Всичко за пералните машини

Грешки 1E, 1C, E7 в пералнята на Samsung

Грешка 1e в SamsungВашата пералня не иска да работи нормално и дава грешка на дисплея, което означава, че нещо се е случило с нея. Код на грешка 1E (известен още като 1C и E7) ви уведомява, че може да се счупи в техниката. Ако има инструкция под ръка, тогава можете да намерите описание на кода в нея и ако няма такава инструкция, тогава нашата статия ще ви помогне да се справите с този проблем.

Какво означава този код?

На пералнята на Samsung, грешка 1E може да възникне по всяко време, докато програмата работи, дори в началото на цикъла, поне в средата, особено когато се появи за първи път. Тази грешка е свързана с неправилна работа на датчика за ниво на водата, който майсторите наричат ​​превключвател за налягане. Преди да се появи тази грешка, в машината е включена дренажната помпа за изпомпване на вода.

Код 1Е се появява на перални машини, произведени след 2007 г. При по-ранни модели този проблем е криптиран с кода E7.

Ако в рамките на няколко секунди датчикът на нивото на водата достави контролния модул с грешна честота, която надхвърля 15-30 MHz, след това в рамките на три минути водата се източва от пералнята и тогава тази грешка се появява. На някои перални машини можете да видите кода 1С, който е идентичен с кодове 1Е и Е7. И тук грешка E1 означава съвсем различно, така че не бъркайте 1E и E1.

Не само интелигентните перални машини уведомяват за повреда от този характер. На машини без дисплей светват следните сензори:

 • температурен датчик 600С;
 • температурен датчик 400С;
 • сензор за студена вода.

Всички други индикатори мигат едновременно.

Причини за възникване на

тръба за превключвател за наляганеГрешка 1E или E7, според статистиката, най-често се появява, когато сензорът за нивото на водата е счупен директно, но в някои случаи причината може да бъде:

 • извиване на тръбата под налягане и евентуално появата на дупка в тръбата, преминаваща от превключвателя за налягане към резервоара;
 • отказ на електронния модул, в този случай можете да опитате да изключите шайбата от мрежата за известно време, за 10-15 минути. Ако имате късмет, мозъците ще се рестартират, машината ще работи нормално;
 • неизправност в електротехниката, преминаваща от пресостата към контролния модул, контактно окисление.

отстраняване на неизправности

За да се установи точно причината за тази грешка, е необходимо да отворите корпуса на пералнята и, както се казва, да видите щетите със собствените си очи. Много по-лесно е да стигнете до пресостата на пералнята на Samsung, отколкото до нагревателния елемент или контролния модул, така че ще го направим „без забавяне“.

 1. Ние блокираме водата, изключваме входящия маркуч на пералнята.
 2. Изключете маркуча за източване от канализацията.
 3. Ние сме изключени от захранващата мрежа.
 4. Изваждаме приемника за прах и го изваждаме отстрани, в същото време можете да го изплакнете правилно.
 5. Изваждаме пералнята от нишата, в която е инсталирана.
 6. Развийте двата винта, които са разположени на задната стена в горния десен ъгъл на кутията и съответно в горния ляв ъгъл.датчик за ниво на водата
 7. Като сме обърнати към задната стена на шайбата, поставяме двете длани върху горния капак, след което плъзнете този капак назад и след това го повдигнете нагоре.
 8. В горната част на тялото на машината (по-близо до задната стена) има превключвател за налягане, невъзможно е да го объркате с някаква друга част.

След като намерихме превключвателя за налягане, първото нещо, което правим, е да проверим тръбата под налягане за течове и запушвания. Ако нито едното, нито другото не могат да бъдат открити, вземаме мултицет и започваме да проверяваме съпротивлението, контактите на датчика за ниво на водата. Няма да описваме подробно целия процес на проверка, тъй като вече направихме това като част от публикацията Проверка на превключвателя за налягане на пералнята - превключвател на ниво.

Ако въпреки това превключвателят за налягане се оказа работещ, не се отказвайте и продължете теста.След сензора за ниво на водата е необходимо да проверите електрическите комуникации, които захранват тази част и да я свържете към контролния модул. Необходимо е да "звъннете" целия чип и всяка транзакция отделно. Ако окабеляването е наред, вероятно имаме сериозна неизправност в контролния модул.

превключвател за наляганеИзгорелите пътища на контролната платка, триаците и други полупроводникови елементи могат да повлияят на нормалното взаимодействие с пресостата. Можете да опитате да ги позвъните сами и може би ще успеете да намерите дефектната част, но най-вероятно ще има проблеми с намирането на проблема и отстраняването му.

От своя страна, винаги съветваме делегирането на неизправности в електрониката на пералнята на специалист, който, квалифициран, без допълнителни разходи, ще поправи повредата. Независимото отстраняване на подобни неизправности може да доведе до пълен полOhmke контролен модул и това е съвсем различна цена.

В заключение отбелязваме, че един от най-лесните модули за ремонт на пералнята - превключвателят за налягане, може да хвърли редица изненади. Така че, ако случайно срещнете грешка 1e в пералнята на Samsung, бъдете изключително внимателни, но не бързайте в случая, първо поне няколко пъти рестартирайте „домашния асистент“. Успех в ремонта!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини