Всичко за пералните машини

Отзиви за перални машини Asko

отзиви за шайби AskoСтоманените машини на шведската марка ASKO са първокласни автомобили. Той е единственият производител в Скандинавия. Под тази марка обаче автомобилите се сглобяват не само в Швеция, но и в Словения. Какво казват хората за шайбите на тази марка, нека прочетем отзиви за пералните машини Asko.

Модел WT6300

Катрин, Нижни Новгород

Купихте тази кола с вертикален товар на промоцията за Нова година. Продавачът активно я похвали. В резултат той ни хвана за кука. Отначало машината се изми перфектно. Но тогава започнаха да се появяват проблеми:

 • в деликатния режим на пране пералнята виси на етапа на изплакване, решаваме проблема, като изключваме машината. След това включете въртенето и отново завъртете;
 • Програмите във фърмуера са запазени неправилно; когато изберете една програма, започва друга;
 • вратата не се отваря по време на измиване, както обеща производителят;
 • Изключително трудно е да изплакнете отделението за прах и балсам, поради което се образува мухъл

Не мога да посъветвам такава машина, може би, разбира се, имаме такава кола. Бъдете внимателни.

Алев

Аско купи пералня през 2007 г., дори с гаранция, даде я 2 пъти за ремонт. Третият път, когато колата се развали напълно, те отказаха да я поправят, замениха я с нова. Новата машина не работеше най-добре от старата, постоянно висеше. След като гаранционният срок е нарушен, той избира програми произволно или изобщо не отговаря. Най-вероятно в този модел шайбата има слабо място - електронния модул.

Модел W6444WAsko W6444W

Захаров Александър

Момичето и аз живеем заедно от пет години и затова отдавна мечтаем да си купим добра пералня. Търсейки интернет, намерих автомобили ASKO, като проучих всички характеристики, реших да не се притеснявам и поръчах оборудването през интернет. Персоналът се отнасяше с уважение и изпълни поръчката навреме. Пералнята не е била повредена по време на транспортиране, всичко е непокътнато.

Машината се изтрива перфектно, отбелязвам, че цената е приемлива. Качеството е добро. Искам да кажа благодаря на продавачите и на компанията като цяло!

Владимир Сичев

Работя като строител в екип, има 20 от нас. Живеем в общежитие, до обекта и затова имаше проблеми с измиването, особено ако има прекъсвания с топла вода. И за да бъда честен, просто няма енергия за измиване след работа. След дълга среща решиха да си купят пералня. Нямаше заповед да отидете до магазина в Интернет. Основното при избора беше голям товар, цена, програми за пране, доставка и гаранция на продукта.

По всички критерии се появи пералня Asko W 6444. Сега няма проблеми с измиването. А гаранцията вече е 2 години, което е важно. Благодарение на производителя.

Ирина Додчук

Реших да използвам услугата на онлайн магазин и да направя подарък на сестра ми, която живее далеч от мен, в град Норилск. Не можех сам да отида при нея, но наистина исках да я поздравя за нейния 60-и рожден ден, затова й поръчах кола с доставка до дома. Консултантът на Аско посъветва евтин модел. Като цяло изненадата беше успешна.

Благодарение на отзивчивия и разбиращ персонал всичко се получи по план. Сестрата наистина хареса машината. Работи тихо, побира 8 кг спално бельо. Има икономичен режим и режим за измиване на вълна.

Модел w6903

Vergo

Стара кола на марката Indesit се счупи след 10 години експлоатация. Решено е да се закупи нова шайба за марка Miele. Но когато видях тази пералня в магазина, желанието ми да купя се изгуби, тъй като е твърде обемно и с неразбираем контролен панел. Започнах да търся друга, хареса ми колата Asko, за която не знаех нищо преди, затова направих рискована покупка. Външно най-много ми хареса тази пералня. Контролният панел е на руски език, което също е удобно.

Обърнах внимание на въртенето - максималната скорост 2000, въпреки че 1200 са достатъчни, дори 1500 избирам изключително рядко, защото се върти и е толкова отлично.

Asko w6903Тя има един минус.Предната част на съда за прах е направена от метал, след година експлоатация боята започна да се откъсва, тъй като не е възможно да излеете праха точно. Под гаранцията съдът за прах беше заменен, но след година боята започна да се разминава и върху новата табла. Защо не направи пластмаса, не е ясно.

Goga-Topor

Дълго време не можех да си купя пералня, защото исках да намеря добър, скъп модел, но и да не преплащам. Накратко ... купи Аско. Машината е супер, изтрива перфектно. Съотношение цена / качество е оптимално. Има една точка - трябва да настроите правилно краката по време на инсталацията, в противен случай ще се появят вибрации. Ако планирате да закупите такава, обърнете внимание на височината, тя е нестандартна и с 3 см по-висока.Това е важно, ако искате да я поставите под плота в кухнята.

Модел W8844 XL W

Дударенко Людмила

Когато купувах пералня, аз се ръководех от нейната производителност, тъй като старата машина беше малко, въпреки че нямаше оплаквания за това при прането. В резултат на това изборът падна върху машината Asko с добро натоварване и икономично потребление на вода и енергия. В допълнение, наличието на пълна защита срещу течове и запазването на последната избрана програма бяха доволни. Машината се справя с много неща с различни размери и изсушава добре дрехите. Все още не са установени недостатъци.

Миатина Александра

Страхотна машина с товар от 11 кг сухо пране. Сега можете да перете одеяла и одеяла. Той перфектно изтрива нещата, много програми. Докато в него виждам само положителното, според мен няма недостатъци.

Херман ДжулияAsko W8844 XL W

Модел Asco модел W8844 XL W изглежда привлекателен, добър дизайн. В същото време надежден и здрав. И натоварването, цели 11 кг! Красив дисплей с подсветка, забавен старт, много специални програми, няма да изброявам.

Работим го вече шест месеца, работи с гръм. Често включвам измиването за 15 минути, особено през лятото, когато трябва да освежите нещата след един чорап. Ако също ги стиснете с максимална скорост, веднага можете да гладите. Съветвам ви да не съжалявате.

Ушаков Федор

Работим с пералнята Asko от 10 месеца и все още сме доволни от покупката. Отбелязваме само неговите предимства:

 • високо качество на пране на неща, дори при температура на водата 300В, това не е многословно, но в сравнение с пералня Hansa;
 • обемът на товарене е впечатляващ - 11 кг;
 • практически няма шум при миене;
 • страхотен дизайн.

Боброва Юлия

Веднага в колата Аско хареса големия барабан и голямата товарна врата, много удобна. Има много програми. При скорост от 1400 шайбата работи тихо и изтрива много по-добре от старата кола. Харесва ми, че консумацията на прах е намаляла и качеството на изплакване се е подобрило. Изсушаване след изсушаване след два часа. Затова давам на такава машина най-високата оценка - 5 точки.

Зайцева Мария

Пералнята Asko е страхотна техника. Работата на двигателя, за разлика от машината на Bosch, не се чува. Шумът по време на измиването беше основният критерий за покупката. Качеството като цяло и монтажа са надхвърлящи похвалите. Можем да кажем, че колата е напълно удовлетворена. Нещо може да се пренебрегне. И цената е твърде висока, но това е премиум клас.

Щербакова Анна

Тази пералня е идеална за голямо семейство, тъй като има голям обем на натоварване (11 кг) и висока скорост на въртене (1400). Колата е закупена през 2014 година. Основните причини за покупката бяха:

 • монтаж в Словения, а не в Китай;
 • дизайн;
 • звукоизолация;
 • брой програми;
 • капацитет.

Накратко, не съжалявам за изразходваните пари. Слагам й 5 точки и съветвам всички.

Други модели

Татяна БеркутоваAsko WT6320

Използвам пералнята Asko WT6320 от малко повече от 2 години и съм 90% доволен от нея. Харесва ми в нея:

 • компактност, която спестява място в мъничък апартамент;
 • просторен барабан за 5 кг;
  Но не зареждайте машината до максимум, иначе барабанът ще почука!
 • наличие на технология Easy логика, благодарение на която има автоматично претегляне на нещата, в съответствие с което се избира желаната програма;
 • допълнително изплакване, за мен, страдащ от алергия, това е особено важно;
 • мие се перфектно, всичко е прясно;

Е, вече отбелязах минус, това е удар на барабан при пълно натоварване.

Irene

Машината с марка ASKO W 6221 се появи в нашето семейство през 2004 година. По онова време той е бил евтин, около 18 000 рубли. Марката, макар и шведска, е сглобена в Русия. Тя привлече вниманието към нея заради красив необичаен дизайн. Предната част на машината е скрита зад вратата.

Има 11 режима на измиване, но ако го конфигурирате, можете да намерите още няколко режима. С отложен старт можете да забавите измиването с 5 часа. Завъртането е само с 800 оборота, но имам достатъчно, разбира се, ленът е малко влажен, но изсъхва бързо. Не разбирам скоростта през 2000 г. от съвременните технологии, какво ще се случи с прането с тази скорост, страшно е да си представим ... Като цяло, съветвам всички, няма да съжалявате.

Има много перални машини на известната европейска марка ASKO. Различните модели се проявяват по различни начини, това казват потребителите. Повечето отзиви за тази техника, които трябваше да прочетем, са положителни. Явно цената е оправдана от качеството. Решете сами дали си струва цената.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Константин Constantin:

  Купих пералня през 2002 г. Избрах Потребителя дълго време в списанието. Хареса ми, че има гаранция от 20 години за всяка част от машината. Купих и не съжалих. Здраво работи 16 години. Сега двигателят просто започна да се загрява и заради това коланът се счупи. Искам да взема пишеща машина от същата марка.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини