Всичко за пералните машини

Пералнята на Samsung дава грешка HE2

грешка NOT2Грешката HE2 в пералнята на Samsung е доста често срещана. Спокойно можем да кажем, че грешка с такъв код или код с подобно декриптиране е по-честа от другите. Защо това се случва? Да, защото частта от пералнята на Samsung, която причинява тази грешка, е основната й слаба точка. Дори начинаещите майстори знаят за това. Прочетете каква е тази подробност, как се декодира кодът за тази грешка и как да поправите неизправността, генерирала тази грешка, прочетете в нашата публикация.

Опции за код

По-рано многократно сме казвали, че кодовете за грешки в системата за самодиагностика на перални машини Samsung в никакъв случай не са унифицирани. При някои модели при подобна повреда на машината се появява грешка HE2, за други Е5, за трета Е6, а за четвърти като цяло Н1, Н2 или HE1. В тази ситуация дори и майсторът не се бърка с дешифрирането на тези кодове „просто плюе“, не като начинаещ да го прави сам, така че ще ви препоръчаме да полагате специални грижи и преценка.

Внимание! Кодовете за декриптиране HE2, E5, E6, H1, H2, HE1 са сходни, но не са идентични. За да получите повече информация, трябва да изучите всяко дешифриране.

 • N1 - нагревателният елемент се загрява твърде бързо, за 2 минути до 400С и повече, което може да доведе до неговото изгаряне.
 • HE1 - бързо неконтролирано нагряване на нагревателя до 950С и по-горе.
 • HE2 - TEN загрява водата в резервоара много бавно, не повече от 20С за 10 минути.
 • H2 - TEN не се нагрява поради отворена верига.
 • Е5, Е6 - декодирането е подобно на Н1 и Н2, съответно.

Грешка E6 не може да бъде объркана с грешка 6E, защото тези грешки се дешифрират по съвсем различни начини. На нашия уебсайт има отделна публикация за грешката с H2 код, която се нарича Грешка H2 на пералнята Samsungако се интересувате от подробностите, прочетете я, няма да съжалявате.

Какво означава това?

Както вече посочихме, кодът HE2 означава бавно загряване на водата в резервоара, не повече от 20С за 10 минути. В този случай електронният модул получава информация от температурния сензор, че нагревателният елемент загрява водата по-бавно от програмираната. Контролният модул веднага реагира на това, като изключва нагревателя и спира работата на пералнята, като едновременно с това показва на дисплея кода HE2.

Ако пералнята на Samsung няма дисплей, но има система за самодиагностика, тази грешка се проявява чрез специална комбинация от горящи и мигащи светлини на контролния панел. В този случай има две възможности. Първо - 60 лампички са включени0С и 400C и често крушките пред различни режими на миене мигат. Второ - са включени 60 светлини0C е студено и електрическите крушки често мигат пред различни програми за миене.

опции за грешка HE2 на шайби на Samsung без дисплей

Правим без ремонт

За съжаление, когато на пералнята на марката Samsung възникне грешка HE2, случаят "мирише" на ремонт. Според статистиката в 90% от случаите тази грешка е причинена от повреда на нагревателния елемент, но не се отчайвайте и веднага бързайте да разглобявате пералнята. Опитайте следното.

 • Изключете пералната машина, извадете захранващия кабел от контакта и изчакайте 2-3 минути, след това включете шайбата и стартирайте програмата отново.
 • Неизправността може да бъде причинена от липса на вода във водоснабдяването. Проверете дали водата ви е изключена.
 • Проверете колко стабилна е пералнята на Samsung на пода и дали е инсталирана на нивото. Понякога повърхността под шайбата губи стабилност и се разрушава с течение на времето, докато машината започва да се люлее и вибрира по-силно, което причинява грешки като HE2.

В много редки случаи повишената вибрация може да причини най-неочаквани грешки, които, изглежда, като цяло в този случай не трябва да се появяват.

Ние сами правим ремонт

След като видях кода за грешка HE2 на дисплея на пералнята на Samsung, е възможно със 100% гаранция да се предположи, че веригата не е прекъсната, има контакт и температурният сензор редовно доставя информация за работата на нагревателния елемент към контролния модул. Захранването се подава към нагревателя, но по някаква причина той не работи както трябва. В този случай можете да се свържете с квалифициран майстор, който ще реши проблема за кратко време, но ще вземе пари за работа или ще направи сами ремонт. Ако сте свикнали сами да ремонтирате оборудването си, направете следното.

 1. Изключете шайбата и я издърпайте на място, където нищо не може да се разглоби.
 2. Извадете останалата вода от пералнята на Samsung. За целта извадете контейнера с прах и също развийте филтъра за отпадъци, като не забравяте да поставите под него по-абсорбиращи парцали.
 3. След това трябва да премахнете горната стена на шайбата на Samsung, тъй като това може да попречи на премахването на контролния панел.

Схема на перална машина на Samsung

За ваша информация! Нагревателният елемент на пералнята на Samsung не е от задната страна на резервоара, както повечето перални машини, а отпред. Това означава, че ще бъде по-трудно да стигнете до него, защото за това ще трябва да премахнете предната стена на машината.

 1. Намираме два винта близо до нишата на приемника за прах и ги развиваме.
 2. Развиваме друг винт, който се намира в десния край на контролния панел.
 3. Сваляме скобата, която държи голямата гумена лента на люка (маншета) на пералнята Samsung. Не е необходимо да сваляте маншета, просто го залепете вътре в шайбата по-дълбоко.
 4. Демонтирайте долния тесен преден панел на пералнята на Samsung и го отстранете отстрани. Под него виждаме винтовете, които държат предния панел отдолу, ги развиваме.
 5. Изваждаме контролния панел и го поставяме в горната част на пералнята. Внимавайте, голям сноп жици ще се простира зад панела, не разкъсвайте нищо.
 6. Под панела ги развийте два винта, които държат предната стена на пералнята на Samsung отгоре.
 7. Издърпваме предната стена на пералнята, но внимавайте да не я дърпате рязко към вас, тъй като жицата от заключващото устройство, което е монтирано близо до люка, ще се простира зад стената. В никакъв случай не можете да откъснете жицата, внимателно я изключете.

Е, предната стена на пералнята на Samsung беше премахната и сега имаме достъп до нагревателен елемент, който стърчи от стената на резервоара точно под люка. Изваждаме проводниците от него, след като снимаме местоположението им на телефона, развиваме закрепващата гайка и изваждаме проблемната част от резервоара.

премахваме десет от пералнята

Най-честата причина за проблеми с отоплението е мащабирането. Широко рекламирана от Samsung TENy с керамично покритие, върху която, уж, не се образува измет, напротив, привличат го повече от обикновените метални нагревателни елементи. В резултат дори почистването на десет не помага, частта е безнадеждно повредена. Какво да направите, ако установите подобен проблем с колата си.

 • Намираме в магазина или поръчваме подходящ нагревател, но без керамично покритие.

керамичен нагревател преди и след работа

 • Поставяме го в резервоара на пералнята с ръка през отвора за нагревателя и почистваме цялата мръсотия, до която можем да стигнем.
 • С помощта на фино зърнест шкурка почистваме седалката под новия нагревателен елемент и след това смазваме стените на нишата на нагревателя със сапун за пране.
 • Поставяме нов нагревателен елемент, свързваме проводниците към него и след това сглобяваме пералнята в обратен ред, описан по-горе.

Обобщавайки, отбелязваме, че възмущението на майсторите по ремонта на перални машини не е имало граници, когато за пръв път се сблъскват с нови нагревателни елементи, които Samsung започва да поставя върху своите шайби. Именно това „чудо на технологията“ с керамично покритие често причинява грешката HE2. Затова бъдете внимателни и ако трябва да смените нагревателя, никога не слагайте керамичен нагревател, металът е много по-добър. Добър ремонт!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Заменен нагревателния елемент от 1900 волта с 1600, грешката продължи да се показва. Трябваше да гледам с правилната сила. Всичко беше поправено (Samsung 5.2kg машина Diamond).

 2. Граватар Алекс Алекс:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини