Всичко за пералните машини

Инсталиране на пералнята под мивката - съвети

Пералня под мивкатаДоста често собствениците искат нещо, което да заема пространството над пералнята. И мивката е доста добър вариант. Той е практичен и с правилния избор и инсталация ще може да изпълнява изцяло функциите си. Тук ще обсъдим въпроса за плюсовете и минусите на такъв дизайн, как да го направите хармоничен и други важни детайли.

Плюсове и минуси на тази подредба

Тези, които искат инсталирането на мивката над пералнята да върви добре, няма да има нищо против да открие всички възможни неудобства и други недостатъци на такава водопроводна подредба. Ето защо решихме да започнем да обсъждаме този въпрос на първо място.

минуси

Минуси от това положение на умивалника.

За да инсталирате мивката над машината, трябва да поразровите малко.

Мивка над пералнятаИ тази неприятна процедура ще започне с избора и закупуването на специален сифон, който се различава от обичайния. Обичайните опции за сифони най-вероятно не са подходящи за нашата задача.

За да го намерите, може да се наложи да посетите не един или два водопроводни магазина, а много повече. И ако изведнъж закупеният сифон стане неизползваем, ще трябва да повторите търсенето му отново. Въпреки че, този път ще бъде по-лесно, защото вече знаете къде да го потърсите.

Може би това не е особено значим минус. И ако проявите известна изобретателност, тогава има шанс, че ще се справите без дълги отклонения. Ако сте в състояние да обясните от какво се нуждаете по телефона, тогава лесно можете да намерите номерата на водопроводните магазини във вашия град с помощта на интернет.

Можете да използвате търсачки за това. Например Yandex или Google. И също така можете да използвате програми, съдържащи адреси и телефонни номера на необходимите търговски обекти. Например „DulGis“ (2GIS). В допълнение можете да видите различните опции за сифони в онлайн водопроводните магазини.

Следващият минус е възможността от запушване на тръби.

Казват, че вероятността от запушване леко се увеличава при използване на необичайни умивалници. Например черупки от водна лилия. Това се дължи на особеностите на неговата структура. В края на краищата такива продукти имат дренаж, който е наклонен назад, а не надолу, както в обикновен. Това ви позволява да поставите всичко, така че пералнята под мивката да идва по-лесно и да се прилепва възможно най-близо до стената. Но според някои източници подобен дренаж често е запушен.

Друг минус е възможно неудобство.

Пералната машина може да стърчи малко над умивалника, ако е по-голяма. И залепващите ъгли няма да изглеждат много хубави. Да, и натиснете такъв ъгъл, просто искате да измиете ръцете си, това е истинско. Има и възможност за някои проблеми с използването на машината, ако ситуацията затруднява подхода към нея.

Goodies

Предимствата на умивалник, разположен над пералнята.

Първият и, вероятно, важен плюс е спестяването на свободно пространство.

Естествено, ако поставите мивката на пералнята, а не до нея, тогава ще освободите място. Това в стандартен апартамент с малка баня е доста значимо. И от друга страна, често пространството под мивката не е заето от нищо. И тук просто убиваме две птици с един камък. И ще поставим пералнята добре и ще заемем място под умивалника.

В някои вани свободното пространство под мивката е заето от шкаф. Освен това се оказва доста удобно. И ако не искате да поставите машина под нея, тогава можете да си купите специален умивалник със специален шкаф отдолу или да го направите сами. В наши дни водопроводният пазар има много различни модели мивки и ако изберете разумно, можете да украсите банята или кухнята си и да я направите по-интересна или необичайна.

По-долу можете да гледате видео рецензия, както и препоръки от потребителя, който е инсталирал машината под мивката:

Черупки от водна лилия

Някои смятат, че дизайнът на черупките на лилията е монотонен и банален. Но, както писахме по-горе, съвременният пазар предлага много различни опции. И винаги можете да намерите най-подходящия за вас. Ако опишем различните форми, обикновено ще се ограничим до следните опции:

  • полукръг,
  • Правоъгълна или квадратна,
  • Мивки на други по-нестандартни форми.

Също така някои опции могат да имат малък плот, който обикновено се намира отдясно или отляво.

Освен това има модели, които имат специален отвор за миксера. Дупките не се предлагат при всички модели. Но това няма значение, защото често смесителят е монтиран на стената. Между другото, ако няма отвор за миксера, тогава отворът за източване може да е по-близо до стената. Това ще ни позволи да изтласкаме пералнята. Това означава да спестите малко повече място.

Сега обсъдете изтичането. Ако е различно. Например, в някои мивки просто пада. А за другите той отива първо отзад, а едва след това надолу. Последният вариант е по-предразположен към блокиране, така че е по-добре да не го избирате. Първият е по-удобен, тъй като заема по-малко място.

Правилна инсталация

Когато инсталирате мивката, имайте предвид, че е важно да поддържате кабела на пералнята колкото е възможно по-сух. За да се избегне вода и късо съединение. Затова трябва да намерите мивка, която ще бъде малко по-голяма от горната част на тялото (капак) на вашите домакински уреди.

Крепежът също идва с мивката. В случай, че закупите руски санитарен фаянс, тогава скобите най-вероятно ще бъдат закрепени като крепежни елементи. Други видове крепежни елементи обикновено се използват с вносен фаянс. Ако изведнъж, по някаква причина, вашият комплект няма крепежни елементи, тогава той може да бъде закупен в специални магазини. Решихме да добавим видео с подробно обяснение и да покажем целия процес на инсталиране на мивката със собствените си ръце. Виж:

Изберете правилната машина

Изберете пералняМоже би един от най-важните критерии за избор на пералня за мивката е нейният обем. И на първо място, височината на домакинските уреди. Препоръчваме ви да не купувате машина, която е над 70 см. Ако следвате нашите съвети, тогава ще бъде доста удобно за вас и вашето семейство да използвате мивката, тъй като тя няма да бъде разположена твърде високо.

Изборът на автомобили с тази височина е ограничен. В магазините за домакински уреди има по-малко от тях, отколкото обикновените машини. Ако по някаква причина не сте доволни от представените там модели, тогава можете да потърсите други опции в онлайн магазините. Много е просто и няма да е необходимо да ходите никъде; обикновено такива организации доставят покупките си до домовете си.

Трябва също да се спомене, че малките машини обикновено се ограничават до по-малко количество пране, което можете да перете наведнъж. Обикновено това количество не надвишава три и половина килограма.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини