Всичко за пералните машини

Перални машини AEG

Перални машини AEGТези, които предпочитат да използват надеждно и доказано оборудване, на първо място обръщат внимание на такива добре известни марки като Miele, Bosch, Electrolux, AEG. Решихме да посветим тази статия на един от тези производители, а именно на немската компания AEG, която съществува повече от сто години на пазара и се занимава с производството на не само перални машини. Безспорното немско качество се проявява в предимствата на автоматичните машини от тази марка, но те имат и недостатъци, които ще бъдат обсъдени по-нататък.

Предимства и недостатъци на автомобилите от тази марка

Пералните машини на марката AEG по отношение на разходите могат да бъдат отнесени към средния и високия клас. Цената на такива коли започва от 40 хиляди рубли. Премиум колите струват 100 хиляди рубли. и още. Всички единици от тази марка се различават по вида на натоварване, размери и други технически характеристики. Но техните предимства са комбинирани, които са както следва:

 • качество на изработка и висока якост на подвижните части;
 • висока технология и стилен дизайн;
 • високо качество на измиване;
 • максимално възможна безшумна работа;
 • минимални вибрации по време на цикъла на въртене;
 • функционално пране, въртене и при някои модели за сушене;
 • практични удобни за потребителя малки неща: осветление на резервоара, наличието на кабел за аварийно отваряне на барабана, пълна защита срещу течове и др .;
 • лекота на поддръжка.

Трябва да кажем и няколко думи за резервоара на пералната машина AEG. Фирмени разработчици AEG е патентовал резервоар от полимерни сплави, който е по-добър по отношение на ефективността си от резервоара от неръждаема стомана. Такъв резервоар има по-малко тегло, не отделя химикали, не е податлив на корозия, устойчив е на механични и термични въздействия и има звукопоглъщащи свойства.

Перални машини AEGЩо се отнася до недостатъците, те също съществуват. Те обаче не са толкова значими в сравнение с достойнствата, но въпреки това ги изброяваме:

 • скъпи резервни части (рядко се разпадат, но непреодолима сила може да се случи с всяка техника);
 • висока цена и недостъпност за потребителите;
 • залепен резервоар в най-новите модели машини, което усложнява достъпа до лагери и уплътнения в случай на подмяна;
 • при някои модели полимерният резервоар е заменен с пластмасов.

За ваша информация! Средният експлоатационен живот на немското AEG оборудване, заявено от производителя, е 10 години.

Всичко, което е сглобено от човешки ръце, се разпада рано или късно; пералните машини AEG не могат да избегнат тази съдба. Частите, които са най-податливи на счупване, са:

 • температурен датчик;
 • лагери;
 • дренажна помпа;
 • контролен модул (програмист).

Такива разбивки се откриват в следните случаи:

 1. когато машината не загрява вода до предварително определена температура;
 2. когато дрънкане и чукане се чуват в барабана на пишеща машина, докато го въртят на ръка;
 3. когато водата не се събира;
 4. когато отпадните води не се оттичат, пералнята замръзва.

Преглед на модела

Ние даваме примери за най-добрите перални машини от AEG според потребителите, така че да се развие цялостна картина на технологията от този клас.

AEG L 87695 WD е автоматична машина в пълен размер, която може да измие до 9 кг сухо пране, да изсуши до 6 кг. Консумацията на енергия, въртенето, прането имат клас A, докато машината може да ускори до 1600 об / мин. От 14-те програми за измиване се обръща внимание на програма, която предотвратява сгъстяването, директното инжектиране и изпаряване. Има интелигентен контрол размита логика. Както и многоетапна защита срещу течове, включително плаващ превключвател, маркуч Aqua-Control и звуков сигнал (Aqua-Alarm).

Предимството на тази машина може да се нарече почти безшумна работа и измиване на сложни петна.

Сред недостатъците потребителите отбелязват сложно, интуитивно неразбираемо управление. Цена от 70 хиляди рубли.

AEG L 87695 WD

AEG L 85470 SL е тясна пералня с товар до 6,5 кг и скорост на въртене 1400. Тази машина има отлични характеристики и ниска цена в сравнение с други машини AEG, цената му в различни магазини варира в диапазона от 44,5-50 хиляди . търкайте.Производителят е вградил всички основни неща в него, 16 програми, различни от основните, включват дънки за пране, пухени неща, програма за премахване на петна. Има и защита срещу течове. Сред недостатъците се забелязва твърде малка тава за прах, както и липсата на режими на пране с продължителност от 45 до 60 минути, има само бързо за 20 минути, или 1,5 часа.

AEG L 85470 SL

AEG L 56106 TL е вертикална автоматична машина с електронно управление. Енергиен клас A ++, максимално натоварване е 6 кг. От режимите има и режим на пране на дънки, анти-сгъстяване, икономично пране. Интегрирана защита от течове. Отлична пералня, оборудвана с всичко необходимо за много разумна цена от 42 хиляди рубли

AEG L 56106 TL

AEG L 61470 WDBI - вградената пералня с зареждане до 7 кг спално бельо. В допълнение към стандартните режими на пране за различни видове тъкани има режим на сушене до 4 кг пране. От характеристиките са отбелязани програмно спестяване на енергия, висококачествено пране, характерно за всички модели AEG. За тази функционалност ще трябва да платите от 80 хиляди рубли.

 

AEG L 99695HWD е една от най-скъпите AEG машини. Пълна машина за пране с възможност за пране до 9 кг пране и сушене до 6 кг. Производителят е изградил всички степени на защита, 16 програми за пране, електронно управление с неясна логическа функция. Цената на този модел е от 125 хиляди рубли.

AEG L 99695HWD

Малко история ...

В заключение ще ви разкажем малко от историята на появата на марката AEG, разсейте всичките си съмнения относно това кой е производителят и коя държава е мястото за сглобяване на тази марка оборудване.

Раждането на AEG започва през 1883 г. в Берлин, като компания, произвеждаща електрическо оборудване. От 1887 г. компанията официално носи името AEG - Allgemeine Elektricitats-Gesellschaft. А през 1889 г. се появява логото на марката AEG, Първите електрически уреди, пуснати под тази марка преди 1930 г., бяха: ютия, хладилник, прахосмукачка, сешоар.AEG фабрика

През 1935 г. е пуснат първият модел на вградени домакински уреди и това е хладилник AEG.

Освен с домакински уреди, компанията се занимава с производство на дизелови двигатели, парни турбини, електродвигатели, лампи, а по време на Втората световна война участва в производството на военна техника. През 1958 г. компанията представя първата автоматична перална машина Lavamat. А през 1964 г. имаше машина за сушене на дрехи. През 1986 г. се появява първата машина с намалена консумация на вода и прах.

От 1970 г. AEG е в упадък, предприятията се реорганизират и сливат с други компании. Така например през 1983 г. част от продукцията е продадена на френския концерн Brandt и през 1994 г. производството на перални машини е продадено на Electrolux, като същевременно поддържа марката AEG.

Обърнете внимание! AEG окончателно престава да съществува през 1996 г. Последната перална машина AEG в Германия е сглобена на 9 март 2007 г., а на 16 март заводът е закрит. Машинно производство се премества в Полша, Унгария, Италия.

От гореизложеното може да се направи само едно заключение, че страната на произход на съвременните перални машини AEG не е Германия. Въпреки това обаче, качеството на машините остава немско, новият собственик на тази световно известна марка успя да запази важно предимство на машините - надеждност. През дългата история на AEG страната на сглобяване остава в сянка.

Така че, ако е възможно да изберете пералня от скъпи, тогава автоматичните машини AEG заслужават внимание. Производителят упражнява надлежен контрол върху производството на това оборудване в съответствие с европейските стандарти. Разбира се, те имат своите недостатъци, но вечната машина за движение не съществува. Имайте добър избор!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини