Всичко за пералните машини

Пералнята не вдига праха - не се отмива

Пералнята не вдига прахаПонякога се случва такава неприятност, че пералнята не използва прах или балсам. Тоест, поставяте го в необходимия раздел на дозатора и започвате да миете. И тогава забелязвате, че препаратът просто не е използван. Все още е в пластмасовата тава.

Естествено, разбирате, че машината трябва да използва тези почистващи препарати. А фактът, че тя ги е напуснала, предполага, че е възникнала някаква неизправност. И тогава ще анализираме всички причини за тази ситуация.

Причини за неизправността

И така, нека започнем. Вече сте пробвали измиване, заспиване на прах за пране, наливане на климатик или използване на други средства. Вече стартирахме измиването и се уверихме, че машината не ги вдига. Сега остава само да разберем защо това се случва?

 • Като начало, нека не звучим алармата и просто проверяваме това в кое отделение на дозатора сте сложили прах / балсам. Ако винаги сте използвали това отделение и всичко беше наред. И сега този проблем изведнъж се появи, препоръчваме ви да го играете безопасно и внимателно да проучите инструкциите отново. Възможно е просто да сте направили грешка.
 • След тази проверка преминаваме към следното: не забравяйте да използвате същия препарат. Ако по-рано сте използвали един прах за пране, но сега решихте да го смените и заспахте на друг. И при първото измиване възникна такъв проблем. Възможно е да е в прах. Също така, можете случайно да закупите фалшиви стоки. Обикновено фалшификатите са с много лошо качество. Затова опитайте да използвате същия прах, както обикновено. И го купувайте там, където винаги сте го купували.
 • Слабото налягане на водата също може да повлияе. За щастие, за да го тествате не се нуждаете от инструменти и специални умения. Просто включете студена вода (ако вашата машина е свързана само със студена) и проверете налягането. Ако видите, че водата едва ли се излива, тогава най-вероятно смисълът е в нея. А ниското налягане не позволява да се измие целият прах за пране от дозатора. Ако обикновено такива проблеми с водоснабдяването не се наблюдават във вашата къща, тогава можете да се обадите на жилищното бюро. Говорете с жилищния отдел, за да докладвате за неприятностите и да уточните кога нормалното налягане на водата ще се възобнови.
 • Друга причина, че прахът остава в тавата си е запушването на насипния филтър. Този филтър е малка метална мрежа. Необходимо е, така че различни остатъци или парченца ръжда, които могат да бъдат в чешмяна вода, да не попаднат в машината. Всъщност в нашите водопроводи може да има различни малки частици мръсотия или отпадъци, които могат да навредят на домакинските уреди. Когато мрежата е запушена, водата не може да влезе в машината, както преди. Което може да причини щети. Този филтър се намира там, където входящият маркуч е свързан към пералнята. За да стигнем до мрежата, трябва да развием маркуча. Точно преди това, не забравяйте да изключите водоснабдяването. След това почистете филтъра с груба четка с почистващ препарат. След това поставете маркуча обратно на място и опитайте отново да измиете.
 • Друг възможен отказ е изходът на системата им на входящия клапан. Тази част от пералнята ви позволява да получите вода, когато имате нужда от нея. И блокира достъпа до вода, когато нейният набор не е необходим. Ако той се е влошил или получи запушване, както и ако намотката му се е влошила, това може да попречи на интензивния прием на вода. Поради това прахът може да не се измие от секцията за дозатор. Тъй като водата има твърде ниско налягане. В този случай е необходимо да се смени вентилът. За да направите това, можете да се свържете с капитана.

Възможно е също запушване или счупване на дюзата. В случай на повреда трябва да я заменим.И в случай на запушване, почистете го. Ако не искате да се притеснявате, се обръщаме към услугата за ремонт на домакински уреди. Ако все още имате желание да го разберете сами, ще трябва да се позабавлявате.

Добър ремонт!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Денис Denis:

  Здравейте Бих искал да знам повече за това как се превключва приемът на прах за пране и балсам (средство за изплакване)? В крайна сметка първо се използва прах, а след това балсам?
  Пералнята ми най-вероятно има един клапан на входа на водата.
  По-конкретно, Electrolux 96 .. (със система за директно пръскане) Прахът не се отмива напълно. Сигурен съм, че водата тече нормално и прахът е с добро качество.
  Друга машина на Kandy cx-085 txt Средството за изплакване (балсам) спря да напуска и прахът се измива напълно. Ако можете да обясните, моля. Или може би знаете къде можете да видите устройството на този възел. Благодаря предварително.

 2. Граватар Нака Нака:

  Имам същия проблем. Прахът се отмива, но препаратът за изплакване не е. Каква е причината да ми кажеш?

 3. Граватар Елена Елена:

  Кажете ми, имам арт машина Galateks, тя веднага оставя както климатика, така и праха за изкуство, какво веднага мие с климатика? И изплаква как?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини