Всичко за пералните машини

Пералнята започна да се мие от дълго време

Пералнята се изтрива за дълго времеИзмиването може да продължи от 20-30 минути до няколко часа. Времето й зависи от различни обстоятелства. Например от коя програма питате, коя пералня разполагате и т.н. И е съвсем нормално, ако измиването не приключи пет минути след началото. Съвсем различен е въпросът, ако предварително зададете програма и пералнята направи прането за 40 минути. И сега тя прави същото измиване със същата програма за два часа. Това вече не е нормално. И в този случай е необходимо да се разбере какво е причинило тази промяна.

В тази статия ще анализираме основните причини, че машината изведнъж започна да се мие много по-дълго от преди.

Неправилна инсталационна връзка

Грешна връзка за перална машинаТова е една от честите причини за тази неизправност. Това се случва, когато инсталирате нов домашен уред. Или когато преместите стария на ново място. Неправилната връзка може да доведе до самооттичане. Тоест, водата се събира в резервоара и веднага се оттича от нея в канализацията. Превключвателят за ниво казва на контролния модул, че има много малко вода за измиване. Той от своя страна дава команда да добавя вода. И изливащата се вода продължава да изтича. И това може да се случи за много дълго време. Затова някои хора могат да решат, че машината просто изтрива и изтрива и как не може да спре.

За да разрешите проблема, можете да закупите и инсталирате специален сифон за маркуча за източване. Също така си струва да проверите дали маркучът за източване е инсталиран правилно. Можете да прочетете препоръките за това колко високо трябва да бъде в инструкциите. Ако този маркуч е бил удължен от вас, тогава съществува и възможността за такава неизправност. Друга причина може да е неуспехът на помпата да изтече водата (помпата).

Запушен дренажен маркуч или филтър за помпата

В случай, че маркучът или филтърът са силно запушени с различни отломки, водата няма да напусне резервоара на пералната машина толкова бързо. Често задръстването се получава поради попадането на някои чужди предмети в машината. Например: монети, щифтове, сутиен с без кости и други малки неща. Различни кожи от конец, коса и друг боклук също могат да попречат на изтичането на вода.

За да не допуснете изненада да ви изведе подобна неприятност, трябва редовно да почиствате тези части от пералнята!

Неизправност на нагревателния елемент (TENA) на пералнята

1378021713_tenДруга причина, че машината е започнала да се мие по-дълго, може да е дефектен нагревател. Ако нагревателят се счупи напълно, тогава той просто спира нагряването на водата. И ако той току-що започна да боклуци, тогава времето, необходимо за да даде на водата правилната температура се увеличава.

Повечето машини не продължават да мият, докато водата не се нагрее до необходимия брой градуси. И ако отоплението е много бавно, съответно измиването ще продължи по-дълго.

Ако нагревателният елемент е дефектен, тогава той трябва да бъде заменен с нов. За да направите това, можете да се обадите на главния ремонт на перални машини. Или можете да смените нагревателя със собствените си ръце. На нашия сайт можете лесно да намерите инструкции как самостоятелно да замените тази част от пералнята. Тук има много подобна полезна информация.

Други причини пералната машина започна да се мие твърде дълго

Има и други причини за миене твърде дълго:

  • Тръбите, които са вътре в машината, могат да се запушат. В този случай трябва да ги намерите и почистите.
  • Един от маркучите е огънат или притиснат. Необходимо е да се инспектират маркучите за източване и вход и, ако е необходимо, да ги изправите, за да може водата да премине по-добре.
  • Възможно е също така водоснабдяването да е просто слабо налягане на водата. За да проверите, отворете крана и вижте колко вода тече. Ако тече едва, тогава можете да изясните как съседите се справят с този въпрос.Ако налягането е слабо в цялата къща, тогава се обадете на жилищните и комуналните услуги и уточнете кога ще се подобри.
  • Електропроводът може да се повреди или електронният модул за управление да е палав. Ако проблемът е в окабеляването, тогава трябва да го отстраните. И ако въпросът е в модула, тогава препоръчваме да се обадите на специалист. Модулът е много скъпа част. И да се рови в него без подходящ опит и умения, не препоръчваме.

Можете да намерите по-подробна информация за това как да отстраните всяка конкретна повреда на нашия уебсайт! Успех!

   

2 коментара на читателя

  1. Граватар Александър Александър:

    Всичко е ясно и ясно, младо!

  2. Граватар Саша Саша:

    Компетентно и по рафтовете

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини