Всичко за пералните машини

Пералнята в килера

Пералнята в килераЗа собствениците на малки апартаменти въпросът с инсталирането на пералня се превръща в истински проблем. Те се опитват да „набият” уреда в банята, да го прикрепят към ваната, да го инсталират в коридора и да го интегрират в кухненския комплект. И често никоя от избраните опции не се превръща в успех. Ако в апартамента има малко помощно помещение, е допустимо да поставите пералнята в килера. Такова необичайно решение може да бъде най-оптималното.

Предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени

Така че, ако размерът на килера ви позволява да поставите шайбата, трябва да помислите за решаването на някои проблеми, които ще възникнат при инсталирането на машината.

На първо място, говорим за свързване на инженерни комуникации. Често в килера дори няма електрически контакт, да не говорим за изтеглянето на водопроводни и канализационни тръби. Ако централизираните комуникации стигнат твърде далеч от помещението за помощни помещения и е много трудно да ги пренесат в килера, тази идея ще трябва да бъде изоставена.

Второ, в малката стая няма вентилация, което е лошо за работата на автоматичната машина. Можете да организирате вентилацията на помещението, но трябва да разчитате на допълнителни разходи.

Трето, настилката на килера често не е предназначена за инсталиране на перално оборудване. Ако стаята е равномерна, бетонен под - имате късмет, ако ненадеждни дъски или огънати ПДЧ, трябва да помислите за укрепване на покритието.

Ако не се страхувате от описаните трудности, можете спокойно да пристъпите към реализирането на идеята. Така пералнята се „скрива“ от любопитни очи, без да задръства пространството на банята или кухнята.

Вентилационна организация

Ако комуникациите са лесни за довеждане до килера, съответно, стаята граничи с баня или кухня. Това оформление се среща най-често в апартаменти. Има два начина за организиране на вентилация:

  • като монтирах трансферна решетка във вратата. След това се пробива дупка в стената, граничеща с банята или кухнята, която също се затваря с решетка. Въздухът, който влиза в килера, ще излезе през втора дупка;
  • като сте монтирали решетката във вратата и са преминали канала през стената в непосредствена близост до зоната на банята или кухнята.организация на вентилация в килера

Първият метод е доста икономичен, но ако килера мирише неприятно, по-добре е да го изоставите. Миризмата ще се отделя в кухнята или банята, което ще причини неудобство на членовете на семейството. Можете да опитате да премахнете източника на "аромат" и да организирате вентилацията по прост начин. Опцията с въздуховода е по-трудна за изпълнение, но е много по-удобна. Миризмите от килера ще бъдат своевременно отстранени директно в мината.

В допълнение, вентилаторът може да бъде монтиран в системата от канали, което ще увеличи изпускането на въздух.

Подсилваме пода

Пералните машини вибрират по време на работа, а някои модели с висока скорост по време на цикъла на въртене могат да „отскочат“, оказвайки огромен натиск върху подовото покритие, За да поставите шайбата в килера, подгответе старателно пода в стаята. Тя трябва да е твърда и равномерна. Това ще осигури нормалното функциониране на машината, ще предпази оборудването от преждевременна повреда.

Най-лошото е, ако в помощното помещение има дървена основа. Той скърца дори под тежестта на човек, така че не трябва да инсталирате шайба върху него. Алгоритъмът на действията по време на формирането на бетонна платформа на пода ще бъде следният.

  • На първо място, точните маркировки на размерите на оборудването трябва да бъдат прехвърлени на подовата настилка. Около 10 см трябва да се добавят по периметъра на изтегления правоъгълник, за да се предотврати разрушаването на платформата по време на работа на оборудването.
  • Внимателно откъснете основните дъски.направете под и комуникации в килера
  • Подравнете дървения кофраж около периметъра на бъдещия бетонен правоъгълник.
  • Поставете армиращата мрежа за платформата, това ще й осигури допълнителна надеждност.
  • Изсипете подготвеното място с бетонен разтвор, добре го уплътнете.
  • Поставете трупите по краищата на основата, за да предотвратите увисването на дъските във въздуха.

Сега трябва да изчакате, докато разтворът се втвърди напълно. След като трябва да върнете дъските на първоначалното им място, здраво ги прикрепете към нови лаги. Надеждното подово покритие за пералнята е готово, просто трябва да поставите оборудването и да се насладите на комфорта на използването му.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини