Всичко за пералните машини

Как да поставите пералня в съблекалнята

Как да поставите пералня в съблекалнятаЧесто най-оптималното решение е да инсталирате пералня в съблекалнята. Тази опция спестява място в банята и в кухнята, но създава известни затруднения с обобщаването на комуникациите и друга подготовка на мястото за машината. Необходимо е да се оцени твърдостта на пода, да се изчисли разстоянието до водопроводната и канализационната система, да се преоборудва изхода и да се мисли за вентилация. Колко е възможно и дали играта си струва свещта - разберете подробен анализ.

Оценка на опциите за инсталиране

Веднага изкопайте стените за нов изход и плъзнете машината в съблекалнята определено не си заслужава. Първо трябва да оцените мястото за инсталиране на машината. На първо място, установяваме дали пералнята ще се впише в отделеното за нея пространство: внимателно измерете ширината, дълбочината и височината, без да забравяте стърчащите елементи. Към получените стойности добавяме още 7-10 сантиметра - маркучите трябва да се поберат зад уреда, а страните не трябва да се притискат от съседни предмети.трябва да може да се свързва с комуникации

Ако няма проблем с приспособяването на размерите, пристъпваме към оценката на подовата настилка. Изисква се твърд под, който не се огъва под тежест 70-80 кг. В идеалния случай бетон или плочки. Дървесина, дървесни частици, линолеум са забранени, в противен случай има голяма вероятност тялото да пропадне и да възникне дисбаланс на барабана по време на миене. Неравностите на пода нямат значение: основното е да използвате нивото на сградата, за да регулирате краката на пералнята.

Разстоянието до най-близките комуникации също е важно. Така че, когато премахвате канализационната тръба от предвиденото място от 3 метра или повече, е по-добре да откажете идеята за поставяне на машината в съблекалнята. Изпомпването на мръсна вода ще стане прекалено тежък товар за помпата и ще предизвика преждевременно счупване. Можете да разрешите проблема, като инсталирате допълнителна помпа, но това ще бъде по-скъпо и по-трудно технически.

Трябва да се има предвид, че за повечето перални машини маркучите средно имат дължина 1,4-1,5 м, а за издърпване на по-далечни разстояния ще трябва да го смените на по-автентичен модел или да изградите със специални дюзи.

Ние също обмисляме варианти с организацията на адекватна вентилация. Измиването е вечна влажност, така че вентилацията е необходима, за да се предотврати влагата, плесени и мухъл. Постоянното поддържане на вратата към килера отворена е неудобно и грозно, подходяща е само система за принудително въздух.

Това не означава, че инсталирането на пералня в съблекалнята е невъзможна мисия. Но ако предстоящата работа е твърде обезпокоителна и финансово скъпа, тогава е по-добре да поставите машината в кухнята или банята. Ако трудностите лесно се заобикалят или решат, се пристъпваме към бизнеса.

Връзка към вода и канализация

Най-трудното е да свържете устройството към водоснабдяването и канализацията. Освен това ранните методи за присъединяване към централното водоснабдяване с помощта на кранове и парче гумена втулка сега не са от значение. Сега маркучите за вход и изход вече са вградени в шайбата и трябва да ги завиете към тръбите с помощта на завои или тройници.

По-добре е да инсталирате адаптери със спирателен вентил, което ще позволи изключване на водата след края на цикъла, по време на ремонтни дейности или преместване на машината на друго място.

Задачата е проста - изрежете дупка и инсталирайте тройник в нея. Последователността на действията и необходимите инструменти зависят от материала на тръбата. Така че е по-лесно да се сблъскате с PVC с подаване на студена вода: монтирайте адаптера с кран и свържете маркуча за измиване към изхода. Също така свързан към машината и канализацията. Но при липса на подходящ опит не се препоръчва самонарязване: много по-надеждно е да се обърнете за помощ към професионален водопроводчик.

Инсталирайте контакта

Изходите в съблекалнята са рядкост, но дори и да е налице, е по-добре да инсталирате нов. Факт е, че пералнята изисква повече мощност, следователно проводниците трябва да бъдат снабдени с достатъчно напречно сечение, В противен случай проводникът ще се прегрее, ще се запали и ще предизвика пожар.

Използването на удължителен кабел за свързване на машината не се препоръчва - по-добре е да организирате директен контакт с електрическата мрежа.

За да преобразувате електрически контакт или да инсталирате нов, ще трябва:

 • гнездо с водоустойчив корпус;
 • ново окабеляване с напречно сечение на сърцевина от поне 2 квадратни метра. мм .;
 • podrozetnik;
 • бормашина или длеторезачка.

Когато всички инструменти и материали са подготвени, пристъпете към монтажа. Първо изберете място за нов изход и след това изключете текущото захранване на апартамента. След като действаме така.

 1. Направете маркировка. Измерваме височината за бъдещия изход в рамките на 30-100 см от пода и с молив очертаваме съответния отвор.
 2. Ние считаме колко метрово окабеляване трябва да положите от пералнята до разклонителната кутия. Препоръчва се да не забравяте за марж от 20-30 см, за да се улесни инсталирането и възможните ремонти. Пътят до щита е маркиран с молив.
 3. Ние доставяме бормашина с накрайник, подходяща за типа на стената и електрическите фитинги.

Ако няма подходящ накрайник за свредло, тогава можете да използвате стандартния: достатъчно е да пробиете няколко дупки в стената и след това да отстраните остатъците с длето и чук.

 1. Слагаме лични предпазни средства: очила, респиратор и ръкавици.
 2. Свързваме вратата към електрическата мрежа. Използването на удължителен кабел е разрешено, тъй като не е необходимо да се ограничава плавността на инструмента.
 3. Пробийте внимателно отвор за изхода, като се съсредоточите върху маркираните маркировки.
 4. Правим 2-3 см строб с помощта на мелница или длето с чук.
 5. Почистваме всички пробити дупки от прах и остатъци от строителни материали.
 6. Вземаме гнездото и го фиксираме в направения отвор.
 7. Полагаме жицата в жлеба и поставяме единия край в щита, а другия в гнездото.
 8. Покриваме дупките с проводници с гипс или замазка и изчакваме пълното изсъхване.
 9. Вмъкваме гнездото и свързваме проводниците.
 10. Насочваме се към щита и свързваме проводниците към съответните контакти. Силно се препоръчва да използвате терминали за връзки, тъй като е опасно и ненадеждно да усуквате проводниците.

Още веднъж проверяваме надеждността на крепежните елементи и включваме общото електричество. В продължение на няколко минути се опитваме да уловим подозрителна миризма или присъствието на дим. И накрая, поставете всеки домакински уред в нов контакт и оценете качеството на текущото захранване. Ако всичко е направено правилно, тогава няма да има проблеми.

Вентилационна организация

Изглежда, че с електричество и водоснабдяване пералнята може да бъде поставена в съблекалнята и да започне своята работа. Но не бързайте, ако килерът ви заема минимум квадратни метра и няма прозорци с прозорци. Затворена стая, лишена от вентилационни прорези, категорично не е подходяща за машина, разпределяща влагата. Ще трябва да организирате вентилацията по следните начини:вентилация

 • Направете празнина между вратата и пода.
 • Изберете специална врата с вентилационни решетки или отвори, оборудвани в платното.
 • Пробийте няколко дупки в стените на разстояние от пода до 30 см. В идеалния случай 5 см над первазите.
 • Оставете в горната част на преградата специални празнини от 2-3 cm.
 • Помислете за вентилационния отвор в пода, когато разглеждате частни къщи с по-нисък под / сутерен с допустима влажност.

Нормалната съблекалня трябва да има свободен поток въздух, тъй като при липса на циркулация на кислорода нещата започват да миришат неприятно и по-бързо се замърсяват. Освен това има норми за размера на отворите за захранване, които зависят от заетите квадратни метра и източника на вентилация.И така, за да се осигури еднократна размяна в помещение с ширина 1,5 м, дължина 2 м и височина 2,8 м, се събира 8,4 куб. М въздух, а след час тя трябва да бъде напълно актуализирана поради входящи и изходящи потоци. Но това е със стандартното съхранение на дрехи и с монтажа на пералня цифрата трябва да се увеличи три пъти.

Изчисляването на количеството въздух в съблекалнята е просто: просто умножете неговата дължина, височина и ширина.

В стая с нормално работеща вентилация е достатъчно да се направи отвор за въздушен поток с площ от 100 см. Формата не е важна - допустимо е кръгла, квадратна и правоъгълна. Не е забранено увеличаването на размера.

В допълнение към пропастта на захранващия въздух е необходимо да се организира изпускателен канал. Това ще бъде подобна вентилационна решетка, но разположена от противоположната страна на стаята и за предпочитане по-близо до тавана. В идеалния случай тя трябва да бъде възможно най-далеч, така че циркулиращият въздух да обгръща цялата стая. Ако входящият въздух е планиран от средата на помещението, тогава трябва да има два „изхода“ - отдясно и отляво, с разрез от ъглите до 25 см. Най-добре е, когато въздухът от съблекалнята навлиза във вентилационния канал и навлиза от улицата.

Само като заздравите пода, помислили сте за свързване с комуникации, организиране на циркулация на въздуха и правене на мощен изход, можете да преместите пералнята в килера и да използвате машината по предназначение без рискове. Ако всичко е направено правилно и разумно, прекъсванията в доставката на вода, късо съединение и мухъл няма да застрашат измиването и дома.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини