Всичко за пералните машини

Комплект - пералня с мивка

пералня и мивка комплектВ стандартен апартамент "Хрушчов" с малка баня и кухня често възниква въпросът: къде да поставите автоматична пералня? Напоследък пазарът предлага на собствениците на малки апартаменти добро решение под формата на готови комплекти, които веднага включват пералня и мивка. Такъв комплект е добре включен дори в много тесно помещение, което означава, че е потенциално привлекателен за голям брой потребители. Нека поговорим за такива комплекти по-подробно.

Защо да купувате готов комплект?

В толкова много дизайнерски интериори на малки бани мивката под мивката се заменя с автоматична пералня. Това се обяснява не само с спестяването на място, но и с удобното разположение на „домашния помощник”, което не само не притеснява никого, но и хармонира добре със стандартното оборудване за баня.

Преди имаше много малък брой модели автоматични перални машини, които можеха да се поберат под мивката, сега ситуацията се промени драстично.

Преди появата на готови комплекти, които включват мивка с пералня, потребителите бяха изправени пред проблема с инсталирането на тези два интериорни елемента. Първо, беше необходимо да се избере правилната мивка и пералня към нея. Второ, беше необходимо да се закупи подходящ комплект водопроводни елементи: сифон, тръби, маркучи, уплътнители, кранове и др. Всичко това беше много неудобно. Освен това, купувайки оборудване отделно, трябваше да похарча доста. Сега е в миналото, защото пълният комплект пералня и мивка:комплект с евро

 • съдържа всички необходими материали, които ще трябва да инсталирате както мивката, така и миещата машина;
 • съдържа перфектно монтирана мивка и пералня;
 • има като приложение подробни технически спецификации, които ви позволяват предварително да определите местоположението и характеристиките на свързването на комплекта във вашата баня.

Така че, ако искате да инсталирате пералня във вашата баня без проблеми и поставете мивка отгоре, без да харчите допълнителни пари, обърнете внимание на готовите комплекти, преглед на които ще дадем в следващия параграф на публикацията.

Преглед на комплекти

След като се появи на пазара сравнително наскоро, пералня с умивалник бързо спечели популярност сред клиентите и дори се превърна в един вид бестселър. Производителите бързо реагираха на потребителското търсене и сега виждаме, че магазините са пълни с подобни стоки. Даваме примери за най-популярните и търсени комплекти автоматични перални машини с мивка.

 1. Candy Aqua 80 F Kit / Water Lily-Light. Сравнително евтин и много търсен комплект мивка плюс пералня. Тя включва: мивка за водна лилия, автоматична пералня Candy Aqua 80 F, смесител за мивка, сифон, комплект маркучи, гумени уплътнения и гайки. Размерите на мивката W x D x H - 535x560x140, размерите на шайбата W x D x H - 510x440x695 mm. Машина за зареждане на барабан 3,5 кг, има Размита логика, забавен старт, одобрена от Woolmark програма за вълна и много други полезни функции. Цена: 536 долара.
  бонбони-аква-80-F
 2. Eurosoba 1100 спринт / водна лилия светлинен комплект. Същата мивка с водна лилия, но с по-скъпа пералня, произведена от известен швейцарски производител. Размери на пералната машина Eurosoba 1100 Sprint W x D x H - 460x460x680 mm, зареждане 3 кг. Въпреки много скромното натоварване пералнята е много прилична и има много полезни функции. Освен това пералнята е много икономична по отношение на консумацията на вода и електроенергия. Средната цена е 692 долара.
  Eurosoba-1100-спринт-кувшинка-лайт комплект
 3. Candy Aqua 100F плюс Water Lily Victoria. В този случай комплектът разполага с по-модерна и технически модерна пералня от серия Kandy 100F.Мивката с водна лилия има лек и изискан дизайн. Корпусът на пералнята се съчетава идеално с мивката, създавайки единна хармонична композиция. Водна лилия-Victoria се отличава и с това, че можете да поставите смесител върху нея както отдясно, така и отляво, в някои случаи това е много популярен вариант. Цената на комплекта е 440 долара.
  бонбони-аква-100f-kuvshinka-Виктория
 4. Eurosoba 1000 / Водна лилия-светлинен комплект. Перлата на този комплект не е толкова пералня, колкото мивка. Изисканият дизайн на Water Lilies-Lux Light веднага ще привлече вниманието на всички, оставяйки Eurosoba 1000 на сянка, но може би е точно така. Пералнята, като цяло, не е лоша, но далеч не е най-добрата в своята серия. Размери Ш х Г х В - 460х460х675 мм, намалена консумация на вода и електроенергия, тук са предимствата на машината, защото капацитетът на барабана от 3 кг пране и ограничен набор от функции е малко вероятно да впечатли никого днес. Цена: 740 долара.
  eurosoba-1000-kuvshinka-Lyuks-Лайт

В пералните машини автоматичното зареждане на барабан на марката Eurosoba обикновено не надвишава 3,5 кг.

Недостатъците на готовите комплекти

мивка водна лилияНашите експерти не са склонни да идеализират пералнята и комплекти мивки, тъй като в допълнение към плюсовете те имат очевидни недостатъци. Какви са недостатъците? Първо, в такива комплекти има главно черупки от водна лилия и не всеки ги харесва. Някои откровено критикуват такъв водопровод за факта, че той има много плитка дълбочина, което води до факта, че пръски от вода летят около цялата баня, което доставя на домакините много проблеми. Освен това, поради специалното местоположение на канала, такива мивки често са задръстени с всякакъв вид боклук и това е напълно безполезно.

Второ, пералните машини от комплекта често не издържат на критика по отношение на функционалността. По-специално тези шайби имат много ограничен обем на барабана и от гледна точка на работата тези машини, меко казано, губят от своите конкуренти в пълен размер. Потребителите на перални машини от този комплект често се оплакват, че е невъзможно да се перат каквито и да било общи неща (връхни дрехи, килими, одеяла и др.) В тях и това не е изненадващо, когато капацитетът на барабана е 3,5 кг пране.

Най-популярните комплекти включват обикновено компактни перални машини на марката Kandy, функционалността на които е значително ограничена.

Трето, пералните машини от комплекта доста често се провалят, което причинява много проблеми на потребителите. Разберете правилно, ние не си поставяме задачата да рекламираме или изливаме мръсотия върху пералнята и комплекти мивки, опитваме се да предоставим възможно най-обективна информация за този продукт и вие сами решавате дали той ви подхожда или не. Основното е незабавно да разработите за себе си мита, че такъв комплект е „панацея“, която решава проблема с малка баня. Това е подходящо за някого, но не и за някого!

Функции за монтаж

Пералня за мивка в комплект с мивка е по-лесна за инсталиране, тъй като в този комплект вече има всичко необходимо. Освен това производителят доставя комплектите си с подробни инструкции за инсталиране, които всеки, дори и тези, чиито ръце израснат на неправилно място, ще разбере.

 • На първия етап специалистите, които съставят инструкциите, напомнят на потребителя, че всички необходими завои за комуникация трябва да бъдат направени предварително, дори преди да инсталирате мивката с пералнята: отстранен е влагоустойчив изход, канализационната тръба е отстранена и водопроводната тръба е отстранена. Освен това подът под пералнята трябва да е здрав и равномерен.
 • Освен това се препоръчва да определим точното местоположение на пералнята и мивката, като вземем предвид разстоянието до точките на свързване с комуникациите.

Не забравяйте, че между мивката и горния капак на пералнята трябва да оставите празнина от най-малко 1 см. Пропастта трябва да се остави отстрани на пералнята.

 • След това маркираме на стената местата, където ще бъдат разположени скобите за мивката, и след това пералня под мивкатаокачваме тези скоби. Определено поставяме скобите на ниво, така че мивката да виси идеално равномерно.
 • Проверяваме надеждността на крепежните елементи и след това окачваме мивката на място, след което инсталираме сифона, който също е включен в комплекта.
 • Инсталираме смесителя и след това го свързваме към захранването с топла и студена вода. Не забравяйте да осигурите херметичността на всички връзки с помощта на уплътнители и гумени уплътнения, след като инсталирате смесителя, не забравяйте да проверите за капене на вода някъде. На крана на тръбата със студена вода веднага поставете тройник.
 • Поставихме пералнята по-близо до мивката, но засега не бутаме пералнята под нея. В противен случай ще ни бъде неудобно да свързваме „домашния асистент“ към комуникациите.
 • Свързваме маркуча за източване към плосък сифон, а входящия маркуч към чешмата, проверяваме надеждността на връзките и след това плъзнете пералнята под мивката.

В заключение отбелязваме, че пералня с мивка в един комплект може не само да спести пари, но и бързо, без проблеми да инсталирате тези два елемента от интериора в собствената си баня. Вярно е, че трябва да запомните, че машините за мивки, включени в комплекта, имат много ограничена функционалност, те определено няма да работят за голямо семейство, дори само защото имат доста малък товар на барабана. Приятно пазаруване!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Петър Петър:

  Поставихме шайба до мивката. Те искаха да се свържат отново, но трябваше да се обадят на водопровод, така че да надвишава монтажните скоби на новата мивка. Банята стана по-просторна.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини