Всичко за пералните машини

Пералня в малка баня - дизайнерски функции

пералня в банятаЗа съжаление, много апартаменти у нас са оборудвани с малки бани. Не всички собственици искат да комбинират баня с тоалетна, така че по някакъв начин да се обърнат в банята си, те преминават към хитростта - изхвърлят стоманена баня и монтират душ, като по този начин освобождават място. За какво може да се използва това място? Е, разбира се, да инсталирате пералня и малко мебели. Как да направите малка баня, коя машина да изберете там и как да инсталирате? Прочетете за всичко това в статията.

Опции за поставяне на перални машини

В малка баня, където е монтирана вана от чугун или стомана, няма да се разширите особено. Има достатъчно място за тази баня и мивка с мивка. Ако се опитате да стиснете пералнята и там, тогава в такава стая определено ще цари непоносимо струпване. Ако се отървете от банята и сложите душ, можете частично да освободите място, но това няма да реши проблема радикално.

пералня под мивкатаФакт е, че в този случай ще трябва да измерите размера на пералнята и душа. Изберете модели с умерени размери, така че да влязат спокойно в малката баня и да могат да се експлоатират. Освен това трябва да помислите внимателно как е по-изгодно да поставите пералня, така че малката баня да не стане още по-претъпкана. В тази връзка експертите дават някои препоръки.

 1. Не се опитвайте да поставите пералнята възможно най-близо до душа. Първо, ще затрудни отварянето на люка на пералнята, и второ, ще създаде пречки на входа на душа.
 2. Най-добре е да поставите пералнята в ъгъла на банята, отстрани на стената на входа на стаята. В този случай ще въведете душ кабина с размери 80x198x80 и Пералня с широчина 60 см. Предимството на тази подредба е, че можете да влезете в душ кабината без проблеми и люкът на пералнята ще се отвори широко. На снимката по-долу виждате пример за такова поставяне на пералня с душ.
  пералня до душа
 3. Не поставяйте пералнята в люка до тялото на душа. В тази ситуация няма достатъчно място за отваряне на люка на пералнята или ще се отвори, но не до края, което ще създаде неудобство при полагането на мръсни неща в барабана.
 4. Не забравяйте да оставите празнина между всички стени на пералнята и околните предмети, които също са в банята. Не забравяйте за вибрациите по време на цикъла на въртене.

Използвайте антивибрационни постелки, за да намалите вибрациите на пералната машина.

Кой модел да избера?

пералня в малка баняАко пералнята не иска да се присъедини по някакъв начин с душа в малката баня, независимо как го поставите, можете да решите проблема, като изберете радикално по-малка шайба. Е, ако все още нямате душ или пералня и просто планирате да ремонтирате банята, тогава можете да разгледате душове и перални машини малко по-малки. Например, има душове с размери 70x198x70 см, ако инсталирате такъв, тогава можете да спестите до 10 см пространство.

Ако не се нуждаете от пералня с голям товар пране, можете да инсталирате компактна автоматична пералня, чиито размери са около 70x51x44 см. С такава пералня можете да си позволите по-голяма душ кабина, тъй като тези два предмета ще стоят една до друга без проблеми. Представете си малък преглед на компактните модели шайби.

 • CANDY Aqua 1D1035-07. Машината, която има скромни размери (70x51x44 см) и скромен дизайн. Натоварването на бельото е само 3,5 кг, а скоростта на въртене е 1000 оборота, но има 16 програми за пране, както се казва, за всеки вкус.
 • CANDY Aqua 2D1140-07. Този модел се различава от предишния само по натоварването на барабана, има 4 кг, вместо 3,5 и скоростта на въртене, което в случая е 1100 оборота и така е същото.
  бонбони-Aquamatic-1d835-07
 • ZANUSSI FCS825C.Тази малка машина се радва на много жители на Източна Европа и може да ви хареса, като се има предвид ситуацията с малка баня. Размерите на шайбата са 67х50х55 см, товар 3 кг, скорост на въртене на барабана 800 оборота.ZANUSSI-fcs825c
 • ELECTROLUX EWC 1350. Много подходяща пералня за малка баня. Можете да го поставите почти навсякъде. Има и недостатъци: натоварване на барабан само 3 кг и опростен дизайн, който може да не е подходящ за интелигентно проектирана баня. Като плюсове може да се отдели скоростта на въртене на барабана - 1300 об / мин и размер 67x49x51 cm.
  ZANUSSI-fcs825c

Важно! Ако нямате достатъчно място за шайба, само няколко сантиметра, можете да си купите тесен модел с дълбочина само 45 см, а не 60. Така ще спестите 15 см.

Връзка с комуникациите

Проблемът може да бъде създаден не само чрез поставяне на пералнята в банята с душ, но и чрез свързването й към комуникации, а именно към вода, канализация и електричество. Има няколко трудности наведнъж:

 • необходимо е да се организират отделни заключения за водоснабдяването и канализацията за душ кабина и пералня;
 • необходимо е да се уверите, че тръбите и маркучите не се виждат;
 • необходимо е да се уверите, че маркучите за изтичане и вход на пералнята не са твърде дълги, в противен случай ще има проблеми с работата му. И твърде къса, в противен случай дължината им просто не е достатъчна. На някои модели перални машини стандартните маркучи са с дължина само 1,5 метра.

пералня и душ

Когато правите ремонт в малка баня с душ кабина, е необходимо още преди етапа на полагане на плочките да помислите за поставянето на комуникации, които ще бъдат необходими за свързване както на пералнята, така и на самата кабина. За да направите това, трябва да нарисувате скица, върху която ще бъде изобразена банята с уредите и мебелите, поставени в нея, а следващата е разположението на комуникациите. Ще бъдат необходими два отделни изхода за канализационни тръби: единият къс за душ, а другият дълъг за пералнята.

Можете да опънете дълъг дренаж на канализационната тръба директно под плочката, като водите тръбата близо до корпуса на автоматичната пералня. Можете да направите същото с крана на водопровода, така че по-късно да прикрепите входящия маркуч към него. Също така за пералнята се нуждаете от отделен контакт. За да го направите, трябва да прокарате жичен канал в стената, да положите канал за силиконов кабел, да разтегнете жицата, да инсталирате влагоустойчив изход на удобно място и да свържете този проводник към него.

скица на банята

Когато всичко е готово, просто трябва да хвърлим маркуча за източване на пералнята върху канализационната тръба и да го затегнем със скоба за маркуч. След това завийте входящия маркуч към изхода на тръбата със студена вода и свържете захранващия кабел към изхода. Това е цялата мъдрост

Обърнете внимание! На етапа на планиране на разположението на комуникациите трябва да бъдете много внимателни, защото презареждането на всичко това по-късно ще бъде проблематично.

Интериорна декорация

малка баняКак ще изглежда банята, в която има душ кабина и дори пералня? Да, като цяло, каквото ви харесва, въпросът на дизайна е чисто субективен. Някой харесва зелена плочка, някой червен. Някой обича огледала, а някой иска да направи вложки с изображението на цветя. Но сега няма да спорим за вкусовете, а ще говорим за общите тънкости, които трябва да се вземат предвид при създаването на дизайна на баня с душ и миеща машина.

 1. Създавайки дизайна на малка вана, в която са поставени два обемисти интериорни предмети: душ кабина и пералня, трябва да се отървете от усещането за претъпкване, доколкото е възможно. Необходимо е да се използва възможно най-светлина, дори бледи, цветове и лъскави повърхности, те визуално ще разширят помещението.
 2. Когато създавате дизайн за такава баня, опитайте се да скриете възможно най-добре всички комуникационни елементи: тръби, маркучи, съединители и други подобни.
 3. Не претоварвайте дизайна на стаята с допълнителни големи интериорни предмети, вече ще има пералня с душ кабина. Максимумът, който можете да си позволите е малка нощна шкафче или мивка под мивката.
 4. Инсталирайте повече източници на светлина. Колкото по-интензивно е изкуственото осветление, толкова повече банята ще се появи с пералня и душ, и по-изгоден ще изглежда дизайнът. Ако приемете огледала, след това ги окачете повече, те също така ще разширят визуално пространството.

пералня в банята

И така, къде да поставите пералнята в банята с душ и дори да създадете приемлив дизайн на стаята? Това в някои случаи е наистина озадачаващ въпрос. Независимо от това, той може да бъде разрешен, ако го мислите добре. Но ако чувствате, че не успявате, използвайте услугите на професионален дизайнер. Добър ремонт!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини