Всичко за пералните машини

Пералнята на Samsung не се навива

без завъртане в автомобил samsungВ пералнята преденето спря да работи - потребителите на автоматични машини често ходят на сервизи за ремонт на домакински уреди с такъв проблем. Всъщност може да има въртене, но прането остава твърде мокро. Какви са причините за такава неизправност, ще ви кажем и ще дадем препоръки за ремонт на оборудване по примера на шайбата на Samsung.

Персонализирани причини

Най-честата причина, че въртенето не работи в пералнята, е небрежността на потребителя и пренебрегването на правилата за работа на оборудването. Така например, неправилният избор на режима на измиване или липсата на познаване на параметрите на режима на пране може да доведе до факта, че ще намокрите или дори мокро пране от барабана. При някои режими на деликатно пране процесът на въртене не е осигурен, за да не се развали деликатната тъкан.

Понякога потребителят, без да го забелязва, изключва въртенето. Проблемът може лесно да се реши, ако стартирате функцията за въртене след измиване.

Сериозните проблеми в работата на пералнята могат да причинят запушване на изпускателния филтър и помпата. И такова блокиране възниква главно поради факта, че хората не обръщат внимание на грижите за домашен асистент. Филтърът трябва да се почиства редовно, като по този начин се елиминира запушването на дренажната система и застоя на вода, което може да доведе до неприятна миризма. Ако машината спре да се свива и в барабана има ясно вода, първо проверете филтъра за източване.барабанно претоварване

В автомобила Samsung той се намира в долния десен ъгъл зад малка врата. До капака на филтъра ще видите маркуч, през който можете да източите останалата вода от барабана и едва след това развийте филтъра обратно на часовниковата стрелка и проверете за запушване.

Честа причина за лошо въртене е претоварването и претоварването на барабана с пране. Претоварването на машината с обемни неща не само увеличава натоварването на машинните части, но и прането не изтръгва. Не мийте леки завеси или няколко чифта чорапи в машина с голям барабан, те също може да не се изтръгнат, което да доведе до дисбаланс.

Разбивка на части

Пералнята на Samsung не изтръгва какво да правите? По-сериозните причини за липсата на въртене са техническите повреди. За да разберете причината, трябва да действате последователно. По желание проверете частите в следния ред:

 • помпа;
 • tachosensor;
 • двигателя;
 • превключвател за налягане;
 • контролен модул.

Защо е така, а иначе не е обяснено много просто. Определихме процедурата за проверка на горните детайли въз основа на тяхната наличност. Помпата, тахометърът и двигателят могат да бъдат "извлечени" през дъното на пералнята, превключвателят за налягане през горния капак, но управляващият модул ще трябва да бъде отстранен, като частично разглобете предния панел. Най-лесният начин е да започнете да стигате до вътрешността на шайбата през дъното й, тъй като веднага ще можем да проверим помпата, и тахометъра, и двигателя. Ще го направим.

вътрешни части на машина samsung

 1. Ние блокираме водата и изключваме шайбата от канализацията и водоснабдяването.
 2. Изваждаме пералнята от нишата, в която е инсталирана.
 3. Изваждаме контейнера за прах.
 4. Поставихме пералнята на страната му много внимателно. Поставете го от лявата си страна, така че водата да не изтича върху електрическите части на пералнята.
 5. Извадете тигана. Внимавайте да не разкъсате проводника на сензора за теч.
 6. Отстраняваме пластмасовите скоби, които закрепват тръбата, преминаваща от резервоара към помпата.
 7. Изваждаме тръбата отстрани, след като проверяваме дали е запушена с мръсотия или чужди предмети.
 8. Изключваме винтовете, държащи помпата, и я отстраняваме.
 9. Проверяваме помпата за механични повреди, специално внимание към работното колело.
 10. С помощта на мултицет измервайте съпротивлението на контактите на помпата, ако източващата помпа работи, устройството ще покаже трицифрено число.

Сега е ред на тахото. Това е малко устройство, подобно на пръстен с стърчащи проводници. Тахогенераторът е на двигателя и предава информация за интензивността на въртене на подвижните му части към контролния модул, без него пералнята не може да изтръгне прането. Разединяваме проводниците на тахогенератора и изваждаме сензора от двигателя. Проверяваме съпротивлението с мултицет, като определяме дали сензорът работи или не.

Сега изключете проводниците от двигателя. Това трябва да се направи внимателно, за да не разкъсате по невнимание нищо. Свалете задвижващия ремък от шайбата.

Препоръчваме да снимате местоположението на проводниците на телефона, така че по-късно, когато поставите двигателя на място, нищо няма да бъде объркано.

двигател от samsungРазвиваме фиксиращите болтове, които държат двигателя на място. Извадете внимателно двигателя. Като начало ще извадим и проверим четките, за колекторните двигатели това е доста често срещан проблем. По-нататък ще проверим съпротивлението на намотката с мултицет и ако се окаже, че е счупено, няма смисъл да възстановяваме мотора. Не, добре, разбира се, можете да опитате да дадете двигателя да се пренавие на някой майстор, но тази идея ще ви струва за цената на нов мотор, плюс чакането. Като цяло „играта не си струва свещта“!

Следващият етап на работа за тестване на хипотезата защо пералнята на Samsung не я навива, ни тласка да стигнем до пресостата. Поради този сензор, шайбата не може да извади прането, тъй като управляващият модул, след като не е получил данни за нивото на водата в резервоара, бипва алармата и замръзва, дори преди да започне завъртането. Къде се намира превключвателят за налягане на пералнята на Samsung?

Този сензор е разположен в горната част на корпуса на пералната машина, точно под горния капак. Следователно трябва да премахнем капака. Как да направите това по-добре, вече разказахме в статията Сваляне на горния капак на пералнята, прочетете го и всичко ще ви стане ясно.

Под капака веднага хващаме окото на необичаен детайл, пластмасова шайба с тръба - това е превключвателят за налягане. Изключете от сензора за проводника и го извадете. Превключвателят за налягане, изработен главно от пластмаса, също има електрическа част, която проверяваме с мултицет. В същото време трябва да издухате и почистите тръбата на превключвателя за налягане с клечка за зъби.

На следващо място, ние имаме на линия контролния модул, но не бихме ви посъветвали да се свържете с тази част. Квалифицираните специалисти могат бързо и "безболезнено" да премахнат и проверят този елемент, но тази операция ще ви се стори твърде сложна. Освен това по време на импровизирана проверка и ремонт на модула за управление рискувате да го навредите още повече, така че е по-добре да напуснете това начинание и да се консултирате със специалист - ще е по-евтино.

Как да отстраните проблеми

Проверявайки горните детайли, със сигурност ще се натъкнем на елемента, който създаде проблеми с въртенето на дрехи от пералнята на Samsung. Елиминирането на тези неизправности е свързано главно с подмяната на повредени части, но има изключения от правилата. По-специално, ако работното колело на изпускателната помпа е повредено, е напълно възможно да го смените, без да променяте цялата помпа.

Ако успеете да намерите подходящо колело в магазина, тогава ще спестите 10 долара за ремонт, но ако не можете да намерите работното колело, винаги можете да си купите нова помпа.

В редки случаи е възможно също да „реанимираме“ прекъснат превключвател за налягане, замествайки неговата електрическа част. Тук отново всичко ще зависи от това дали ще намерите подходяща замяна на електрическата част на пресостата или не. Ако има подмяна, можете да спестите около $ 6; ако не, купете и инсталирайте нов превключвател за налягане.

За да обобщим, отбелязваме, че пералнята на Samsung може да спре да стиска прането по редица причини. Това могат да бъдат тривиални потребителски грешки или сериозни повреди, но във всеки случай ще трябва да търсите причина и е по-добре да не я отлагате. Успех

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Олег Олег:

  До края не се стиска.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини