Всичко за пералните машини

Мога ли да съхранявам пералня на студено?

Възможно ли е да съхранявате пералня на студеноНе е тайна, че дори след еднократна употреба водата остава в пералнята. Ако вземете устройството навън през студения сезон, водата ще замръзне, а ледът значително ще навреди вътре. Но има мнение, че е възможно съхранението на пералнята на студено, ако е правилно запазено.

Опазване на оборудването

Разбира се, историите за това как мразовит кондензат унищожава всички скрити части на машината и просто я убива отвътре, са оправдани, но те не се страхуват твърде много от нея. Доказателство за това - складове. Случва се уредите да стоят там дълго време, преди да влязат в салона на магазин за домакински уреди, а складовите помещения, като правило, не се отопляват дори през зимата. Оборудването при минусови температури не се влошава, въпреки че се тества преди пускане и съответно има вода вътре.

Но тъй като сте обикновен мирянин, все още трябва да го играете безопасно. Да се ​​запази зимуващата машина е съвсем проста.изсипете малко слана върху машината

 • Изключете устройството от водоснабдяването и след това изсипете 50 грама автомобилен антифриз в маркуча за прием на вода.
 • Изправете канализационния маркуч, доколкото е възможно, така че да излезе цялата течност.
 • След това трябва да излеете чаша нефриза директно в барабана на машината. Това е приблизително 250 грама.
 • Свържете уреда към електричество и стартирайте една от основните програми за пране.
 • Когато машината се опита да изтече вода в барабана, издухайте маркуча и клапана.
 • Включете въртенето. С негова помощ фризер ще проникне вътре, в помпите.

След всички процедури, не забравяйте да изключите машината от електрическа енергия.

Както можете да видите, подготовката на SM за зимата на дачата е доста проста и не е нужно да се притеснявате за нейната безопасност. Когато отново дойде време за активна употреба на шайбата, не забравяйте да я пуснете на празен ход преди да поставите и измиете нещата. Автомобилната течност, която не замръзва, трябва напълно да излезе от системата, „Празно“ измиване ще се справи добре с тази задача.

Ако просто го източите?

Разбира се, думата „източване“ звучи на неинформиран човек много по-лесно, отколкото „запази“. В действителност обаче това не е така. Ако правилно се справите с механизма за запазване на машината за зимуване в неотопляемо помещение, тогава ще управлявате след час, но ще отнеме няколко дни, за да изсъхне и проветри машината:развийте SM филтъра

 1. На първо място извадете тавата от нишата и развийте филтъра. В този случай водата няма да замръзне, съответно в тавата и на дъното на резервоара.
 2. Това е последвано от дренажна помпа. Необходимо е също да го развиете и да го поставите да изсъхне. В случай на замръзване, работното колело ще пострада, което ще направи цялото SM невъзможно.
 3. Сега изключете от подаването на вода, развийте маркучите за източване и вход и напълно изпразнете от течността. Завинтете на място.
 4. За да излезе вода от труднодостъпни места, наклонете машината напред. Накрайниците и самия охлюв ще бъдат без влага.
 5. Не маловажен детайл - маншетът на люка. От замръзване на водата върху нея, частта може да изсъхне, да се напука и да загуби херметичност. В този случай люкът просто няма да се затвори и машината ще откаже да се измие.

Можете да изсушите маншета, като внимателно ходите върху него няколко пъти със суха кърпа или салфетка.

След процедурата машината все още трябва да се проветрява. За целта отворете вратата широко и оставете уреда в това положение за 2-3 дни. Едва след това машината може да бъде покрита с полиетилен и да се остави в неотопляема стая.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини