Всичко за пералните машини

Перални машини Ariston

Перални машини AristonАвтоматичните перални машини Ariston са известни по целия свят със своето качество, дизайн и внедряване на модерни технологии. Някои модели автомобили се наричат ​​Hotpoint Ariston, чудя се защо? За да разберете, предлагаме ви да изучите малко историята на марката, да разгледате всички предимства на автомобилите от тази марка, да разберете какви са техните слабости.

Малко история

Още през 1930 г. в Италия, Aristide Merloni създава компания, която успешно започва производство на везни за Industrie Merlon. От 1945 г. разработва нова производствена ниша за производство на електрически нагреватели под марката Ariston (тази гръцка дума на руски означава „успешна“).

През 1970 г. Аристид разделя компанията си на 3 части и прехвърля управлението им на синовете си:

 • Антонио ръководи фабриката на Antonio Merloni SpA за производство на везни и газови бутилки;
 • Vitorio получи компанията Merloni Elettrodomestici, занимаваща се с производство на домакински уреди, чийто президент той стана президент през 1975 г., оттогава започва независимото съществуване на марката Ariston;
 • Франческо стана президент на компанията Merloni Termosanitari за производство на бойлери и вани.

Фабрика АристонДо 1987 г., с помощта на компетентни политически и маркетингови изследвания, Merloni Elettrodomestici се развива успешно и търсенето на продукти нараства. Успоредно с растежа на тази компания през 1975 г., в Италия се появява фабрика. Indesit, занимаващ се и с производство на домакински уреди. Успехите й обаче бяха по-бързи, оборудването от Indesit беше известно в цяла Европа и през 80-те оборотът на стоки стана 1,5 пъти повече от оборота на Elettrodomestici. Това впечатли Виторио Мерлони и през 1989 г. той купи известната в Европа марка Indesit.

Решението беше стратегически разумно, производството веднага тръгна нагоре. Представителствата започнаха да се появяват в други страни: в Полша, Португалия, Турция, Франция. През 1990 г. Merloni купува френския концерн Scholtes, а след това и английския Hotpoint, като по този начин завладява голям пазар във Франция, Великобритания и Ирландия. През 2005 г. славата на Indesit принуди преименуването на концерна Elettrodomestici на концерна Indesit Company.

В Русия представителството на Elettrodomestici се появява през 1995 година. Потребителите оцениха продуктите на марките Indesit и Ariston.

През 2000 г. Merloni купува руския завод Stinol в Липецк, където започва производството на оборудване Indesit. И през 2004 г. компанията изгражда втори завод. След сливането с Hotpoint, те искаха да преименуват марката Ariston в Hotpoint. Това се е случвало в някои страни, но от 2007 г. пералните машини се произвеждат под двойното име Hotpoint Ariston в Русия и страните от ОНД.

По този начин най-големият концерн за производство на машини в света Indesit Компанията притежава известни марки като HOTPOINT, Stinol, INDESIT, Ariston. У нас той е лидер, предлагащ оборудване в различни ценови сегменти.

Предимства и недостатъци

пералня AristonПералните машини Hotpoint Ariston намериха своята ниша на руския пазар, която ги напуска мнения в интернет и отбележете не само добро качество на измиване, но и специален дизайн в различни модели. В допълнение, тази техника има следните предимства:

 • оптимизиране на разходите, а именно намаляване на консумацията на енергия и вода по време на процеса на измиване;
 • регулируем софтуер, който ви позволява не само да изберете режима, но и по ваша преценка да зададете температура и време;
 • лекота на управление;
 • разнообразие от модели перални машини, икономични и премиум, което е подходящо за потребители с различни нива на доходи.

Не прикривайте недостатъците на машините от тази марка, ние ги изброяваме:

 • една от най-слабите точки в пералнята Hotpoint Ariston е дренажната помпа (помпата);
 • също в някои модели по-скоро неясен монтаж на вратата на барабана и горния капак;
 • често майсторите сменят маркучите, особено в точката на свързване към резервоара на машината, може би това се дължи на условията на работа и твърдата вода, което не е недостатък на самата машина;
 • повреди в контролния модул.

За ваша информация! Ремонт на перални машини автоматична машина от тази марка е сравнително евтина, докато винаги има резервни части за всички модели на достъпна цена.

Описание на моделите и техните характеристики

В края на статията ще направим кратък преглед на пералните машини Hotpoint Ariston, ще сравним техническите им характеристики, цената и дизайна.

Hotpoint Ariston VMSF 6013 B - автоматична пералня с предно зареждане до 6 кг и въртене до 1000 оборота. От функциите отбелязваме автоматично претегляне. Общият брой програми е 16, включително антиалергенно измиване. Системата за сигурност включва защита на деца, заключване на покрива, защита от препълване и самодиагностика на неизправности. С размери 85х60х40 см, теглото му е 62,5 кг. Цената е от 17 хиляди рубли.

HOTPOINT ARISTON VMSF 6013 B

Hotpoint Ariston AQ105D 49D EU / B - пералня с максимално натоварване на памучни тъкани до 10 кг, синтетика до 5 кг, вълна до 2,5 кг. Завъртането се регулира до 1400 об / мин. Общо се програмират 16 режима на измиване, сред които има режим „Ризи“, „Дамски якета“, „Дамски дрехи“, „Обновяване“, Липсата на защита от течове. С размери 85x60x65 s, теглото е 75,4 kg. Цената за този модел на италианския монтаж е от 43 хиляди рубли.

HOTPOINT ARISTON AQ105D 49D EUB

Hotpoint Ariston VMSD 722 ST B е пералня с възможност за пране до 7 кг пране и въртене до 1200 оборота. Общо 16 програми за измиване, включително програмата „Обновяване“, по време на което прането се задушава за 20 минути, което елиминира неприятните миризми и алергени. Има защита срещу преливане и прегряване, самодиагностика, няма защита срещу течове. С размери 85x60x44 см, има тегло 63 кг. Цената е от 25 хиляди рубли.

HOTPOINT ARISTON VMSD 722 ST B

Hotpoint Ariston WMTL 601 L CIS - вертикална автоматична машина, максимално тегло на товара 6 кг, въртене до 1000 об / мин. Има автоматично претегляне на бельо и 18 програми за пране, сред които „Смесено бельо“, „Накисване“, „Обновяване“, „Памук Еко“. Тази вертикална машина е сглобена в Словакия., С размери 90х40х60, теглото му е 58 кг. Цена от 26 хиляди рубли.

HOTPOINT ARISTON WMTL 601 L CIS

Hotpoint Ariston AWM 108 е вградена пералня с максимално тегло на товара 7 кг. Завъртане до 1000 оборота. Клас на измиване и консумация на енергия А. Има всички необходими режими на измиване, но няма защита от деца. С размери 60х54х82 с тегло 72 кг.

вградена пералня

Така че, отбелязваме, че въпреки присъствието на предприятия на Indesit, на вътрешния пазар има модели автоматични перални машини Hotpoint Ariston, сглобени в Италия и Словакия. Разбира се, цената на такива модели е малко по-различна от техните руски колеги, а качеството, според някои експерти, е по-добро за чуждестранните автомати. Но изборът е ваш, късмет!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Игор Игор:

  Ariston AVD 109 EX произведен или вече не е в производство? Щеше да има корпус от неръждаема стомана и контролен блок с 10 см по-висок, а клемите щяха да са отстрани, тогава колата щеше да е това, от което се нуждаете!

 2. Граватар Лили лилия:

  Имам оригинали пералня ARISTON модел AI 1248 CTX от февруари 1996 г., многофункционална готварска печка ARISTON 7 готвачи модел G 540 M5. 2 работят добре от април 1996 г. Благодаря Мерлони!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини