Всичко за пералните машини

Как да изберем пералня с най-голямо зареждане?

Вертикална пералняВ наши дни въпросът със скромните размери на банята е актуален за много жители на Русия. Съответно възникват определени проблеми с избора на най-подходящата съвременна машина. Проблемът се основава на факта, че компаниите предлагат огромен и разнообразен избор на продукти. Един от начините да спестите място е да използвате пералня с най-голямо зареждане.

Основните предимства и фактори на тази техника са описани по-долу, както и основните съвети за подбор. Мнозина в процеса на придобиване разчитат на разпространени митове, че пералните машини с най-голямо зареждане са по-издръжливи. Това не е правилният подход. Изборът на нов домашен уред трябва да се основава на други, по-практични неща. Като функции, размери, производител и други важни параметри.

Важно! Ако определящият атрибут или фактор при оптималния избор е именно размерът, можете да закупите модели с възможност за вертикално натоварване.

Основните предимства на "вертикалната"

Перална машина с най-високо зарежданеВертикалните перални машини имат някои удобни нюанси. Често потребителите на домакински уреди, които са на значителна възраст, изпитват здравословни проблеми или физически увреждания. Някои от тях са трудни за прегъване. Те обичат точно такава техника. В допълнение, машини с подобен дизайн се различават по-компактни размери. Ето защо, за стаи с доста тясна врата, това е най-оптималният вариант.

За да направите избора на машината възможно най-разумен, трябва да обърнете внимание на често срещаните модели перални машини. Всеки от тях има своите характеристики, предимства, а също така има своите отрицателни страни. Всеки купувач трябва да ги знае.

Кратък преглед на съвременните модели

Сред големия брой домакински уреди може да се открои следното:

 • Наскоро Whirlpool представи на пазара перални машини Zen. Тези предмети от домакински уреди, според голям брой отзиви, са сред най-мълчаливите сред голям брой модели. Един обикновен мотор, оборудван с висококачествено задвижване на колан, се заменя със специален двигател, оборудван с директно задвижване, който взаимодейства директно с такъв елемент като барабан. Благодарение на това устройство те изтриват много тихо;
 • Бестселърът на Media Markt е моделът Whirlpool под номер WTLS 60912 ZEN, той е оборудван със специален екодисплей. Тук можете да видите информация относно потреблението на електрическа енергия в процеса на измиване. Има още една най-полезна функция на тази пералня - Clean +. Той дава възможност да се използва голямо разнообразие от прахове по най-практичния начин, за да се получат по-добри резултати при измиване. И по-чисто пране;
 • Една тясна машина от Bosch е много популярна. А именно моделът WOT20254OE. Основната му характеристика е способността да се контролира нивото на пяната. В допълнение, този продукт е оборудван с идеална защитна система срещу различни течове. Има специален таймер за забавяне на процеса на измиване. Средното време на работа е около 10 и дори 15 години;
 • Пералнята, известна като Bauknecht WAT 610, е с голямо търсене, тъй като има специално висококачествено покритие, като Microban, което предотвратява процеса на възпроизвеждане на различни вируси в основното отделение, предназначено за различни категория. Подобна технология е в състояние да осигури елиминирането на различни миризми и примеси в прането. Има специална технология, която се характеризира като енергоспестяваща.Тя ви позволява да използвате по-малко вода и електричество при измиване. Това е много изгодно, ако в къщата са инсталирани електромери;
 • Има още един интересен вариант от компанията Zanussi. Машина ZWY1100. В него без проблеми можете да изперете сравнително малко количество неща с доста скромни енергийни разходи. Има режим, в който можете лесно и бързо да измиете умерено количество пране. Половинното зареждане с барабан може да осигури висококачествено измиване при сравнително ниска температура.

Всички модели са в търсенето, тъй като потребителят получава висококачествено оборудване във всички отношения, което може да издържи възможно най-дълго без повреди.

За да стане ясно на коя пералня да дадете предпочитание, можете да вземете предвид наличието на аксесоари. Много от тях предпазват пералнята от различни повреди, а има и такива, които значително повишават общото качество на измиването. Има и специални инструменти:

 • за висококачествено измиване на определен материал;
 • за първото стартиране на машината;
 • за ефективна защита срещу измет;
 • и т.н.

Критерии за функционален подбор

Перална машинаЗа да направите най-компетентния и оптимален избор на пералня с вертикално натоварване, можете да разчитате на критерии, които се прилагат към определени външни фактори и функционалност. Това са такива моменти като:

 1. Изборът между вградените уреди и този, който се инсталира отделно. Тук трябва да разчитате на характеристиките на помещението, в което ще бъде инсталирана машината. Вътрешността и площта на банята.
 2. Количеството пране, което може да се пере в даден момент. Този параметър обикновено се отнася до количеството сухи неща, което се измерва в килограми. И при което процесът на измиване ще се извърши максимално ефективно. Съвременният пазар предлага модели с различни показатели за максимален обем. Има проектирани за 3 кг, има и такива, които могат да мият два пъти повече пране наведнъж, което е оптимално за голямо семейство.
 3. Метод на управление и наличност на дисплея. Начинът за контрол и управление на домакински уреди е наистина важен за потребителя. Простотата и комфортът на измиването директно зависят от него. Пералните машини с най-високо зареждане могат да имат два вида управление. А именно електронни и механични.

Последният тип управление се извършва с помощта на специални превключватели. Те са проектирани да контролират нагряването на водата по време на измиване, да зададат режима на различните материали. И също така можете да изберете броя на оборотите по време на въртящия се цикъл. Електронно управление - тук се предполага по-широко и опростено регулиране. Тук можете да зададете параметрите на въртене, температурата, както и броя на изплакванията.

Важно! При някои модели може да има дисплей, чрез който можете ефективно да контролирате цялата работа на пералнята. Такава машина е малко по-скъпа, но предимството е способността да се пести използваната вода и енергия.

Важни моменти при избора на автомобил

Има малък брой други фактори и характеристики, които трябва да се вземат предвид и да се вземат предвид при избора на машина. Те не са толкова важни, колкото спестяването, но въпреки това са в състояние да увеличат функционалността на устройството и неговата простота в процеса на употреба.

Следните параметри заслужават специално внимание:

 • Препоръчително е да имате защитна система, която ще ви предпази от течове. В бюджетните модели обикновено има защита на маркуча. Те са оборудвани със специални защитни устройства (клапани). По правило, ако маркучът е леко повреден, водата веднага спира да тече. Корпусът на домакинските уреди също е защитен от прекомерна вода. И в случай, че има твърде много вода, изпълнението на установената програма незабавно ще спре;
 • Също толкова важен е специалният контрол върху пенообразуването.Ако по време на процеса на миене се събира много пяна, пералната машина също ще спре работния процес за известно време;
 • Автомобили, които са оборудвани с функции със забавено стартиране, са много популярни. Това е доста полезен вариант, тъй като процесът на измиване може да се забави за известно неопределено време. Потребителите на такива машини избират нощно време за измиване, когато електричеството е много по-евтино;
 • Възможност за контрол на нивото на шума. Оптималният модел е машина, в която параметрите на шума по време на въртене не надвишават 70 dB, а по време на процеса на измиване не надвишават 55 dB.

За да обобщим

Когато избирате вертикална пералня, трябва да обърнете внимание на голям брой параметри. Ако обърнете голямо внимание на основните, можете да закупите точно такава техника, която е оптимално подходяща за индивидуалните предпочитания на всеки потребител.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини