Всичко за пералните машини

Пералня Samsung - не работи въртене и източване на водата

Пералнята на Samsung не се изтръгваКакво да направите, ако пералнята на Samsung не изстиска или изтича водата? Този въпрос често се задава от клиенти, когато се обръщат за помощ към нашите специалисти. Този проблем е особено често срещан при по-старите перални машини на Samsung, пуснати преди 7-10 години. Какъв вид разбивка може да покаже такъв симптом като откриването на тази повреда и след това да я поправите със собствените си ръце. Нека поговорим за това в рамките на тази публикация.

Възможни причини за неуспех

Предполагаме, че самият потребител ще реши този проблем с пералнята на Samsung. Така че, на първо място, трябва да идентифицираме списък от възможни неизправности, които могат да доведат до факта, че пералнята спира да се слива и изстисква прането. Има много такива причини, следователно в процеса на търсене ще трябва да опитате доста усилено.

Преди да потърсите причините за повредата на пералнята, просто се опитайте да я рестартирате, проблемът може да изчезне от само себе си.

 • Блокажи. Блокирането на маркуча за източване, дюзите и помпата блокира изтичането на вода, което означава, че машината ще замръзне, преди да започне да се върти.
 • Механика или електричество на помпа. Помпата може да изгори или работното колело по някаква причина не се върти. При такива условия източването на водата от пералнята спира да работи, пералнята замръзва и не започва да се върти.
 • Реле за налягане. При отказ на датчика за ниво, машината също замръзва на етапа на източване на отпадните води, така че ще трябва да се провери.
 • Контролен модул. В най-лошия случай подобен проблем възниква поради дефектен модул за управление. Като цяло електрониката може да причини почти всяка повреда, а ремонтът на електронната част на пералнята е доста скъп.

Алгоритъм за търсене на разбивка

За да намерите неизправността, която спря пералнята и развали нервната ви система, първо трябва да елиминирате основните потребителски грешки. За какво говориш? Първо, пералнята замръзва на различни етапи от програмата за пране, когато барабанът е претоварен с пране. Второ, машината може да спре да се върти, ако потребителят случайно прекъсне преденето. Трето, машината може да замръзне, преди да има време за източване на водата поради краткотрайна неизправност на електрониката; такава неизправност обикновено се елиминира чрез изключване и включване на „домашния помощник“.

Елиминирайки неудобните причини за неуспех, можете да започнете да търсите истински неизправности и трябва да започнете с простите, а след това, постепенно, да преминете към комплекса.

 1. Първо разглеждаме колата за запушвания: първо проверяваме филтъра за отпадъци, а след това тръбата почистване на филтрифилтър за отпадъци, дренажна тръба, която преминава от резервоара към филтъра за отпадъци, след това помпата и маркучът.
 2. Ако няма задръствания, ние проверяваме помпата за работоспособност подробно и проверяваме както механичните, така и електрическите части на дренажната помпа.
 3. Ако помпата е в ред, следващата стъпка е превключвателят за налягане. Необходимо е да го премахнете и да проверите за работоспособност с мултицет.
 4. Е, ако превключвателят за налягане е наред, остава внимателно да се проучи окабеляването на пералнята за счупвания, синтез и други проблеми и да се пристъпи към проверка на контролния модул. Но преди да направите това, прочетете публикацията Струва ли си да поправите електронни модули със собствените си ръцеЩе помогне да се избегнат много грешки.

Това е целият алгоритъм за търсене на разбивка. Изглежда, че всичко е просто, но не се заблуждавайте напразно, когато започнете да разпилявате и разглобявате пералнята на Samsung, ще разберете, че всичко изобщо не е лесно. За да спестите време и нерви, е по-добре да се обадите на професионалисти, но ако нервите ви са силни, но Бог не ви лиши от търпение, започнете да отстранявате проблеми.

Намерете и премахнете блокирането

Като начало ще проверим филтъра за боклук, но преди да го развиете, ще намерим малък плосък контейнер, корито или тиган и ще вземем няколко големи парцала. Когато развиете филтъра, водата ще се излее от дупката, така че за да не запълните пода, трябва предварително да замените контейнера и да поставите парцали под него.изглед отдолу на пералнята

Развиваме тази част и я изчистваме от отломки. Мръсотия и чужди предмети трябва да бъдат отстранени от отвора на филтъра. След това изключете пералнята от водоснабдяването, канализацията и електричеството и след това я избутайте напред към средата на стаята, след като покриете пода с парцали. Изваждаме контейнера за прах. Поставихме пералнята на нейната страна, за да стигнем до тръбите, които ни интересуват през дъното. След това извършваме следните действия:

 • премахнете скобите от голямата тръба за източване, която идва от резервоара на пералнята;
 • изваждаме тръбата и я измиваме от мръсотия;
 • извадете проводниците от помпата, след което я развийте и разглобете на две половини, за да видите дали е запушена с мръсотия;
 • махнете помпата отстрани, свалете маркуча за източване, малко вероятно е той да е блокиран, но все пак си струва да се провери.

Ако се открият тапи от кал или големи натрупвания от отпадъци, те трябва да бъдат отстранени и след това, като сглоби машината и я постави на мястото си, проверете работоспособността на „домашния помощник“. Ако не е открита мръсотия, не можете да поставите помпата на място, но веднага започнете да я проверявате.

Проверете и поправете помпата

На този етап от отстраняването на неизправности успяхме да премахнем запушванията като възможна причина за дисфункцията на пералната машина, което означава, че ще трябва да преминем към следващия етап на диагностика - проверка на помпата. Вече премахнахме дренажната помпа и дори частично я разглобихме, затова вземаме мултицет, настройваме я, за да проверим съпротивлението и подпираме сондите срещу контактите на електрическата част на помпата.

Ако на дисплея на мултицет виждаме вместо трицифреното число 0 или 1, помпата изгоря, трябва да я смените. Ако всичко е наред с електротехника на помпата, ще анализираме механизма му напълно, Нека проверим колко плътно седи колелото на оста и също така да видим дали косата или нишките са навити на основата на работното колело. Електричеството на изпускателната помпа е в ред, работното колело се върти доста свободно, така че това не е проблемът.

помпа за пералня Samsung

Когато проверявате помпата, незабавно погледнете състоянието на проводниците и клемите, които са подходящи за изпускателната помпа. Публикациите могат да изгорят или изскачат и да създадат много проблеми.

Изпробвайте и сменете превключвателя за налягане

Пералнята Samsung не отказва да мие, но не изтича водата и не изтръгва нещата, може би цялото нещо е в пресстастата. Сензорът за ниво на водата (превключвател за налягане) трябва да се провери веднага след помпата, така че да не отлагаме кутията в дълго чекмедже, премахваме горния капак на пералнята. Ако изпитвате затруднения с премахването на горния капак, не се отчайвайте.

 • обиколете пералнята отзад;превключвател за налягане на шайбата на Samsung
 • намерете два винта в горните ъгли на задната стена;
 • развийте тези винтове;
 • поставете ръцете си върху капака и го издърпайте към себе си, капакът ще се изтегли и ще бъде свален.

Отгоре, веднага под капака на пералнята, ще видите кръгла пластмасова част с електрически сензор, прикрепен към нея - това е превключвателят за налягане, трябва да го проверим.

Няма да описваме процеса на проверка, тъй като това вече беше направено от нас в публикацията Проверка на пресостата на пералнята, Прочетете тази статия и ще намерите в нея цялата необходима информация. Ако се открие неизправност на превключвателя за налягане, той трябва да бъде сменен незабавно, частта струва около 20 долара.

Тестване на контролния модул

модул за управление на пералня SamsungАко превключвателят на нивото на водата работи правилно, това означава, че ще трябва да проверите електричеството на пералнята на Samsung по-внимателно. Почувствайте и проверете всички проводници, които отиват към контролния модул, маркирайте с маркер всички подозрителни и след това ги проверете с мултицет. Ако тези проучвания не позволиха да се разкрие нещо специално, най-вероятно въпросът е в контролния модул.

Независимо премахнете и още повече проверете и променете електронния модул, не препоръчваме: първо, това изисква специални знания и второ, рискът е твърде голям, за да се скъса скъпа част.По-добре е да се обърнете към добър специалист.

В заключение отбелязваме, че ако пералнята на Samsung не иска да работи нормално и замръзне на етапа, когато трябва да източи водата и да изцеди прането, трябва незабавно да започнете да търсите причината за това "поведение" на нея. Е, ако причината за проблема е банална грешка на потребителя и ако не? Като цяло има проблем и той трябва да бъде решен, още повече, че очертахме алгоритъма на решението в статията. Успех

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря ви! Помогна!

 2. Граватар Шамил Шамил:

  Благодаря ви

 3. Граватар Александър Александър:

  Благодаря, помогна!

 4. Граватар Жека Jeka:

  Благодаря, помогна!

 5. Граватар Саша Саша:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини