Всичко за пералните машини

Какво е полуавтоматична пералня?

полуавтоматична пералняКогато прочетете кратко описание на различните перални машини, продавани в магазините, ще забележите, че някои модели „домашни помощници“ имат префикс полуавтоматично, а други имат автомати. Неволно възниква въпросът как се различава полуавтомат от автоматичен? Къде е линията, в техническо отношение и функционалност, която разделя тези два типа перални и какви са полуавтоматичните шайби? Нека го съберем.

Прилики и разлики

Полуавтоматична пералня е вид домакински уред, предназначен да се грижи за бельо, в който се извършва миене с активното участие на човек. В това кратко и кратко определение се крият отговорите на много въпроси и за да разберем тези отговори, нека сравним автоматичните и полуавтоматичните перални машини. Да започнем с разликите.разликата между пишеща машина и полуавтоматично устройство

 • Полуавтоматичната пералня при извършване на различни операции изисква присъствието на човек (доливане на вода, прехвърляне на пране от пералня в центрофуга и др.). Машината прави целия цикъл на миене без човешка намеса.
 • Полуавтоматичната машина не се нуждае от комуникация, а се нуждае само от електричество. Автоматична машина, освен от електричество, се нуждае от вода и канализация.
 • Полуавтоматичната пералня е лесна за пренасяне и транспортиране, тъй като има средно тегло от 20 кг. Има модели с тегло 7-10 кг. Поради тежките противотежести автоматичната пералня има голямо тегло от 80 кг или повече и няма какво да кажем за размерите.
 • Пералнята е много по-сложна от полуавтоматичната машина, има порядък по-различни части, което означава, че се счупва по-често.
 • Полуавтоматична пералня е много по-евтина от автоматичния си колега.

Разликата в цените е огромна. Полуавтоматичните машини могат да бъдат закупени за 60 долара, когато автоматичните перални струват средно 400 долара.

 • Пералнята има много програми за пране и много полезни функции, които ви позволяват не само да миете нежно прането, но дори и да го изсушите. Полуавтоматична пералня не може да се похвали с такова.носеща машина
 • Полуавтоматичната пералня може да се използва почти на полето, в страната или при дълго пътуване. Ако има дизелова или бензинова електроцентрала или стационарна електрическа мрежа - няма проблем, можете да измиете дори планина от спално бельо.
 • Пералнята има несравнимо по-стилен дизайн от полуавтоматичната пералня. Машината на машината може да бъде оставена напълно видима дори в банята, дори в кухнята. Полуавтоматичният "домашен помощник" е достоен само за килерче.

Както можете да видите, има много разлики както във външния вид, така и във функционалността. Можем да кажем, че това са два напълно различни типа технологии, но има някои прилики. Първо, тези други видове перални машини също се мият. Повечето от тях са в състояние да перат дрехи, да ги изплакват и да ги извиват. И второ, както в автоматичните, така и в полуавтоматичните машини измиването се извършва с помощта на прахообразни прахове, дори ако те са различни по състав и свойства.

За ваша информация! Полуавтоматичната пералня може да мие дрехи, използвайки дори най-евтиния и нискокачествен прах за пране, предназначен за пране на ръце. Машината автомати не може да я понася.

вид

Много пишат и говорят за разновидности на автоматични перални машини, така че няма да се спираме на тях отделно, но си струва да говорим за разновидности на полуавтоматични машини. Какво представляват полуавтоматичните шайби?

 1. Активатор - прането в такива машини се върти поради активатора, инсталиран на дъното на пералнята.
 2. Барабан - такива полуавтоматични устройства са по-рядко срещани, те, като автоматичните шайби, имат въртящ се метален барабан, в който да поставят мръсно пране.
 3. С едно отделение - най-простите перални машини, които нямат отделение за центрофуга и не се въртят.
 4. С две отделения - тези машини имат отделение за пране и изплакване на дрехи, както и отделение за предене.

полуавтоматичен тип барабан

Полуавтоматичните активиращи машини са изключително често срещани. 93% от всички полуавтоматични машини имат активатори. Защо така Основната причина е, че механизмът на активатора е най-простият, най-евтиният и надежден, в допълнение, той ви позволява да намалите теглото и размерите на оборудването - има плюсове. Полуавтоматичните барабанни шайби са много по-обемни, не толкова просторни и много по-тежки.

Полуавтоматичните машини с две отделения са по-големи и по-тежки от тези с едно отделение, но ви позволяват да изтръгнете прането. Освен това те се измъкват доста добре, затова домакините често избират коли с две отделения, а тези с едно отделение се вземат главно за даване. За повече информация за сортовете полуавтоматични перални машини, както и техните отличителни характеристики, прочетете статията Преглед на полуавтоматичните перални машини.

машина с едно и две отделения

преглед

Сега ще направим малък преглед на модели на полуавтоматични перални машини. Има много компании, които ги произвеждат, така че ще направим описанието възможно най-кратко.

 • Волтер Дъга. Най-простата активатор пералня от руско производство с вместимост 2 кг. Идеален за къщички, защото тежи само 4,5 кг. Има два режима на измиване.
 • Фея SM-251. Евтина и лесна за употреба активираща шайба с едно отделение и 2,5 кг пране. От предишния модел почти не се различава, освен че Феята има удобна преносима дръжка, така че машината да може да се носи наоколо като пластмасова кофа.
 • Rolsen WVL-360D. Полуавтоматична машина за активиране с две отделения. В пералното отделение има 3,6 кг пране, докато в пералното помещение има 1,5 кг пране. Прави впечатление, че въртенето в тази машина се извършва със скорост около 1300 оборота, а остатъчната влажност на прането е само 51%. Машината е проста надеждна и работи перфектно.

Феята на Волтер Ролсен

 • Renova WS-60PT / PET. Друг представител на семейството на полуавтоматични машини с две отделения. Външно тези машини са незабележителни, но колко мислите, че държат бельо? Вече 6 кг за пране и 2,5 за предене, докато въртенето се извършва със скорост 1350 оборота. Подобна „чудо-техника“ работи без провали в продължение на много години, защото е много проста.
 • Славда WS-60PET. Тази машина е подобна по характеристики на гореспоменатия модел. Има капациален резервоар с активатор и товар от 6 кг. Просторна и удобна центрофуга, която може да изтръгне 2,5 кг пране със скорост 1350 оборота за 1 път. Разликата между Славда е, че тя има вграден контрол на дисбаланса и дрямка филтър, в допълнение, тази машина принадлежи към класа на консумацията на енергия A +.
 • Assol XPB35-918S. Сравнително компактна перална машина с активатор с две отделения. Това е един от малкото преносими модели на полуавтоматични машини, които могат не само да мият, но и да стискат пране. Зареждане 3,5 - кг пране, 2,5 кг - въртене. Има 2 програми за пране, зареждане - вертикално.

Слава Ренова

 • Снежанка B 5500-5LG. Доста функционален активатор машина с две отделения с вместимост 5,5 кг пране. Забележителен модел не е дори капацитетът на ваната за миене, а капацитетът на центрофугата - 5 кг пране. Колко ефективно е извличането на такова количество пране, ние не проверихме и не бяха открити данни от тестове. Много е вероятно тази информация да е „липа“.

Асол снежнобял

За да обобщим, отбелязваме, че полуавтоматичната пералня съдържа основната си характеристика в името. Тъй като това е полуавтоматично устройство, това означава, че само част от операциите могат да се извършват без човешка намеса, а останалото ще трябва да се извърши от собственика.Но това не винаги е минус; в редица ситуации полуавтоматичните перални машини могат да бъдат много полезни, защото работят там, където автоматичните перални машини дори не могат да стартират.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини