Всичко за пералните машини

Перални машини Atlas

перални АтлантРуските потребители смятат пералнята Atlant за домашен продукт. Ето защо много хора се доверяват на тази марка, с желание купуват продукти, произведени от една и съща компания. Въпреки че Atlant никога не е имал връзка с Русия, той наследи много черти, характерни за руските продукти.

Какъв е произходът на марката, как са добри пералните машини на марката Atlant, какви са техническите им характеристики и как потребителите реагират на тях? Нека поговорим за това в статията.

Произход на марката

Историята на известната марка Atlant, както и едноименното предприятие, започна с изграждането на първата специализирана фабрика за производство на хладилници в БССР. Те изградиха централата не от нулата, а на базата на създадено по-рано предприятие за производство на газови печки. През 1959 г. те започват да строят, в началото на 60-те завършват и в същото време производството на първите модели хладилници Минск 1, 2 започва с ускорени темпове.С тези хладилници заводът навлиза на европейския пазар през 1970г.

Фабрика АтлантТака фабриката работи и се развива, произвеждайки висококачествени хладилници и фризери до разпадането на Съветския съюз. С формирането на независима държава Република Беларус на базата на завода е създадено акционерно дружество "Атлант", което не само успя да оцелее на пазара, но и започна да работи успешно, въвеждайки нови разработки. По-специално се появиха хладилници, отговарящи на всички европейски екологични стандарти, тъй като фреонът вече не се използва като хладилен агент в тях.

Стартира и производството на хладилници със стъклена врата, двукомпресорни агрегати и хладилници с електронен блок за управление.

През 2003 г. на базата на акционерното дружество "Атлант" е построена допълнителна фабрика за производство на автоматични перални машиникоято успешно работи и предлага най-широката гама от своите продукти и до днес.

Описание на моделите

Сега ще разгледаме конкретни модели перални машини Atlant, произведени в Република Беларус, техните характеристики, характеристики, както и предимства и недостатъци.

Atlas СМА-45У104. Пералнята е автоматична машина с черен тип с товар 4,5 кг и електронен блок за управление. Особено в този модел се откроява люка, който е в състояние да отвори 1800, което може да бъде много полезно в тесните стаи на апартаментите на Хрушчов.

Машината се разтяга и изтласква нещата добре поради скоростта на въртене на барабана, която достига 1000 об / мин. Дизайнът на автомобила не може да се нарече сложен, но в същото време е прост и универсален, което ви позволява да добавите „пералня“ към всеки интериор. Има дисплей. Atlas СМА-45У104 е доста енергийно ефективен и има ниска консумация на вода. Има 15 програми за пране, има всичко необходимо за грижи за прането. Наборът от допълнителни функции също е доста значителен:

 • непълно изтегляне;
 • забавяне на старта на програмата за измиване;
 • спално бельо без гънки;
 • вторично изплакване;
 • спиране с увреждания;
 • индикация и звуково известие за края на измиването.

По отношение на сигурността ситуацията е малко по-лоша от тази на конкурентите, обаче е налице необходимия минимум под формата на защита срещу дисбаланс и деца, което в повечето случаи е необходимо. Размерите на машината са 85х59,6х40 см. Средната цена е 160 куб

ATLANT SMA-45U104

За ваша информация! Състезателите имат перални от този клас и ги има много, но просто няма да можете да ги купите за парите.

Atlas СМА50У82. Добра автоматична пералня от икономична класа с електронен блок за управление и удобна широка врата за зареждане. Ефективността на този модел е очевидна веднага, тъй като за 1 измиване той изразходва само 45 литра вода, докато въртенето оставя много да се желае, очевидно поради скоростта на въртене на барабана, която е ограничена до 800 об / мин. Натоварването на барабана достига 5 кг, което като цяло е достатъчно за малко семейство.10 програми за пране, което ви позволява да направите диференциран подхода си към грижата за бельо.

Допълнителни функции също са приятни и има много от тях, комплектът е достоен за автоматични перални машини от средната ценова категория:

 • непълно изтегляне;
 • забавяне на старта на програмата за измиване;
 • спално бельо без гънки;
 • вторично изплакване;
 • спиране с увреждания;
 • индикация и звуково известие за края на измиването.

Освен това може да се отбележи ниско ниво на шум, машината е наистина тиха и това е доста голям плюс. Размерите на машината са 85х60х40 см. Средната цена е 220 куб

Перална машина Atlant

Пералня Atlas СМА-60С87000. Друга беларуска автоматична пералня „хоризонтална“ с опростен и кратък дизайн. Езикът не смее да нарече дизайна на автомобилите на Atlant грозен, защото не е така. Може би по някакъв начин губи от чужди марки, но печели със своята универсалност.

Този модел е оборудван с вместим 6-килограмов барабан, който е способен да изстиска пране със скорост 800 об / мин. Това не е достатъчно, следователно прането на изхода остава доста мокро.

Умерена консумация на вода (50 l), цифров дисплей, 8 най-необходими програми за пране и добър набор от допълнителни функциикоето може да бъде много полезно:

 • интелектуално измиване;
 • забавяне на старта на програмата за измиване;
 • спално бельо без гънки;
 • спиране с увреждания;
 • индикация и звуково известие за края на измиването.

Този модел е доста тих, което не може да не зарадва вас и вашите съседи. Размери 85x60x51. Средната цена е 200 куб

Перална машина Atlant

Как потребителите реагират на качеството на машината?

Анна на 27 години, Москва

Машина Атлант СМА-45У104, срокът на употреба е 11 месеца. Купих тази машина в продажба за стотинка, струва ми 8900 рубли. Мислех, че е взела потребителски стоки за тези пари и няма да работи. Но нищо подобно работи добре, изтрива, изплаква, извива без оплаквания. Малко шумно, но без минусите не става. Оценката е солидна 5.

Марина на 31 г. Уляновск

Atlas СМА-60С87000, срок на употреба 6 месеца. Най-вече ми хареса цената в тази машина, исках да купя LG, но в крайна сметка спестих и по принцип не съжалих. Машината работи, добре, не се извива много добре, но ще върви, поносимо. Управлението е изключително удобно, въпреки че с вибрации по време на въртене ясно се бърка. Оценка 4.

Сергей на 34 години, СамараАтлант

Atlas СМА50У82, срок на употреба 4 месеца. Получих пари, когато мениджърът ме убеди да купя това „беларуско чудо“ за три стотинки. Но като цяло, той е виновен, че „авариен плаща два пъти“. пишеща машина водата не се нагрява, и десет е абсолютно обслужващо. Магьосниците от услугата казват, че нещо се е случило с електронния модул, е необходимо да се тества. Не знам дали ще върна машината, но прането се натрупва. Не ми хареса машината, оценка 2.

Евгений 30 години Толиати

Atlas СМА-45У104, срок на употреба 3 години. Не знаех, че това се случва, мислех, че ще си купя евтина беларуска автоматична машина, поне ще поработя малко, после ще я сменя и тя "оре без дъх" вече 3 години и нищо. Би било хубаво, ако тя ореше още 3 години. Много доволен от модела, оценка 5.

В заключение отбелязваме, че пералните машини от Atlant се различават от конкурентите по доста добро качество. Разбира се, тези машини не могат да спорят с промотираните немски или италиански марки, но имат друг коз: съотношението между техническо качество и ниска цена и няма какво да покрие тази карта!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Николай Николас:

  Измити 2 часа, полетяха мозъци.

 2. Граватар Саратов Саратов:

  Тази машина работи със свекърва ми повече от 4-5 години, просто не си спомням, но работи не по-лошо от нашия Samsung. И освен това, тя наистина е тиха.

 3. Граватар Иля Иля:

  Разстила се 3 години и се покрива с гумено уплътнение на вратата. И какво да правя, не знам. Т.няма резервни части, не изпращайте в Казахстан.

 4. Граватар Любов обичам:

  Имам машина от 10 години. Пантата на вратата вече се счупи. Не можем да купим. Не се продава. Къде да го вземем?

  • Граватар Александър Александър:

   Дайте заварчик чичо Вася и той ще направи всичко, ще ви завари тази бримка!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини