Всичко за пералните машини

Пералня под мивката в банята

Пералня под мивкатаЗа да увеличат функционалността на банята и да спестят полезно пространство в кухнята, много жители на апартаментите на Хрушчов предприемат такава стъпка, а именно инсталирането на пералня под мивката. Тази опция може да не е най-добрата, но когато машината наистина няма къде да постави, тогава можете да се примирите с нея. И ако всичко е направено правилно, тогава няма да има дискомфорт. И най-важното е, че трябва да изберете подходяща пералня, която ще бъде обсъдена по-нататък.

Ние избираме размерите

Основният критерий за избор на пералня за измиване ще бъде нейният размер.

 • Дълбочината на автоматичните перални машини варира от 33 до 82 см. Ясно е, че няма място за прекалено голяма машина и не е удобно да се приближавате до мивката. Следователно, оптималната дълбочина е 50 cm, при условие че мивката ще има максимална дълбочина 60 cm. Ако мивката е по-малка, тогава пералнята трябва да е по-тясна, така че да има празнина под комуникацията зад задната стена.
 • Височината на машината не може да надвишава 70 см. Ако фиксирате мивка с височина 17 см над стандартната машина с височина 82-85 см, тогава човек с малък ръст ще бъде изключително трудно да се мие, а децата като цяло не могат да стигнат до крана. Изходът е да подмените стол.
 • Що се отнася до ширината на шайбата, тук не е важно. Всичко ще зависи от това местоположение.

Преглед на мини колите

Изборът на малки по размер машини, подходящи за монтаж под мивката, е малък. Ето някои търговски автоматични перални машини:

Candy Aquamatic 1D835-07 - пералня на руската сглобка на известната италианска марка. Дълбочината на машината е 46 см, височината - 70 см - това е оптимално за монтаж в банята. Машината е предназначена за измиване на 3,5 кг сухо пране и въртене при 800 об / мин. Можете да перете дрехи от различни материи, тъй като машината има 16 програми за пране. Цената на тази пералня е около 17 хиляди рубли.

бонбони-Aquamatic-1d835-07

Zanussi FCS1020C - шайба на италианската сглобка с товар само 3 кг. Дълбочината му е 52 см, а височината - 57 см. Прането се изтръгва със скорост 1000 оборота. Пералнята е малка, а цената е впечатляваща около 34 хиляди рубли.

ZANUSSI-fcs1020c

ELECTROLUX EWC 1350 е пералня, построена в Полша, с товар от 3 кг сухо пране и въртене от 1300 об / мин. Височина 57 см, дълбочина 52 см. Режими на пране 15, това е достатъчно за ефективно измиване на различни неща и бельо. Машината има интелигентно управление, цената му е около 36 хиляди рубли.

ELECTROLUX-ЕРС-1350

Eurosoba 1100 спринт е може би най-скъпата шайба с малки размери, направена в Швейцария. Зареждането, както в предишните машини, е само 3 кг, въртене 1100 об / мин. Няма защита срещу течове, което ви кара да мислите за закупуване, на цена от 51 хиляди рубли.

eurosoba-1100-спринт

Обърнете внимание! Пералните с малки размери са доста скъпи, главно машини с европейско производство.

Как да изберем мивка

За да комбинирате мивката с пералнята в банята, трябва да изберете правилната мивка. Конвенционалната мивка с ниско дъно не е подходяща за тази цел нито технически, нито естетически. Необходимо е да изберете мивка с лилия с максимална височина 20 cm. Изтичането в такива мивки може да бъде хоризонтално и вертикално, най-добрият вариант е, когато източването не е свързано с технологията, защото вашата безопасност зависи от това. Това е хоризонтален дренаж, разположен по-близо до стената.

За ваша информация! Мивките за водна лилия имат специален сифон, който ще бъде разположен зад гърба на пералнята.

Водните лилии са от два вида: леки и уни. За разлика от универсалната мивка, светлината на водната лилия няма дупки за смесителя и има по-елегантна форма. Специален тип мивки е лек лукс, те се различават по качество и външен вид, съответно цената им е с порядък по-висока.

Черупки от водна лилия

Във формата на мивката над пералнята са:

 • квадрат;
 • правоъгълна;
 • със заоблени ъгли;
 • кръг;
 • овална форма.

видове черупки

Особено популярни са мивките "водна лилия", комбинирани с плот, върху който можете да съставите различни дребни неща.

Плюсове и минуси на такава настройка

Когато инсталирате пералнята под мивката, трябва да претеглите всички плюсове и минуси. Трябва да кажа, че няма толкова много предимства в такава инсталация:

 • първо, такова разположение ви позволява да спестите място;
 • второ, тя придава на банята модерен вид, мнозина я смятат за стилна и привлекателна, въпреки че е субективна.

Има много минуси, струва си да обърнете внимание на:

 • в машина с малки размери не можете да перете обемни неща: пухени якета, одеяла, кариран плик;
 • повечето малки машини имат качество на измиване B;
 • хоризонталните мивки с водна лилия се запушват по-често;
 • при миене съществува риск от попадане на вода на пералнята или по-скоро върху пулта за управление, което може да доведе до повреда на оборудването;
 • инсталирането на пералня с дълбочина 50 см може да причини неудобства при миене;
 • по време на инсталацията ще ви е необходим специален сифон, който ще трябва да бъде закупен отделно, но намирането му не е толкова просто.

Пералня под мивката

Ако няма място за пералня, освен под мивката в банята, тогава вземете този въпрос сериозно. Обмислете всичко до най-малкия детайл, така че по-късно да не изпитвате неудобства по време на работа както на мивката, така и на самата машина.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Харесва ми моята машина Indesit. Той е много компактен и приятен за използване.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини