Всичко за пералните машини

Възможно ли е да се монтира пералня в коридора

пералня в коридораПералнята е техника, с която съвременният човек може да се справи без, някои дори не мислят за живота си без пералня. Има обаче апартаменти, в които не знаете къде да поставите единицата с впечатляващи размери, просто няма място в кухнята или в банята. И тогава идва идеята - да инсталирате машината в коридора. Но може ли да се постави така? Хайде, разговаряме заедно.

Какво да търся?

Понякога коридорът наистина става последната опция, където можете да поставите машината. В противен случай ще трябва да се справите без него изобщо или да носите неща до прането и химическото чистене през цялото време. Седмичните изпитвания за пране ще бъдат надземни, така че трябва да поставите машината в коридора.

Инсталирането на колата в коридора е напълно възможно, но за това трябва да вземете предвид следното:

 • площта на коридора, има ли въобще място в него, ще се намеси ли колата при влизане в апартамента или при отваряне на вратата към стаята;
 • докъде ще застане машината от канализацията и водоснабдяването;

  Важно! Твърде дългият маркуч за източване ще окаже натиск върху помпата, така че тя може бързо да се провали.

 • Има ли ниша в коридора, която може да се използва за инсталиране на машината, като по този начин я скрие;
 • размерите на пералнята, размерът на машината е не по-малко важен от размера на коридора, когато площта е толкова ограничена, опитайте се да изберете тесни модели машини;
 • Не забравяйте за естетическата страна на въпроса, пералнята в коридора не е напълно подходяща. Лицето, което влиза в апартамента, ще се почувства в капан в мини-пералното помещение, така че трябва по някакъв начин да скриете оборудването.

Връзка с перални машини

Нюансите на свързване на пералнята в коридора са главно в това как да скриете маркучите, които отиват от машината към канализацията и водоснабдяването. Ако машината ще застане през стената с баня, тогава в този случай е по-лесно да я свържете и да скриете комуникации. Маркучите могат да се прокарват през дупка в стената.

Съвсем друг въпрос е дали машината е от противоположната страна на банята. В този случай маркучите, минаващи през целия коридор, ясно ще се намесят, няма да искате да пътувате над тях всеки ден. Единственото възможно решение е да скриете комуникациите на пода.

За да свържете пералня, трябва да закупите дълги маркучи за източване и вход. Не свързвайте къси маркучи, това е риск от изтичане на вода. Както вече отбелязахме, дълъг маркуч влияе върху работата на изпускателната помпа. Но в много отношения всичко ще зависи от марката на пералнята. В повечето модели не се препоръчва да се надвишава дължината на маркуча с 3 m, като има предвид, че в пералните машини Zanussi тази цифра е по-голяма, тъй като тези машини имат по-мощен източващ двигател.

За ваша информация! В крайни случаи можете да удължите маркуча за източване на всяка пералня, но след това не разчитайте на гаранционни ремонти в случай на повреда на оборудването.

Свържете изтичането на пералнятаинсталиран в коридора може само чрез сифон или директно в канализацията. Тези методи са многократно описани от нас подробно. Що се отнася до свързването на вода с машината, има три начина за нейното прилагане:

 • използвайки съединител за притискане, ако се свързвате към метална тръба. За това съединението се поставя върху тръбата, в тръбата се прави дупка за потока на водата. Към съединителя е свързан сачмен клапан с резбован изход ¾ за входящия маркуч на пералнята.
  връзка чрез кримпване ръкав
 • използвайки арматура, ако се свързвате с пластмасова тръба. Във водопровода се прави вложка и монтажът е свързан. Точките на свързване на арматурата трябва да бъдат внимателно запечатани, да се полага гума. След това ние завиваме кран на фитинга и маркуч за подаване на вода от пералнята до крана.
  връзка чрез монтаж
 • чрез тройник, такава връзка е възможна към смесителя за мивка в банята.Между маркуча на смесителя и водопровода е свързан тройник с кран. И машината се свързва към клона на тройника.
  връзка чрез тройник

Друг начин за свързване е възможен, ако има отделен изход за вода в стената. Кран към него са директно свързани кран и пералня.

В допълнение към водопроводните и водоотвеждащи, трябва да се грижите за изхода. Желателно е тя да е по-близо до техниката. В противен случай ще трябва да направите такъв изход, който е описан подробно в статията Как да свържете пералнята към електрическата мрежа.

Как да скриете оборудване

Остава да се говори за това как да скриете оборудването, как да го инсталирате, така че никой да не вижда устройството и че това не притеснява никого. Дори в такава малка стая като коридор или коридор, има различни идеи за местоположението на машината.

На снимката по-долу пералнята е скрита в шкаф, може да бъде шкаф под пералнята или голям калъф за молив с допълнителни рафтове отгоре за домакински химикали.

пералня в коридора

Ето още една опция за поставяне на машината - зад плъзгащи се врати или в гардероб. Много е удобно, защото можете да направите закачалки за дрехи или рафтове за домакински химикали и други неща наблизо.

пералня в коридор 2

Ако все още не искате да скриете машината, тогава може да изглежда като на снимката по-долу. От една страна, това не е естетически приятно, но от друга, нищо не пречи да отворите малко барабана и кюветата, така че машината да се вентилира и да не се появяват миризми в нея.

пералня в коридор 3

Някои скриват пералнята зад завеса, например, както е показано на снимката по-долу. Завесите са избрани в съответствие със стила на стаята. Те могат да бъдат окачени както върху пръта, фиксирана между стените, така и върху корниза на тавана.

пералня в коридор 4

Така че, пералнята се поставя в коридора, но много рядко. Тази опция се избира само с ограничено пространство в кухнята или в банята или близостта на комуникациите във връзка с коридора. Затова преди да инсталирате тази машина, помислете внимателно.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини