Всичко за пералните машини

Машина за гладене

машина за гладенеМного домакини мечтаят, че автоматичните перални машини извършват пълен цикъл на грижа за пране. Тоест те се мият, изплакват, изстискват, изсушават и гладят. Засега обаче това остава само плод на въображението. Автоматичните перални перат, изплакват, въртят и дори сухи дрехи, но все още не са се научили как да ги гладят. Съвременната функция за лесно гладене не глади неща като ютия, а само спомага за улесняване на този процес. Ще поговорим за тази функция по-подробно.

Автомобили с "лесно гладене" предимства и недостатъци

Пералните машини с функция "лесно гладене" не подлагат прането на силно нагъване по време на цикъла на въртене, което улеснява гладенето след това. Нещата, измити с помощта на тази функция, нямат силни бръчки или бръчки и могат да се гладят без пара. На пръв поглед изглежда - много добра функция, не ютия, разбира се, но улеснява живота на домакините! Въпреки това е по-добре да не разчитате на повърхностни преценки, а да вземете предвид основните плюсове и минуси на „лесното гладене“. И така, плюсовете на тази функция.

 • Нещата, измити с използването на тази функция, наистина желязо по-лесно, особено деним.
 • Спално бельо, което се мие постоянно с помощта на тази функция, трае по-дълго, тъй като машината го набръчка по-малко и го усуква по-малко.
 • Тази функция ви позволява да пестите енергия чрез намаляване на времето за използване на ютията и парахода.

Обърнете внимание! При различните модели перални, функцията „лесно гладене” се проявява по различни начини, но като цяло същността е една и съща.

На това предимствата на функциите за лесно гладене, които производителите на такива перални машини ни предлагат, свършват дотук. Нека някои от тези предимства са откровено измислени, но о, добре, нека го вземем „по номинална стойност“. Сега нека поговорим за минусите на тази функция.машина за гладене

 1. Първото нещо, което ви хваща окото при активиране на тази функция и завършване на цикъла на пране е, че прането на изхода е много мокро, най-малкото - мокро. Очевидно нежното предене е по-малко ефективно, следователно прането ще изсъхне няколко пъти по-дълго.
 2. Когато активира функцията „лесно гладене“, пералната машина увеличава продължителността на прането на дрехи дори в режим на свръхбързо пране. При нормални условия измиването завършва след 30 минути, с "лесно гладене" след 45 минути.
 3. В режим „лесно гладене” пералната машина консумира повече вода за един цикъл на измиване. Например в няколко модела перални машини Electrolux консумацията се увеличава с почти 25%.
 4. В режим „лесно гладене” изплакването на прането се извършва с ниска скорост в голямо количество вода. Колко ефективно е такова изплакване може да се прецени по нещата, извадени след измиване от барабана на машината. В повечето случаи върху тях се виждат следи от почистващи препарати.
 5. За да приложи функцията "лесно гладене", потребителят трябва да зареди барабана на пералнята само 2/3. В противен случай прането не само ще бъде мокро на изхода, но и набръчкано, както при нормалното автоматично измиване и въртене при високи скорости.

Тези недостатъци на функцията "лесно гладене" бяха установени в резултат на лабораторни тестове и потвърдени от многобройни прегледи на хора, които използват тази функция. Както се казва - направете изводи!

Преглед на модели автомобили с тази функция

Сега ще разгледаме конкретни модели перални машини с функция "лесно гладене". Умишлено избрахме два модела като пример, тъй като именно на тези модели експертите дадоха най-високи оценки. Според нас, ако обърнем внимание на автоматичните машини с тази функция, тогава е на тези две, въпреки че, разбира се, може да има и други мнения.

Най-добрата по смисъла на функцията за лесно гладене, автоматичната пералня беше призната от специалисти Samsung WW12H8400EX /LP. В резултат на лабораторни тестове тя показа най-добрите стойности във времето и качеството на въртене с активираната функция „лесно гладене“. В допълнение към "лесното гладене", тази пералня има впечатляващ пакет от други допълнителни функции:

 • Размита логика;Пералня Samsung с функция за гладене
 • Еко балон
 • забавено изстрелване;
 • половин товар;
 • ускорено измиване;
 • измиване без завъртане;
 • накисване.

Не може да се каже, че всички тези функции работят безотказно и честно казано, не всички са търсени. Независимо от това, поне веднъж можете да използвате всяка от тези функции, защото ситуациите са различни.

Пералнята Samsung WW12H8400EX / LP е призната от експертите като една от най-икономичните, тъй като класът й на консумация на енергия е A +++, което се счита за най-доброто постижение до момента.

Сред общите технически характеристики искам да отбележа удобен широк люк (46 см), барабан с пчелна пита, който може да се върти със скорост до 1400 об / мин. Максималното натоварване също е впечатляващо - 12 кг. В този случай производителят изобщо не съгреши срещу истината, тъй като машината всъщност изтрива 12 кг пране. В допълнение, машината е програмирана за 15 режима на пране, има ергономичен дисплей и защита на децата. Средната цена на такова оборудване е 1000 куб

Малко по-лоша функция „лесно гладене“ се осъществява в пералнята LG F1495БДС. Независимо от това, в сравнение с моделите на други компании, производителността на този модел е много прилична, продукцията е малко влажна. "Лесно гладене" не е единствената допълнителна функция, която е "в сервиз" на тази пералня. В допълнение към него има функции:

 1. автоматично претегляне на бельо;Пералня LG с функция за гладене
 2. забавено изстрелване;
 3. половин товар;
 4. ускорено измиване;
 5. измиване без завъртане;
 6. автоматично регулиране на нивото на водата

За безопасност тази машина заема едно от водещите места. Той осъществява контрол на дисбаланса, разпенването, защитата срещу течове, дрямка филтър и защита срещу деца. В допълнение, висококачественият ергономичен дисплей и приятен дизайн са поразителни. От основните технически характеристики трябва да се отбележи капациален барабан с товар до 12 кг и ниско ниво на шум по време на работа - 54 dB. Такова „чудо на технологиите“ струва около 750 куб

Трябва ли да си купя кола с подобна функция?

Провеждайки анализ, насочен към изучаване на перални машини с функцията „лесно гладене“, проверихме ефективността на изпирането, преденето, скоростта на производство на такива операции, както и състоянието на прането на изхода. В резултат на това стигнахме до извода, че не си струва да купувате пералня само поради тази функция. Всъщност не печелите нищо, консумацията на вода и електричество, както и времето за измиване се увеличава, изходът е почти мокър, който след това трябва да се изсушава дълго време. И всичко това в името на по-лесното гладене?

Оказва се, че има повече технически недостатъци, отколкото предимства. Добавете тук високата цена на моделите перални машини с добре внедрената функция за лесно гладене и ще получите нетна загуба по всички показатели, без наистина да постигнете нищо полезно.Самостоятелна пералня с функция за гладене

За да обобщим, трябва да отбележим, че рекламираната функция на автоматичните перални машини „лесно гладене“ не е нищо друго, освен поредния умен трик на рекламодателите, който кара хората да плащат пари за митични облаги. Докато в действителност тази функция не носи никаква полза за собственика на машината!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини