Всичко за пералните машини

Samsung Washer - UC Грешка

UC грешка в пишеща машина на SamsungСистемата за самодиагностика на пералните машини на марката Samsung е в състояние да реагира на редица грешки и неизправности, които възникват в различните й възли и модули. За обикновения потребител обаче е трудно да дешифрира съобщението, което машината агресивно му предлага, като не иска да включи и измие прането. Грешката в UC в пералнята на Samsung не е изключение, ние ще говорим за това в нашата публикация днес.

Кога се появява кодът?

За да определите по-точно причината за появата на UC кода (или неговите аналози) на шайбата на Samsung и да декриптирате този код, трябва да наблюдавате момента на появяването му. Има няколко варианта за появата на тази грешка, на която бих искал да се спра по-подробно.

 1. UC грешката се показва на дисплея на пералнята в самото начало на измиването, когато ключалката на люка е работила и току-що сте кликнали върху бутона за стартиране на програмата.
 2. Тази грешка може да се срине, след като пералнята на Samsung за първи път изтече вода в резервоара. Веднага след като изтеглянето на водата приключва, се появява грешка.

В много случаи на UC грешка, рестартирането на пералнята дори не решава временно проблема. Трябва да изтечем водата от резервоара ръчно.

 1. UC кодът се появява неочаквано на пералните машини на марката Samsung, малко след старта Samsung uc бъгработата на нагревателния елемент. Тази ситуация е интересна, тъй като UC грешката не се появява на дисплея, ако миете дрехи в студена вода.
 2. Последната ситуация е свързана с появата на този код непосредствено преди началото на цикъла на завъртане. Щом барабанът се върти до скорост от 600-800 об / мин, процесът на изпълнение на програмата спира незабавно и на дисплея се появява UC.

По-рано споменахме някои аналози на UC код. Сега ще обясним за какво става въпрос. Факт е, че различните перални машини на марката Samsung имат различни кодове, които са залегнали в системата за самодиагностика. Същите грешки могат да бъдат обозначени с различни кодове. В нашия случай пълни и частични аналози UC са следните кодове: 9C, 9E1, 9E2.

Какво означава това?

Нека най-накрая да разберем въпроса какво означава този код за грешка. Буквално UC може да се дешифрира като проблем с захранването. Тоест сензорите на пералнята на Samsung регистрират значително увеличение на напрежението в електрическата мрежа или, напротив, критичното му намаляване.

Пералните машини от тази марка, които се произвеждат преди 2012 г., обикновено реагират на напрежения от 175 до 270 V. С други думи, машината при тези скокове работи успешно и не дава грешки или почти не. През последните няколко години компанията започна да произвежда модели шайби с много по-чувствителни протектори срещу пренапрежение, което веднага се усети от жителите на руската провинция. В малките села състоянието на захранващата мрежа оставя много да се желае, съответно, а шансовете за получаване на UC грешка с помощта на съвременна шайба на Samsung са много по-големи.

Основните причини за появата на кода

несправен изходНай-основната причина, поради която грешка с UC кода се показва на дисплея на вашата пералня, са краткосрочните и трайни прекъсвания на електрозахранването. Може да бъде:

 • неизправност на изхода;
 • не е фатален скок за електротехниците и електрониката на пералнята на Samsung;
 • постоянно ниско или твърде високо напрежение в захранващата мрежа;
 • дефектен или неправилен удължителен кабел;

Между другото, не е необходимо пералната машина да бъде свързана към електрическата мрежа чрез удължителен кабел, но ако има такава нужда, вземете я с подходящ захранващ кабел и защита от късо съединение.

 • Краткотрайна неизправност в системата за управление на напрежението на управляващия модул.

В редки случаи причината за грешката UC е неизправност на контролния модул. За да бъдем точни, управляващият модул в такива случаи най-често работи, но един от трасетата на платката и / или „кракът“ на полупроводниковия елемент периодично се затваря, което причинява неизправност. Всъщност този проблем е изпълнен с латентна опасност, тъй като след няколко повторни старта на пералнята, пистата може да изгори и управляващият модул ще се провали.

Как да го поправим?

Ако срещнете грешка в UC по време на работа на пералнята на Samsung, не бързайте да се отчайвате, защото в повечето случаи проблемът е решен без да поправяте „домашния асистент“. Въпреки това, радвайте се преди време също не си струва, първо трябва да проверите всичко и да изясните какво конкретно е причинило посочения провал.

Първо трябва да разберете дали грешката в UC ще се повтори, ако просто рестартирате пералнята. Факт е, че с тази грешка много проблеми се решават чрез рестартиране, така че нека започнем с нея.

 • Изключете пералнята с бутона за включване / изключване.
 • Изваждаме щепсела на захранващия кабел на „домашния асистент“ от контакта.
 • Чакаме 3-5 минути.
 • Вкарваме щепсела обратно в контакта и стартираме колата.

Ако след рестартиране измиването премине както трябва и UC грешката вече не се показва, това означава, че сте се справили с краткосрочна неизправност. Ако грешката се повтори, трябва незабавно да започнете да търсите причината за нея, изглежда, че всичко е по-сериозно, отколкото изглеждаше на пръв поглед. На втория етап е необходимо внимателно да се провери електрическата мрежа. За да направите това, може да е по-добре да се обадите на електротехник, но ако живеете в малко село и вече сте се сблъскали с проблеми с спад или повишаване на напрежението, ще разберете всичко без електротехник.

Когато проверявате захранването, бъдете изключително внимателни и спазвайте предпазните мерки за безопасност. Нарушаването на тези правила е опасно за живота и здравето ви.

стабилизатор на напрежениетоВ този случай специален регулатор на напрежението ще помогне да се реши проблема с напреженията на мощността. В статията Как да изберем стабилизатор за пералня, описваме подробно видовете и предназначението на тези устройства и как те помагат да се справят с проблемите, които ни хвърля некачествена електрическа мрежа. Четете, научете много.

Трябва също да проверите електрическия контакт и окабеляването. Ако пералнята е свързана към мрежата чрез удължителен кабел, има смисъл да я извадите и да се свържете директно към контакта. Електрическият контакт на пералнята трябва да има защита от влага. Свързването на шайбата към конвенционален контакт при определени условия може да доведе до токов удар. Според статистиката няколко десетки хора умират всяка година от токов удар в момента, когато докоснат тялото на автоматична пералня. Заключенията предполагат себе си.

Проверете за големи количества вода от предната страна на пералнята. Ако водата се изтече върху контролната платка, може да възникне късо съединение, в който случай ремонтът на електрониката не може да бъде избегнат. В действителност, ако не откриете проблеми с захранването, във всеки случай контролното табло ще трябва да бъде проверено и поверено на специалист по-добре.

Вместо заключение, отбелязваме, че не си струва сами да ремонтирате електронен модул. Нашите експерти доста често трябва да коригират неумелата намеса на самостоятелно направени хора, които се опитаха да оправят пералнята със собствените си ръце. Някои неизправности могат да бъдат поправени независимо, а някои не, контролния модул може да бъде поверен само на професионалист. Успех

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Батов THB:

  Много ви благодаря

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини