Всичко за пералните машини

Как да вземете пералня на вноски

как да си купим пералня на вноскиБеше ли счупена пералнята, но няма пари за нова? Има изход, ако купувате кола на вноски. Магазините предлагат различни условия за покупка на вноски и на кредит, защото това са най-популярните потребителски кредити днес. Как да съставим споразумение за вноска, за да не бъдем измамени - ще говорим за това.

Какво означава да купувате на вноски?

Купуването на пералня на вноски означава плащането на вноски на редовни интервали, без да плащате лихви по вноски. Най-просто казано, няма план за вноска за прекалено плащане и няма лихва. И това е основната му разлика от заема.

Важна разлика в вноската е, че служителят на магазина (мениджър, продавач) трябва да се справи с него, а банковият служител, който може да бъде в един и същ магазин, трябва да уреди заема. Банката е посредник между магазин и купувач на стоки, съответно той ще трябва да плати процент от транзакцията. В рядък случай магазинът поема задължението да плаща лихва. Но в този случай бъдете внимателни, защото може да няма надплащане, но продуктът ще струва няколко хиляди повече от колегата си в друг магазин.

За ваша информация! За разлика от банков заем, разсрочен план се издава за кратък период и малка сума, така че трябва да сте готови да погасите погасителния план.

вноскаПо правило вноските се отпускат за 1-10 месеца в размер не повече от 150 хиляди рубли, но има изключения. В някои магазини плащането на вноски за стоки е промоция, която се провежда в определени дни. Що се отнася до авансовото плащане, размерът му се определя от магазина, а за вноски може да бъде 0 - 50% от първоначалната цена за пералня. Процесът на вноска е по-бърз, защото не е необходимо да потвърждавате добра кредитна история и да предоставяте пакет документи.

Каква е ползата?

Безспорно планът за вноска като транзакция между продавача и купувача е от полза за купувача. Предимствата му са, че:

 • получавате пералня в даден момент и я използвате и плащате постепенно на малки вноски;
 • Не е необходимо да преплащате за стоките;
 • регистрацията на транзакция става доста бързо;
 • имате възможност да закупите шайба без авансово плащане;
 • възможно е да изберете пералня в онлайн магазин и да закупите на вноски онлайн;
 • Не е необходимо да предоставяте на продавача отчет за доходите и да търсите поръчители.

Но вземайки решение за покупка на вноска, не забравяйте:

 1. магазинът има право да откаже продажбата на пералнята на вноски, без да обяснява причините;
 2. не се предоставят вноски за много скъпи стоки;
 3. може да не се предлагат вноски за всички перални машини или за ограничен брой от тях;

  Важно! За да получите възможност да закупите пералня на вноски, по-добре е да се свържете с търговския обект в началото на месеца. Факт е, че магазинът е длъжен да извърши определен брой транзакции на вноски, ако декларира такава услуга.

 4. цената на пералните машини на вноса може да бъде завишена;
 5. плащанията трябва да се плащат строго на датата, посочена в договора, в противен случай магазинът може да наложи глоба, както и да откаже закупуването на стоки на вноски в бъдеще.

Какво ви трябва за сделка

За да завършите транзакцията директно в магазина, достатъчно е да имате паспорт с вас. В редки случаи продавачът иска друг документ, доказващ вашата самоличност, например пенсионно свидетелство, шофьорска книжка или паспорт.

Важно! Да кандидатства за разсрочен план само гражданин на Руската федерация на възраст от 23 до 70 години, който има постоянна работа, разрешение за пребиваване и място на пребиваване.

При сключване на сделката се съставя споразумение, което посочва:

 • лична информация за купувача (име, адрес, място на работа) и информация за продавача (законно име и адрес);
 • задълженията на страните и тяхната отговорност;
 • модел, сериен номер и цена на пералнята;
 • подписи на страните.

Когато подписвате договора, трябва внимателно да прочетете всички точки. Включително бележки под линия и бележки, обикновено написани с дребен шрифт. Те могат да посочват застраховки и други вноски, за които продавачът не ви е уведомил. Също така посочете в коя банка можете да извършвате разсрочено плащане, за да не плащате такса за вноската. Плащането е възможно и чрез интернет.

Съвет! При приключване на транзакция откажете застрахователните услуги, след като банката одобри разсрочения план, в противен случай заявлението може да бъде отхвърлено. И не забравяйте да откажете услугата за изпращане на SMS, проверете съответния артикул.

След приключване на транзакцията продавачът трябва да ви даде:

 • едно копие от договора за покупка на вноска;
 • гаранционна карта;
 • касов бон

Когато извършвате транзакция през интернет и доставяте стоки до дома си, изброените документи трябва да са заедно със стоките. Когато вземете пералнята, транзакцията се потвърждава в кредитния отдел на магазина и документите ви се предават.

Какви условия предлагат магазините

вноскаВ различните магазини пералните машини могат да имат не само различни цени на вноски, но и напълно различни условия. Ето няколко примера за най-известните магазини в страната.

 • Магазинът Eldorado често предлага автоматични перални машини на вноски. Освен това, асортиментът от стоки е ограничен и можете да закупите такъв продукт само в дните на акцията. Разсрочените плащания се издават за 10, 12 или 24 месеца без авансово плащане и без лихва за ползване на заем чрез Home Credit Bank. По-точно, има проценти, но първоначално те са включени в цената на стоките, така че се оказва, че плащате равни вноски, без да преплащате.
  Важно! Направете такъв разсрочен план, бъдете внимателни, може да бъдете принудени да плащате застрахователни премии, но те трябва да бъдат доброволни.
 • Магазинът M-Video предлага и вноски за 10, 12, 24 и дори 36 месеца. Въпреки това, когато изучавате условията на такава транзакция, можете да разберете, че това не е вноска на вноска, а заем с 10% отстъпка, който се предоставя от такива банки като Алфа Банк, Ренесанс Кредит и други.
 • RBT.ru е друг голям магазин за домакински уреди, който предлага перални машини на изгодна схема на вноска за 2 години. Всъщност това е заем, издаден чрез банката „Ренесанс Кредит“,% от заема е заложен в цената на стоките, така че надплащането от цената ще бъде 0%.

Така че, закупуването на пералня на вноски трябва да бъде добре обмислено, трябва да не забравяте да спазвате задължението за навременно плащане. Бъдете внимателни и тогава наистина ще сключите печеливша сделка без прекомерно плащане.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Таня Таня:

  Възможно ли е с разрешение за временно пребиваване?

 2. Граватар Олег Олег:

  Възможно ли е да прекратите договора за закупуване на пералня на вноски, ако стоките все още не са получени и авансовото плащане не е платено.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини