Всичко за пералните машини

Как да поставите пералня в банята

пералня в банятаПералнята в банята е мечтата на много жители на страната ни, защото в банята не можете да чуете шума от пералнята, можете да поставите мръсно пране директно в барабана на машината, ако е необходимо, дръжте вратата на барабана отворена и тя няма да се намесва. Като цяло има много предимства, чрез които такова разположение може да бъде по ваш вкус. Но в същото време, каквото и да каже някой, трябва да изоставите машината в банята, тъй като размерите на тази стая в Хрушчов просто не позволяват тя да се изтръгне там. Въпреки това, не всичко е толкова тъжно, обмислен дизайн ще помогне да се реализира една мечта. Ще ви разкажем подробно как да поставите машината в малка или голяма баня.

Изберете местоположението и вида на машината

За да поставите пералнята в банята, ще трябва да вземете предвид няколко фактора. Купуването на автомобил със стандартен размер, вкарването му в банята и свързването на комуникации е малко вероятно да успее, особено ако тоалетната и банята в Хрушчов не са комбинирани. Така че, за да впишете естетично машината в интериора, трябва:

 • определете колко място може да бъде запазено за пералнята;
 • определете вида и размера на банята;
 • определете оптималните размери на пералнята;
 • нарисувайте оформление на всички елементи в банята;
 • вижте какви перални машини предлага пазарът;
 • да проектирате баня в съответствие с избрания дизайн и цвят;
 • закупете и инсталирайте пералня на определено място, свързвайки всички комуникации.

Какво място за пералня в банята в Хрушчов може да бъде разпределено? Тук местоположението на водоснабдяването ще играе голяма роля. Ако възнамерявате напълно да преработите тръбите, тогава в този случай трябва да подредите всичко по начина, по който ще ви бъде удобно да използвате машината, и мивката и ваната (душ). Поставете пералнята в малка баня и я поставете в интериора, както следва:

 • под мивката, ако вратата към банята е разположена срещу мивката, а банята е отдясно (отляво) на входа. Създавайки такъв интериор, трябва да помислите внимателно за размерите на самата машина и формата на мивката. В крайна сметка, ако дизайнът е твърде висок, тогава измиването ще бъде неудобно. В допълнение, такова разположение има още неудобство при обобщаването на комуникациите.
  пералня под мивката
 • срещу мивката, ако входът в стаята е разположен срещу ваната - това е най-добрият вариант за подреждането на машината в малка баня. В същото време в пространството под мивката може да се вгради шкаф за почистващи препарати или кошница за мръсно пране. Дизайнът на такава стая може да бъде украсен със стъклена преграда.
  пералня в банята
 • поставете в ъгъла на стаята, ако трябва да използвате душ кабина вместо вана;
  пералня в банята
 • да поставите пералнята в ниша, която в Хрушчов може да бъде направена чрез комбиниране на банята и коридора. В този случай можете да поставите заоблена вана или душ, като същевременно оставяте място за баня и мивка.

  Над пералната машина рафтовете за аксесоари за баня и аксесоари, които допълват дизайна на стаята, ще бъдат подходящи.

  ниша пералня

 • поставете машината в ниша, направена зад тоалетната отгоре. На пръв поглед това може да изглежда неудобно. Разбира се, тази идея има своите недостатъци, но с ограничено пространство в Хрушчов и висококачествен дизайн интериорът ще изглежда наистина добре.
  ниша пералня

За малки и тесни бани е най-добре да изберете малки перални машини с предно зареждане. Но трябва да вземете предвид факта, че такива машини са проектирани само за 4,5 кг. Ако не искате да пестите от зареждане на бельо, тогава като опция машините с вертикално зареждане на спално бельо влизат в тясната баня.Такава машина ще стои надеждно на пода и в нея можете да миете доста обемни неща. Машината с вертикално натоварване се вписва идеално в интериора на банята в Хрушчов.

Ако искате да поставите пералня с пълен размер в банята в Хрушчов, проверете ширината на вратата, в някои бани тя е само 60 см. В такъв отвор машина с дълбочина 60 см и ширина 65 няма да работи. Имайте предвид, че вратата на люка добавя няколко сантиметра към дълбочината на машината. Следователно, трябва да изберете машина с дълбочина не повече от 55 см, в противен случай ще трябва да разширите отвора.

Можете да спестите място за пералня в малка баня, като използвате по-малка вана, като поставите мивката над ваната или като замените ваната с компактен душ. Освен това можете да разширите пространството на малка баня в Хрушчов, като го комбинирате с коридор или с тоалетна.банята

Важно! Преустройството на тоалетна с баня трябва да бъде разрешено от съответните органи.

В просторните бани на къщи с модерно строителство, както и в частни къщи, не е трудно да се намери място за пералня в банята. Идеите за поставяне зависят от вашето въображение и, разбира се, от местоположението на изхода и водоснабдяването. Ако мястото позволява, най-добре е да поставите пералнята възможно най-далече от самата баня, така че влагата да не попадне върху оборудването. В противен случай си струва да инсталирате преграда на ваната, която да не позволява капчици вода да се качат на машината, докато вземате душ.

Предлагаме общи идеи за местоположението на машината в просторно помещение:

 • под плота, комбиниран с мивката;
  машина за пране на плота
 • за вграждане или скриване в мебели;
  вградени перални машини
 • поставете в ниша;
  пералня в ниша за баня
 • сложете симетрично със сушилнята.
  пералня със сушилня

Трикове за дизайн на баня

дизайн на банятаРазположението на пералнята в банята и хармоничното й вписване в интериора на стаята, изисква внимателно обмисляне на дизайна на стаята. Възприемането на стаята като цяло и колко тромаво ще изглежда пералнята ще зависи от избраните материали за облицовка на стени, под и таван. Ето защо, когато декорирате интериора на банята, трябва да се придържате към следните правила.

 • Дизайнът на малка баня изглежда по-привлекателен в светли цветове, бялото е за предпочитане, разширява пространството.
 • Когато комбинирате цветове в дизайна на банята, използвайте не повече от три цвята.

  Важно! Трябва да изберете цветове, които няма да действат досадно. Спокойни и успокояващи зелени и сини нюанси, кафявото изглежда добре в банята. Но червената и черната баня не са подходящи за всички.

 • Създавайки атрактивен дизайн, трябва да изберете компактен водопровод и малки перални машини.
 • дизайн на банятаМожете да използвате огледала за визуално разширяване на пространството, лъскави опънати тавани.
 • В малка баня бялата пералня изглежда най-добре; тя визуално изглежда по-малка.
 • Не трябва да окачвате прекалено много чекмеджета и рафтове в тясна баня; това ще претрупа и без това малкото пространство.
 • Можете да подчертаете дизайна на банята с помощта на аксесоари, които в малка стая не трябва да са много. Например, чифт кърпи, които да съответстват на външния вид, красива сапунена чиния, чаша за четки за зъби, рафт за бутилки.

Нюанси на инсталиране

При инсталиране на машината в банята е важно да се спазват правилата за безопасност. Това се отнася не само за местоположението на предмети, за да не ударите главата или крака, но и да свържете машината към електрическата мрежа, водоснабдяването и канализацията.

Когато инсталирате изход в банята, трябва само да изберете изход със защита от влага. И най-важното е организация на заземяване, което ще предпази машината от напрежения. Такава работа е най-добре да се остави на опитен майстор.връзка за перална машина

Връзката към водоснабдяването може да бъде организирана през отделен изход на тръбопровода или през разклонение в основната тръба, водеща до банята. Алгоритъмът на цялата работа е описан в статия на нашия уебсайт за как да свържете пералня, По отношение на организация за източване отпадни води, най-надеждният и правилен вариант е да свържете дренажния маркуч към канализационната тръба, но в никакъв случай не фиксирайте маркуча за източване отстрани на тоалетната чиния или ваната. Това не е хигиенично и прави дизайна на банята не привлекателен!

Така че можете да намерите място за модерна пералня дори в малка баня в къщата на сградата на Хрушчов. В подкрепа на това са представени многобройни идеи, представени на снимката. Внимателно обмислен дизайн ще изпълни интериора на банята с топлина и комфорт, а пералнята ще се превърне в неразделен елемент от този дизайн.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини