Всичко за пералните машини

Пералнята чука

Пералнята чука по време на цикъла на въртене.Модерна пералня е чудесен помощник в домакинството! Много функции и различни температурни условия ви позволяват да изтриете всякакви видове и видове тъкани. С негова помощ можете да се отървете както от силно замърсяване, така и просто да освежите прането си.

Но когато се счупи, не винаги можем да решим проблема самостоятелно без подробни инструкции. Тази статия също действа като такава инструкция. И ако вашата пералня почука по време на пране или предене, тогава този запис ще ви помогне!

Обмислете възможните причини за неизправността

  • Първата причина дори не е срив. Това неравномерно разпределение на бельо върху вътрешната повърхност на барабана.
  • Вторият е проблемът с противотежестта. Може да се счупи. Има и възможност болтовете, които го фиксират, да са разхлабени.
  • Амортисьорите не са в ред или пружината е счупена.

Почти всеки ремонт на пералня трябва да започне с прекъсване.

Това е необходимо, за да не се излагате на излишна опасност и да не получавате токов удар. Ето защо, преди да продължите с определянето и отстраняването на неизправност, извадете щепсела от контакта. Също така в някои случаи е по-добре да изключите крана, като по този начин блокирате потока вода към нашата машина.

Първо, помислете за най-неприятния вариант.

Амортисьорите са дефектни или счупени

Комбинацията от амортисьори и пружини в дизайна на пералнята ви позволява да създадете полумобилна фиксация на резервоара. Освен това служи за намаляване на вибрациите и предотвратяване на допирането на резервоара към други части на машината по време на измиване. По този начин се избягват различни механични повреди.

По време на работа пружините и амортисьорите могат да се износват или да се повредят. И поради това резервоарът може да се изкриви. И по време на измиване или предене те ще удрят стените на тялото. Ако чуете такова почукване, тогава трябва незабавно да спрете измиването. След това трябва да намерите грешката и да я поправите.

Подмяна на пружини (окачвания)

Извадете горната част на пералнята. След това извадете пружината на окачването. Може да се наложи да свалите противотежестта по време на работа. След това сменяме пружината на работеща. И правим целия процес в обратен ред.

Подмяна на амортисьора на пералната машина

За да замените амортисьора, трябва да се запознаете с видео инструкцията, която прилагаме по-долу. Ролки на английски. Но видео сериалът е разбираем без коментар, така че ние гледаме и повтаряме:

Неизправност в противотежест

Противовеси на пералнята

Пералната машина също може да почука поради неизправност в противотежестта. Противотеглото е специално тегло, което се фиксира в долната част вътре в тялото на машината. Състои се от бетон и е необходим, за да се намали вибрацията на машината по време на предене и други операции. При продължителна употреба задържането може да се разхлаби. Следователно противотежестта може да влезе в контакт с тялото, предизвиквайки почукване. Често това се случва в процеса на изстискване на прането.

Ако цялата работа е в слаб монтаж, тогава просто трябва да затегнете болтовете правилно. Но ако, след като отворите кутията за пишеща машина, видите противотежест, счупен или счупен на части, тогава затягането на болтовете не е достатъчно. За да разрешите този проблем, трябва да поръчате ново противотежест и да замените този, който се счупи.

Неравномерно подредено бельо

Ако машината почука, това не означава непременно, че е настъпила повреда. Проблемът може да е, че прането не е равномерно разположено вътре в резервоара на пералната машина. В този случай резервоарът може да се отклони толкова много по време на процеса на измиване, че да удари стените на тялото. Този проблем възниква главно при модели, които са произведени отдавна. Така че, ако имате стара пералня, тогава не забравяйте да обърнете внимание на това.

При новите модели такъв проблем, като правило, не се среща. Тъй като те автоматично разпространяват изтриваеми неща, така че тази ситуация да не се случи. Когато чукате на стара машина, е необходимо да спрете процеса на пране и да поставите нещата в барабана по различен начин. След това активирайте отново програмата за завъртане.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини