Всичко за пералните машини

Характеристики на инсталирането на пералня в тоалетната

тоалетна пералняОколо една трета от жителите на страната живеят в много тесни условия на живот: малка кухня, отделна тоалетна с баня с минимална площ и малки дневни или стая. Къде в такива условия да поставите пералнята, в кухнята, където вече е невъзможно да се обърнете, или може би в банята? Има оригинална идея, според която пералнята може да бъде поставена над тоалетната в тоалетната. Но това разположение има много нюанси, за които ще говорим в рамките на тази публикация.

Подготовка на място за пишеща машина

Пералнята в тоалетната над тоалетната всъщност е необходима мярка. Експертите признават, че поставянето на шайба в тоалетната е необходимо само ако няма начин да я поставите в банята или в кухнята. Защо така

 • Монтирането на тежка пералня в много тясно пространство на тоалетната на Хрушчов е много проблематично.
 • Подготовката на надежден рафт за кола над тоалетната също е изпълнена с известни трудности.
 • Работата с колата в тоалетната също има недостатъци, само си представете как да "правите нещата" много близо до навиваща се вибрираща шайба.
 • И накрая, какво да правя с машината, инсталирана в тоалетната, ако внезапно се счупи? Дори и при незначителна повреда пералната машина ще трябва да бъде извадена от рафта, направена и след това теглене назад - работа за щангист.

Но да не говорим за тъжни неща, тъй като сте решили за подобна инсталация на "железния помощник", тогава сте имали причини за това. Пристъпваме към подготовката на мястото за монтаж. Първо трябва да вземете решение за размера. Измерете задната стена на вашата тоалетна, имаме нужда от поне 66 см свободно пространство в ширина и 85 см височина. Не забравяйте да вземете предвид местоположението на канализационните и водопроводните тръби.

тоалетна пералняЗа предпочитане е да монтирате тесни перални машини над цевта, тъй като шайбите със стандартна дълбочина често стърчат силно, сякаш висят над тоалетната. Малко вероятно е някой да иска да се „огъне като пантера“ в собствената си къща, за да се облекчи или да се престраши с преместването на тоалетната напред, въпреки че вторият вариант е напълно възможен.

И така, направихме измерванията на ширината, дълбочината и височината, определено е мястото за пералнята, ще продължим с изграждането на носещата част на нашия рафт. Нашите експерти препоръчват да направите носещата част от четиридесетия метален ъгъл. Дървената конструкция няма да издържи тежка, вибрираща пералня. Правим следното:

 1. Изрязваме четиридесетте ъгъла три пъти на 60 см, два пъти на 45 см (при условие че шайбата не е с ширина 60 см) и два пъти на 55 см.
 2. Закрепваме парче от 60 см ъгъла към стената на ниво, малко по-високо от тоалетната чиния, още едно подобно парче, което закрепваме към стената успоредно на първото, по-ниско с 45 см.
 3. Заваряваме два къса ъгъла от 45 см перпендикулярно на първия болтов ъгъл и след това ги свързваме с ъглова секция от 60 см - получаваме рамка.
 4. Подсилваме рамката с опори от ъглите на 55 см, заварени диагонално от долния ъгъл на стената до ъглите на рамката.

За ваша информация! Получихме мощен стоманен рафт, способен да поддържа тегло пет пъти повече от теглото на средна пералня.

Свържете се с комуникациите

тоалетна пералняОставете структурата за известно време и се погрижете за организацията на комуникациите за бъдещата пералня. Да започнем с електричеството. Пералнята трябва да бъде свързана към висококачествен излагащ влага, почти никой в ​​тоалетната няма такива изходи, така че нашата задача е да я премахнем.

Изваждаме добре изолирана трижилна 2,5 мм медна жица от щита, закрепваме гнездото, устойчиво на влага на удобно място, затваряме жицата в кабелния канал и я свързваме през машината към контакта. Проверяваме как работи контакта. След това ще се свържем със студена вода, направете следното:

 • изключете студената вода с помощта на вентила, инсталиран на щранг;
 • изрязваме метално-пластмасовата тръба и поставяме на това място джъмпер под формата на кран за тройник;
 • закрепваме входящия маркуч на пералнята към чешмата и за известно време оставяме всичко както е.

Сега трябва да се погрижите за създаването на връзка с канализацията. Свързване на пералнята към канализацията описани подробно в същата статия на нашия сайт, всички технически изисквания за този процес трябва да бъдат изпълнени. Освен това трябва да се внимава изходът на канализационната тръба да е на достатъчна височина, за да се избегне появата на сифонен ефект.

Обърнете внимание! Ефектът на сифона се появява, когато маркучът за източване не е свързан правилно, докато канализацията от канализацията тече в пералнята.

Сега, когато комуникациите са организирани, можете да „съзнавате” нашия рафт и да поставите пералня. На първо място, ние ще се погрижим за безопасността, ще заварим 5 см широка метална лента към рафта ни отпред, в случай че машината „иска да изскочи по време на работа“. След това можете да облагородявате рафта по ваше желание, една от опциите е да облицовате гипсокартон, да мазилка и боя, изборът е ваш. Не се страхувайте, че довършителният материал ще отскочи вибрациите, структурата е доста твърда, така че не бива да очаквате подобни неприятности.

Основната работа е свършена. На следващо място, трябва да съберете сила и да "късо съединително" шайбата на рафта и да го свържете към вода, канализация и електричество. Много е трудно и неудобно. Пералнята може да тежи 80 кг, трябва да я повдигнете заедно и в тясна тоалетна е трудно да се обърнеш дори за един, но както се казва, "работата на майстора се страхува."

Вдигнали машината на рафт, закрепихме към нея предварително подготвен маркуч за подаване на вода, маркуч за източване и го свържете към изхода. Време е да започнете пробно измиване - работата е свършена.

Какво да направите, ако машината се повреди?

тоалетна пералняВсяка пералня не е вечна, това е ясно на всички. Ако пералнята, застанала на рафт в тоалетната, получи повреда, която изисква нейното разглобяване, първо трябва да изключите машината, след което да я извадите от рафта, да я поправите и да я върнете обратно. Нашите майстори имаха опит с подобни манипулации, затова съветват за да улесните движението на машината, внесете я в тоалетната настрани и също така я повдигнете настрани на рафт. Много по-лесно е да го разгънете по-късно на рафта с предната страна и да го зададете на себе си, отколкото да го „почукате назад“.

За да обобщим, отбелязваме колко привлекателна ще ви се струва идеята за инсталиране на пералня в тоалетната над тоалетната, прилагайте я само в най-крайния случай, когато всички други опции се отхвърлят. Тази опция за монтаж има много недостатъци, въпреки че значително спестява използваемо пространство във вашия апартамент или къща.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини