Всичко за пералните машини

Обзор на пералнята на LG с функция пара

машина за пране на параПървата пералня от LG с функция за парно е представена през 2005 г. Подобни модели се появиха на руския пазар много по-късно. Паровата технология е възприета от други производители. Нека да спрем по-подробно каква е същността и предимствата на тази функция и най-важното - в какви модели на LG машини има такава функция.

Как работи подобна функция?

По време на измиването пара се подава в барабана чрез гъвкава гумена тръба, чийто край е фиксиран над товарния люк. Парата идва от парогенератор, разположен в задния ъгъл на машината, вляво близо до соленоидните клапани, през един от тях водата влиза в парогенератора. Парата може да се доставя както по време на нормално измиване, така и отделно, когато функцията „Обновяване“ се активира без подаване на вода.

Входящата пара насърчава активното и пълно разтваряне на праха във вода. При измиване с подаване на пара се поддържа постоянна температура около 55 в целия барабан0C, без значение каква температура на водата е избрана.

Пералня с тази функция е използвана за първи път в професионални области (в хотели, перални, болници), днес такава машина е станала достъпна за почти всяка домакиня.

Предимства и недостатъци на парата

машина за пране на параФункцията на пара в пералните машини е отбелязана от много потребители. Следните предимства на измиването с пара могат да бъдат идентифицирани:

 • под въздействието на пара замърсяването се разцепва по-добре, тъй като малки капчици вода проникват по-дълбоко във влакната, ефективността на измиване е по-висока с 21%;
 • процесът на изпаряване протича много по-бързо от обикновеното нагряване на вода до висока температура, което допринася за икономия на енергия;
 • обработката на бельо и неща с пара е подобна на кипене, само много по-деликатна, което ви позволява да използвате функцията за продукти от тънки тъкани. В допълнение, излагането на пара не засяга избледняването на тъканта, за разлика от кипенето.
 • функцията на парата в пералнята може да замени накисването, след такава обработка прането се измива по-добре;
 • с помощта на функцията за пара можете да дезинфекцирате нещата, без да ги миете във вода, например, нови играчки или нов вълнен пуловер;
 • Функцията Steam Refres ви позволява да придадете естетичен вид на размазаното нещо, както и да приготвите прекалено сухо сухо пране за гладене;
 • парата премахва не само до 90% от бактериите от дрехите, но и различни алергени, което е особено важно за децата и страдащите от алергия.

Но има няколко недостатъци във функцията, които хората, които са закупили lg машината с тази технология за парене, отбелязват.

 • Първо, мнозина отбелязват, че не е възможно всички режими на пране да избират на пара.
 • Второ, не всички петна се излекуват чрез 100% обработка с пара. Например петна от вино или кръв ще трябва да бъдат предварително измити, сякаш не би било желателно.
 • Трето, някои смятат, че функцията на парата може да замени гладенето, всъщност това не е така, обработката с пара само улеснява гладенето.
 • Четвърто, дори сухите неща след задушаване трябва да се изсушат, защото стават малко мокри.

Така че, можем да заключим това като парене на дрехи, тази функция работи добреза. Но като допълнителна функция към режима на измиване под формата на предварителна обработка, тази функция е съмнителна за мнозина. Трябва да се отбележи, че машините с подобна функция са малко по-скъпи от подобни машини без функция за парно.

Има перални машини в средна и висока ценова категория. Имате ли нужда от такава машина, само вие можете да решите.

Преглед на модела

Има много модели машини за пране на пара от производителя LG. Разгледайте само няколко от тях от различни ценови категории и опишете техните характеристики.

 • LG F14B3PDS7 - пералня с електронно управление и цифров дисплей. Посочените размери са 60х46х85 см. При тези размери машината има барабан с вместимост до 8 кг.Цветът на машината е сребърен. По време на цикъла на въртене той може да се ускори до 1400 об / мин. Класовете на пране, въртене и енергийна ефективност са най-високи. В допълнение към функцията за подаване на пара, отбелязваме програмата за премахване на петна, интегрирани са общо 14 програми. Има пълна защита срещу течове. Цената от 57 хиляди рубли.пералня LG F14B3PDS7
 • LG F12U1HBS4 - пералнята с True True Steam и TurboWash технологии има сензорно управление. Благодарение на разпръскването на водата в резервоара е намалено общото време на режимите на измиване, консумацията на енергия и консумацията на вода. Машината автоматично определя теглото на товара и избира режима на пране в съответствие с това. Възможно е да управлявате машината чрез смартфон, Размерите са 60х45х85 см, докато барабанът държи до 7 кг пране. Брой програми 14. Разходи от 34 хиляди рубли.пералня LG F12U1HBS4
 • LG F12A8HDS е пералня с електронно управление с капацитет на барабана до 7 кг. Посочените размери са 60х48х85 см. Има интелектуална памет за режима на пране. Има и защита срещу течове, възможност за отмяна на въртенето. Общо 14 режима на измиване, сред които и хипоалергенният режим. Разходи от 30 хиляди рубли.пералня LG F12A8HDS
 • LG F1695RDH - пералня с електронно управление с вместимост на барабана до 12 кг. Има и режим на сушене, зареждане на спално бельо до 8 кг. Посочените размери са 60х64х85 см. По време на цикъла на въртене той може да се ускори до 1600 об / мин. Автоматично претегляне на бельо и определяне на консумацията на вода по време на миене. Общо 16 програми, включително програма за самопочистване на барабани. Интегрирана защита от течове и самодиагностика на неизправности, Цената на 63 хиляди рубли.пералня LG F1695RDH

В обобщение искам да кажа, че можете да си купите пералня LG с функция за парно на достъпна цена. И ако имате такава възможност, тогава не трябва да се отказвате от нови технологии. Ако подобни технологии бяха мит, тогава повечето от нас биха експлоатирали активиращи машини по тип "Бебе". Разбира се, никой не иска да преплаща, затова е необходимо да проучите добре офертата и да намерите подходящия модел за цена и качество. Успех!

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  За тези, които избират парна кола, погледнете Indesit, тя е много по-евтина, а по функции и надеждност на ниво, ако не и по-високо, съдя по моите отзиви на приятели, които имат други марки оборудване.

 2. Граватар Настя Настя:

  Купихме кола LG с пара. Но имам чувството, че това не работи, защото няма двойка като такава. Просто поръсете с вода. Тогава бельото е на мокри петна, може би си представям нещо нередно. Но всъщност трябва да е така?

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Съгласен съм с Настя.
   Функцията „Refresh“ не съответства на декларираната от производителя. Терминът опресняване не само не съответства на това, което можете да получите от обработката с пара (можете да го освежите например, като го окачите отвън във замръзващия въздух), функцията като че ли работи без обработка с пара изобщо, както е посочено в рекламата за продукта. На моята машина разгледах подробно всички 18-20 минути работа на този режим. След старта, 15-20 секунди, резервоарът на парогенератора на машината се напълва (около чаша вода). В зоната на 3-4 минути след стартиране от дюзата над люка
   Топлата вода се разлива. Почти е същото, когато водата започва да се излива от чайник, напълнен под капака на печката в момента на кипене. Замазана с такава вряла вода, тъканта в барабана на пералнята продължава да се разрушава от 14 до 16 минути до самия край. Ето цялостното „лечение с пара“. Мокри петна по тъканта - резултатът от хвърлянето на половин чаша вряла вода в 4-тата минута. Топлината на тъканта също е от вода (опитайте да напръскате половин чаша преварена вода върху кърпата в барабана. Затворете вратата и вижте какво ще се случи след пет минути.Барабанът ще е топъл. Материята ще бъде леко влажна и мокра с петна).
   В момента се боря с услугата по този повод. Самите те не знаят как трябва да бъде. Те бяха научени, че след обработката на тъканта в този режим, тя трябва да излезе топла и влажна. Колко топло, колко влажно, никъде не е посочено. Но в рекламата те казват, че в режим на опресняване тъканта се обработва от поток пара. Нека те докажат, че тъканта се обработва точно от поток пара, а не от вода и изпарения от нея.

  • Граватар Виктор Виктор:

   Напълно съм съгласен. В колата ми също пръска струи варена вода и без пара.
   Изглежда или партида с дефектни парогенератори, или производителите на перални машини на LG заблуждават нашия брат.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини