994 г., през 1999 г. Arcelik отваря представителство в Русия. През 2006 г. е построен заводът Беко в град Киржач, област Владимир. Пералните машини са приоритет при производството на Beco.

Beko представлява 80% от всички продукти, изнасяни от Турция от Archelik.

Каква е надеждността

Пералня BecoПералните машини са много популярни и търсещи сред потребителите на достъпна цена. Автоматичните машини Beko са много по-евтини от конкурентите им с подобни технически параметри, но това не влияе на качеството на измиване и надеждността на самата машина. Как се гарантира такава надеждност? Всичко е просто - с устройството на машината и материалите, от които страната производител прави компоненти.

Резервоарът за перални машини е изработен от полимерна сплав, която има предимства в сравнение с неръждаемата стомана:

 • първо, теглото на полимерния резервоар е по-малко;
 • второ, високо поглъщане на звука и намаляване на вибрациите;
 • трето, той има висока топлоизолация, което позволява да се спести енергия;
 • четвърто, полимерната сплав не провежда електрически ток.

И, разбира се, резервоарът в пералните машини не е податлив на корозия, устойчив на високи температури и екологично чист, тъй като химическите съединения не се отделят при нагряване на водата.

В съвременните перални машини машина Beko е оборудвана с никелирана десет, която има голям ресурс. Сигурността на пералните машини се осигурява чрез блокиране на машината от деца, система от преливане на вода и контрол на дисбаланса на барабана.

Програмите включват пране на различни видове тъкани, от отзиви на потребителите възможно е да се отбележи добро качество на пране дори при евтини модели перални машини.

Обърнете внимание, че в съвременните модели производителят обръща специално внимание на ефективността на разходите, като интегрира AquaFusion технологията. Благодарение на тази технология се спестяват не само вода и енергия, но и прах поради запазването на неразтворени частици. Спестяванията не са големи 5,5 кг прах на машина годишно, но ако хиляди хора мият и спестяват праха, то от гледна точка на околната среда емисиите на вредни химикали са по-малко.

Но заслужава да се каже, че Beco на турското събрание е с порядък по-висок от руския, това отбелязват майсторите на сервизните центрове. Средният експлоатационен живот на турските единици е около 7-10 години, въпреки че те могат да служат по-дълго при подходящи условия на работа. Освен това в последните модели започнаха да слагат пластмасов резервоар, а не полимерен.

Преглед на модела

BEKO WKB 61031 PTYA е тясна пералня, проектирана да зарежда до 6 кг и да върти до 1000 оборота. Има цифров дисплей, непълна защита срещу течове и детска ключалка. Основните програми за пране 11, плюс допълнителни функции: избора на температура, измиване на тъмни неща и премахване на животински косми. За 18 хиляди рубли чудесен вариант за домашна употреба.

BEKO WKB 61031 PTYA

BEKO WDW 85120 B3 - пералня в пълен размер с управление на допир и възможност за пране на 8 кг пране. Има режим на сушене за 5 кг.При въртене той ускорява до 1200 оборота. Включени са общо 16 програми за измиване с избор на температура. Един малък недостатък, който производителят на този модел не е предвидил, е, че защитата от течове е само частична, Въпреки това, за цената от 40 хиляди рубли, такава функционалност е много впечатляваща.

BEKO WDW 85120 B3

BEKO WMI 81241 е вградена пералня, предназначена за пране до 8 кг пране. Максимално въртене при 1200 об / мин. От програмите за пране отбелязваме защита срещу наблъскване, накисване и пране на смесени тъкани. Защитата срещу течове също е частична, цената е от 32 хиляди рубли.

BEKO WMI 81241

BEKO WMB 91242 LC е пералня в пълен размер с възможност за измиване на 9 кг пране и въртене до 1200 оборота. Има 16 вградени програми, електронно управление. Потребителите отбелязват високото качество на измиване дори на сложни петна, отбелязват полезността на функцията за лесно гладене. Цената за този модел е от 36 хиляди рубли.

BEKO WMB 91242 LC

За ваша информация! Пералните машини Beco имат максимално натоварване от 9 кг.

В заключение подчертаваме още веднъж, че пералните машини от тази марка са в търсенето сред руските потребители. Функционалност, качество и разумна цена - всичко, от което се нуждае един потребител, е комбинирано в автомобилите на марката Beco.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Олеся Олеся:

  Мама купи пералня от тази марка и не е много щастлива. Колата се счупи само година по-късно, подадоха я за ремонт, направиха го и след 1,5 месеца отново се развалиха. Оплаках се в Москва, но все още чака господаря. Как можете да се отнасяте така с клиентите си !?

 2. Граватар Надежда надявам се:

  Купих пералня Veko WKN 51011 M, не успя UBL. Поръчани в онлайн магазина, изпратени съвсем различно. Когато разбера защо? - Обяснете, че това е грешка на производителя и за тях. UBL документация, изпратена. В резултат на това без пишеща машина. Някой отговор?

 3. Граватар Олег Олег:

  Купих кола VEKO през 2013 г. и едва миналия месец спрях да отоплявам вода. И работеше през цялото това време като часовник, без нито един (!) Коментар. Сега, тук търся видео за това как да сменя нагревателя, но все още не мога да го намеря.
  Изглежда, че тя дори се отваря / разглобява / от предния панел.
  Ако някой знае, кажете ми, plizz, за сапун:

  • Граватар Дима Дима:

   Не е дълго за замяна. Необходимо е да развиете задната корица, както е в моя модел. След това в долната част на барабана ще има нагревател и в него развийте гайката в средата и след това ще я извадите. И има сензор за температура там и ще го вземете и ще звъните на всичко и това е всичко. Беко има съпротива от 3 до 5 за TEN 28.

 4. Граватар Александър Александър:

  Купихме машина Beco през 1998 г. Работи за всички 200. И дотогава всичко е наред, семейство от 4 души. Изтриваме всичко подред. Децата работят в мината. Гащеризоните ви носят сами знаете какво. Синът току-що купи Indesit и взе същото за нас с бонуси, не знаем колко време отнема, но как БЕКО се съмнявам в нещо. Работи много добре, без разрушения в продължение на толкова години. За сега ще стои в гаража.

 5. Граватар Валентин Валентин:

  Колата е на 10 години, всичко е наред. Искам да купя нова от тази марка и да я занеса в страната. Имаше една повреда след 5 години работа, сменихме предавката и всичко беше наред.

 6. Граватар Елена Елена:

  Купил кола през 2006 г. и са много доволни. И ако сега срещнах същото в продажба, щях да купя без секунда.

 7. Граватар Сергей Сергей:

  Машината на Беко спря вода за отопление, нагревателят изгоря. Промених го с датчик за температура. Все още не е топло, защо?

 8. Граватар Олга Олга:

  Купих машина Veko през 2001 г., тя все още работи, никога не са ремонтирани.

 9. Gravatar Anonymous аноним:

  Купена през 2006 г. и едва през 2018 г. се счупи.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини