Всичко за пералните машини

Пералнята не изтича водата, как да я поправим?

Пералнята не изтича водатаРешихте ли да миете прането и забелязахте, че пералнята не изтича водата? За съжаление, този проблем е един от най-често срещаните. Причините за появата му могат да бъдат различни.

Но преди да говорим за причините, нека да разгледаме как се проявява този проблем. И какви видове са:

 • Изтичането на вода е изключително бавно, паралелно може да се срине програма.
 • По време на изпълнението на програмата процесът спира в момента, в който водата трябва да се слее. Водата не се оттича.
 • С някои измивания водата се оттича, при други не.
 • По време на основното измиване всичко е наред, но при изплакване изтичането не става.
 • Режимът на завъртане е блокиран след източване.

Каква може да е причината за тази неизправност? Нека ги изброим:

 1. Свързващата тръба (между резервоара и помпата) е запушена с боклук.
 2. В помпата имаше външно нещо.
 3. Запушена филтърна помпа (помпа).
 4. Помпата се счупи.
 5. Запушена канализация или сифон.
 6. Запушен маркуч, през който се оттича вода.

Как да поправите пералнята сами?

Преди да ремонтирате пералнята, трябва да я изключите. Не пренебрегвайте правилата за безопасност. И така, в началото изключваме машината от електричество, издърпвайки щепсела от електрическата мрежа.

Почистваме филтъра

Как да премахнете заменете филтъра на пералната машина

След това проверете нашия филтър. Той е разположен в долната част на корпуса от предната страна. В процеса на водата може да се разлее малко вода. Затова е по-добре предварително да подготвите парцал или малък празен контейнер. Ако видите, че филтърът е запушен, просто го почистете от чужди предмети. Тази процедура може да реши проблема.

За по-голяма яснота демонстрираме целия процес на премахване на филтъра на пералнята във видеото:

Проверете тръбата

Проверете дюзата на пералнята

Но какво ще стане, ако филтърът бъде премахнат и проблемът остава? Тоест пералнята не изтича водата? В този случай преминаваме към следващия етап на ремонта. А именно за почистване на тръбата, свързваща резервоара на пералнята и помпата (помпата).

За да получите достъп до него, е необходимо да развиете болтовете, които фиксират закрепването на канала за източване. След това изваждаме разклонителна тръба, премахваме фиксиращата яка. След това оттичаме водата от тръбата в предварително подготвен съд.

След това е необходимо да проверим дали дюзата ни е запушена с някакви отломки. За да направите това, леко го стиснете на различни места. Ако усетите запушването, тогава той трябва да бъде отстранен. След това сглобяваме цялата структура в първоначалното си състояние.

ротор

Работно колело на помпата за шайбаАко това не реши проблема ни, тогава пристъпваме към следващата възможна неизправност. Сега ще проверим дали работното колело на помпата е задръстено. Той се намира точно зад филтъра. Ако някое малко нещо попадне в него, тогава това може да причини неизправност. Ето защо, първо опитайте да завъртите работното колело. Ако той се върти и не се виждат никакви външни неща, тогава всичко е наред с него. И ако откриете нещо излишно, например монета или копче, извадете го. Ако това не помогне, остава да проверите дренажната помпа (помпата).

Как да проверите и подмените помпата?

Направи си сам помпаЗа да проверим работоспособността на дренажната помпа, ще премахнем филтъра, тъй като вече сте го направили. След това настройте програмата да се върти. И подчертайте отвора за филтър. За да направите това, най-лесният начин да използвате обикновен фенер. Ако работното колело на помпата не се движи, помпата (дренажна помпа) се е счупила. В крайна сметка вече сме го проверили за наличие на чужди предмети. И това е единственото обяснение, че работното колело не се върти. И тъй като отстранихме неизправността, тогава преминаваме към следващата стъпка - подмяна на счупената част.

Но преди това трябва да закупим точно този артикул. Повечето перални машини използват стандартни части за сглобяване. Следователно можем лесно да подберем новата помпа, от която се нуждаем, без никакви проблеми. Ако не знаете къде можете да го купите, тогава най-лесният начин е да използвате интернет, за да търсите продавач. А именно, търсачките Yandex, Google, Mail.ru или други.Влезте в линията за търсене: „купете помпа за пералня в Москва“, „в Москва“ трябва да се преоблечете в своя град, ако не сте московчанин. След това намерете продавачи в резултатите от търсенето, обадете им се и купете нова помпа.

И така, вече купихме помпата. Сега ще премахнем счупения и ще го заменим с работник. За да направите това, трябва да извадим отделението за източване на пералнята. И отделете изпускателната помпа от този монтаж. След като внимателно премахва проводниците от него. След това получаваме работещата помпа за източване и я монтираме на мястото на старата. Към него прикрепяме проводници и т.н. И съберете машината в първоначалното й състояние.

За да улесним целия процес, избрахме видеоклип, който показва целия процес на отстраняване и подмяна на дренажната помпа. Виж:

Монтаж на перални машини

Когато сглобявате, бъдете внимателни с точките на закрепване. Проверете за наличието на скоби и тяхната стегнатост, затегнете всички винтове и се уверете, че всички части са на мястото си.

След това ще проверим работоспособността на машината, като проведем тестово измиване. Бъдете внимателни при миене. Ако някъде се появи теч, това означава, че някаква точка на свързване не е била правилно фиксирана. В този случай коригирайте този дефект и проверете отново работата на пералнята.

Надяваме се тази статия да ви помогне да разрешите проблема. Приятен ден!

   

94 коментара на читателя

 1. Граватар Артем Артьом:

  Добър ден Моля, кажете ми, ако работното колело е счупено, има ли нужда от подмяна на помпата?

  • Граватар Виталий Виталий:

   Разбира се, че трябва. Такава помпа няма да продължи дълго.

 2. Граватар Нурик Nurik:

  Всичко работеше за мен според инструкциите !! след това извади помпата и приложи 220 волта към нея и тя работи !!! какъв друг може да е проблемът !!! може би 220 не отиват на помпата?

  • Граватар Орегон Орегон:

   И накрая, поне някой им зададе правилния въпрос, иначе всеки пише, че помпата не работи - сменете я. И ако работи, но не винаги, тогава какво? И фактът, че никъде никой не помни възрастта на SMA и колкото повече е, толкова повече има причини за повреда. Ще ви кажа това: ако вашата машина започна периодично да причинява различни грешки или нещо не работи или не винаги работи, тогава има само една причина - „контролния модул“. По-скоро силовият агрегат. С напредване на възрастта на поялника се появяват микропукнатини, които в крайна сметка водят до неизправности на някои устройства. И дори изгаряне на дъски, или по-скоро песни на дъската. Е, за това има и много неща в Интернет, просто погледнете правилно.

   • Gravatar BOB BOB:

    Ето ти! Помпата ми е перфектна като нова и се върти перфектно от 220 волта - проверих я, но не се включва на изтичането - ще се кача на електрониката ... По някаква причина в интернет всички грешат на помпата - това е ясно за глупака. Почти глупаво си купих нов, свалих стария кладенец и проверих.

 3. Граватар Кол Кол:

  Добър ден на всички! Моля, кажете ми, моята гума не изтощава машината, смених помпата за източване, но все пак същата история, моделът на s621 samsung машина. Благодаря предварително!

 4. Граватар Гриша Гриша:

  работното колело се върти плътно и не трепте дали е възможно да се премахне рибата лъв - al dv-l явно не се отделя \ върти при включване, но всяка скорост не е пълна

 5. Граватар Лола поле е aplied.the:

  И кажете ми, e-l-l изтичането на помпата не разбира? Samsung wf 75205AV Котвата се върти, но тя е стегната и трябва ли да е свободна (със слаби шутове) мога ли да извадя рибата лъвче, да се опитам да я заковавам с отвертка, но се оказа, че съм го включил, той работи, но няма достатъчно завои - може ли някой да ми каже?

 6. Граватар Роман Роман:

  Добър ден Пералнята не се източва! Сменена помпа за източване, машината все още не се източва! Какво би могло да бъде повече?

 7. Граватар Александър Александър:

  Благодаря за съветите! От маркуча преди помпата взехме верига с кръст, кост от сутиен и някакво друго парче желязо))) помпата не изгоря, машината работи

 8. Граватар Ринат Ринат:

  Добър денПроблемът е, работи ли работното колело на помпата и самата помпа не абсорбира вода?

  • Граватар Влад Влад:

   Опитайте се да се обадите на господаря в къщата, нека да погледне. От дълго време боклуци нещо?

  • Граватар Алекбер Alekber:

   Работното колело работи, но не се източва

   • Граватар Макс Max:

    Току-що завърши ремонта. Проблемът беше, че парцал попадна в тръбата за източване, която минава преди помпата и блокира безплатното подаване на вода; в резултат на това помпата бръмчи, работното колело се върти, но няма смисъл.

 9. Граватар Алекс Алексей:

  Благодаря ти много!
  Вече си помислих всичко, разбрах се!
  И първият ви съвет веднага помогна. Благодаря ти много!

 10. Граватар Анна Анна:

  Добър вечер машината не се източва, отвори филтъра, там беше забит в някакъв вид нарязване на острието. Gizmo. Той откъсна част, машината зазвуча и замълчи по време на цикъла на въртене, след това по време на цикъла на въртене имаше тих тътен, имаше тишина до въртенето. Какво да правя сега?

 11. Граватар Джамил Джамил:

  Благодаря ви много за препоръките, машината спря да се източва, почистих филтъра както препоръчахте, той работеше. Ура!

 12. Граватар Олга Олга:

  Здравейте. Машината е изтрита, но не изтръгва и не се източва, SE се появява на дъската. Почистих филтъра, навити нишки. Сега, когато миете, дисплеят отива SE. Какво може да бъде и какво трябва да се направи?

 13. Граватар Олга Олга:

  Ха! Сега барабанът не се върти. Вероятно я крантове.

 14. Граватар Вадим Вадим:

  Здравейте, ситуацията е такава: Машината на някакъв етап (както го разбирам преди да се върти) се опитва да източи водата колкото е възможно. Чува се как тя олио, но няма осезаем ефект. Времето се влачи. Разглобих всичко напълно. Филтърът е чист, тръбите не са запушени ... но, докато е мазен, ако леко повдигнете маркуча за източване (приблизително средата на маркуча), можете да чуете вода, която активно започва да напуска маркуча .... и проблеми, както никога не се е случвало. Какво може да бъде

 15. Gravatar sergey Сергей:

  Същата грешка в атланта

 16. Граватар Антон Антон:

  Добър вечер. машина atlas sma 50u102, избива грешка F4, почиства филтъра, всички дюзи, помпа за смукателна помпа, всичко, което може да се почисти. Помпата работи добре, лопатките са цели, но все пак след 20 минути работа избива F4? Какво друго може да бъде?

  • Граватар Зоуи Zoe:

   Имаме същите глупости. Със съпруга си до един сутринта с нея. Не става, това е всичко. Включваш канализацията, тя сякаш веднага се захваща и след това тишина. И моторът е много горещ.

 17. Граватар Ник на участника:

  Хубава вечер, машина на Samsung, 2 месеца дори. Не се притиска, тръбата, която отива към канализацията, се пълни с вода, тоест не отминава. Машината е заседнала в 9-ата минута. Опитва да набере скорост и притихва. Никакви писма за грешка не издават, какъв е проблемът тогава?

  • Граватар Хоу HAV:

   Добре дошли! Имам машина на Samsung wf862 и тя не изтича водата. Стига до деветата минута и си струва какво да направите, кажете ми, моля! И изобщо не се извива.

 18. Граватар Лех курвар:

  Добър вечер Машината не се слива. Помпата работи. Изпускателният маркуч не е запушен. Какво може да бъде?

 19. Граватар Владимир Владимир:

  Добър вечер Машината източва водата, но не изтръгва. Какво може да бъде?

 20. Граватар Вадим Вадим:

  Добър вечер. Steer. Мах. INDESIT PWDE 7125 S (ЕС). Изтичането не работи (режим на източване 2 минути). Когато се натисне дренажната помпа. за 2 секунди (плюе от маркуча за източване) и се изключва. В края на 2 минути грешка F13 (неизправност на сензора за температура на сушене-ДА). Филтър, чист маркуч (от резервоара до мивката). Намотка ОК (220 Ohm). Изтичане от гравитацията. Каква е причината?

  • Граватар Николай Николас:

   десетът ви не работи или е разбит в тялото

 21. Граватар Даниел Даниел:

  В Samsung wf125nc смених помпата ... тя все още не работи ... стигнах до дъното на M2LZ47 simist, промених го ... все още не се оран .. Включих програмата за източване, проверих тока на помпата с клемната скоба, но все още няма изтичане (о, да, ключалката на вратата все още се придържа но със силна преса работи и машината започва да мие отново (Кажи ми какво друго може да бъде!

  • Граватар Ник Nick:

   Необходим е ремонт на брава на вратата

 22. Граватар Галина Галина:

  БЛАГОДАРЯ ГОЛЯМ !!! Благодарение на вашите съвети се справих с проблема!

 23. Граватар Константин Constantin:

  ЗдравейтеНе изтича вода. Смени помпата, почисти всичко, проблемът остана, какво може да бъде?

  • Граватар Игор Игор:

   Сменихме помпата, проверихме празната, тя събори всичко, ние просто започнахме да я мием, не изтича всичко !!!!! Какво да правя

 24. Граватар Ромка Ромка:

  Добър ден ... всички въпроси, но къде са отговорите за четене ??

 25. Граватар Александър Александър:

  Кажи ми! Машината Ariston източва лошо водата по време на цикъла на въртене! Трябва да отворите вратата, да я затворите отново, да включите програмата отново едва тогава тя източва останалата вода! След това сложете въртенето и прането изсъхне! Как да купуваме и страдаме!

  • Граватар Олеся Олеся:

   Имаме едно и също нещо ((((Решихте ли проблема?

 26. Граватар елвира Елвира:

  Моля, помогнете, Westell машината не изтича водата, но с бързо измиване изтичането тръгва, филтърът е чист. Какво да правя

 27. Граватар се опитва опитвайки се да:

  Благодаря ви Диагностика според плана. Запазено от господаря.

 28. Граватар Максим максима:

  Обърна се като във видеото, намери чорапа в акордеона, всичко работи.

 29. Граватар Луда Луда:

  Добър вечер, моля, кажете ми, че може би пералнята не източва водата. Всички проверени и почистени няма какво. Когато включите машината, първото изтичане върви добре и след това показва F4. Поставяме леген на маркуча за източване, водата се оттича.

  • Граватар Баку Баку:

   Имам и кола F4, показваща какво правят?

 30. Граватар Св. подвързване:

  Здравейте Машината не се слива; всички проверяват всичко чисто, но когато духате в маркуча за източване всичко се слива. Какво може да бъде?

  • Граватар Арвис Arvis:

   Имам едно и също нещо. Поправихте ли см или има проблем?

 31. Граватар Руслан Руслан:

  Добър ден Машината на LG зад прякора залепи дантела с пинсети, които не можете да извадите. Въпрос: как иначе мога да го извадя?

 32. Граватар Лара Лара:

  Добро утро Машината BOSCH, изтрива вместо 40 минути, 2 часа, не изтича вода. Вчера сменихме помпата. Смени майстора. Днес същият проблем се изтрива 2 часа ... поставяте изпълняващата програма за източване, след това програмата за изплакване се изпълнява, обединява, изтръгва. Защо това не се прави на други програми?

  • Граватар AlexB AlexB:

   Сменете нагревателя.

 33. Граватар Лара Лара:

  Добър ден Машината по програмата е памучна, синтетиката само измива, не изплаквайте, не се сливайте и не мачкайте. Програмата за изплакване прави всичко. Каква е причината?

 34. Граватар Катя Катя:

  Добро утро, машината ми не източва водата, а я изтрива и изплаква. Каква може да е причината?

 35. Граватар Юри жури:

  След като почисти филтъра и провери помпата, той стартира режима на изплакване, за да провери изтичането. Без освобождаване от отговорност, код за грешка E16. Каква е причината?

 36. Граватар Димон Даймън:

  Хора, няма изтичане на вода, помпата работи, presost работи, маркучите и филтъра са чисти !!! каюкът не стигна ли до пишещата машина, дъската е супер скъпа?

 37. Граватар Аман Аман:

  Момчета, много ви благодаря.
  Съветът ви помогна, аз съм герой пред жена ми!))

 38. Граватар Алекс Алекс:

  Добър ден Някой имал ли е подобен проблем? Машината не изтича вода при измиване и изплакване, а когато се напише пълен барабан, скърца по време на въртене .. водата трябваше да се оттича през филтъра.

 39. Граватар Волнов Volnov:

  Днес машината не изпразни водата, благодарение на вашите съвети извадих боклука от филтъра и го спечелих)))) Благодаря!

 40. Граватар Ната Нат:

  Благодаря ви за съвета. Много достъпно обяснение за отстраняване на проблеми! Търсех проблем - не изтичах водата, случи ми се, използвах почистването на филтъра или открих малки твърди остатъци в работното колело, но този път не изцедих дори през чист филтър и работещото работно колело. И само вие намерихте съвет - да почистите помпата, шокиран съм - два ключа, кост от сутиен, няколко монети и всичко това с шепа кучешка коса. И можете да видите по окисляването и ръждата, тъй отдавна машината започна да се източва!

 41. Gravatar Anonymous аноним:

  Добре дошли! Виждам въпроси, няма отговори. Машината не източва вода, филтърът е чист, маркучът също, помпата се върти по време на цикъла на въртене, а водата все още не изтича. Какво да правя?

 42. Граватар Ирина Irene:

  Моля, кажете ми, машината MASTERCOOK PTE-1036P не изтича вода.Цикълът на измиване преминава и спира, филтърът е почистен.

 43. Граватар Ирина Irene:

  Перална машина MASTERCOOK PTE-1036P. Измиването е наред, но след това водата не изчезва. Опитахме се да почистим филтъра, не помогна. Какво да правя

 44. Граватар Елена Елена:

  Моля, кажете ми защо DAEWOO модел DWD-M8051 не източва вода през дренажен маркуч, а се излива само през филтър, когато извадите водата през филтър, той започва да се изтръгва. Може би някой е имал такъв проблем?

 45. Граватар Олга Олга:

  Благодаря за статията, тя помогна много, освободена с участието на съпруга си и призива на господаря!

 46. Граватар Зоуи Zoe:

  Машината Indesit не изтича, не изплаква и водата напуска дъното. Извадих изпускателната помпа; всичко е нормално, но когато е включена. той също гърми въртене. Каква е тази неизправност?

 47. Граватар Алекс Алексей:

  Кажете ми, след измиване Samsung се слива добре и по време на цикъла на въртене периодично и програмата се срива.

 48. Граватар Владимир Владимир:

  Стъпка по стъпка попаднах на проблемите, свързани с запушванията, между резервоара и помпата намерих бегач от змия и зъбче. Събрах всичко и се получи за чудо. Благодаря ви много за добрия съвет!

 49. Граватар Гагарин Гагарин:

  Авторът на тази статия ми спести около 12 000 рубли (етикетът за минимална цена за пералня), почти си купих нова. Прочетох статията и съживих счупената (кабелът беше забит в помпата). Благодаря ви!

 50. Граватар Залих Zaliha:

  Здравейте, пералнята спира на 19 и не се върти. Чува се, че бръмчи, но не изтрива, не източва водата. Какво може да бъде?

 51. Граватар Майкъл Майкъл:

  Добре дошли! Ханза машина, не изтичаше водата след измиване, висеше, светлината на бягането мига! Всички маркучи са чисти, помпата работи, проверих и сама я почистих! Преди висеше, но рестартирането помогна, сега виси напълно, изключването от мрежата не помага! Как да нулирате грешка?

 52. Граватар Евгений Юджийн:

  Благодаря ти много!

 53. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря ви много за съвета, прав съм чичо - жена 🙂

 54. Граватар Евгений Юджийн:

  Добре дошли! GORENIE не изтича вода. Филтърът и дюзите са чисти, помпата работи. Изключвам филтъра, водата не потече към помпата, докато може да се види в барабана. Ами ако премахнете еко топката? Моля, помогнете. За да карам далеч за ремонт.

 55. Gravatar Flies мухи:

  Благодарен съм на всички вас, съветите ми помогнаха вече 2 пъти. Много ви благодаря отново!

 56. Граватар Юри жури:

  Добре дошли! Bosch Max (WFO 2040 0E) се държи по странен начин - понякога (модел не е ясен). След изплакване машината не се върти, а просто се изключва след известно време. Понастоящем не се чува шумът от работещата помпа. Понякога просто трябва да изчакате 15-20 минути и след това ръчно да стартирате цикъла на завъртане и той се изпълнява. Така програмата за пране приключва. Но понякога това не помага, необходимо е ръчно да се източи цялата вода през тънък дренажен маркуч, след което развийте капака (уж на филтъра) отдолу. Няма нищо. Гледам работното колело, в това също няма нищо подозрително, колелото се завърта ръчно с определена стъпка. Сложих тапата на място. Включвам въртенето и машината изпълнява, докато разбира се можете да чуете помпата. Маркучът от резервоара към помпата е чист. Не знам какъв е проблемът. Не намирам никаква закономерност при отказ на въртене; понякога миенето става без колебание. Моля, кажете ми къде да търся лечение.

 57. Граватар Василиса Василиса:

  Добре дошли! Имаме проблем с машината Atlant, тя не изтича водата, издава F4. Проверихме всичко, всичко е чисто, дори помпата беше сменена. Но проблемът не изчезна ... кажи ми какво да правя? Възможен ли е ремонт или закупуване на нов?

 58. Граватар Толкин Tolkyn:

  Благодаря ви много за подробното обяснение. Направен без обаждане на специалист.

 59. Граватар Ирина Irene:

  Добре дошли! Машината Indesit не изтича вода. Маркучът е на банята. Ако тя пропусна, не се спусна в чашата, тогава всички крушки започват да мигат. И след това включваме отделно въртене, изплакване. В помпата всичко е чисто.

 60. Граватар Саша Саша:

  Не се сля, защото десет копейки попаднаха в маркуча, а по него имаше боклук!

 61. Граватар Антон Антон:

  Благодаря ви много за статията, ремонтът ми отне 20 минути (което означава, че не съм толкова изгубен). Колата не пусна водата. Той свали филтъра и там мъглата. Освен парцали имаше пари, чаша, пръчици за сладолед. Потресен съм просто!

 62. Граватар Людмила Людмила:

  Машината на Канди не изтича водата. Филтърът е чист.

 63. Граватар Айдар Айдар:

  Възможно ли е да свържете помпата 220 към права линия за проверка?

  • Граватар AlexB AlexB:

   Можеш. Проверявам го.

 64. Граватар Игор Игор:

  Благодаря, помогна!

 65. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, имам проблем: машината Ariston изтрива, но когато стане дума за въртене и източването спира. Инсталирах нова помпа, но проблемът не изчезна. Не се включва. Навсякъде изчистено.

 66. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Здравейте, проблемът е следният: пералнята Indesit IWC6085 не се източва при изплакване.

 67. Граватар Станислав Станислас:

  Здравейте, не мога да разбера какъв е проблемът. Машината стига до въртенето и източва водата. Грешка e003. Филтърът е чист. Помпата също е чиста. Дюзите не са запушени. Ако маркучът изтича водата към кутията на пода, тогава водата се оттича от гравитацията. И в мивката - вече не изтича водата. Какъв може да е проблемът? Благодаря предварително.

 68. Граватар Ника Nick:

  Здравейте, в пералнята след измиване водата се набира, въпреки че е изключена. Помощ при проблема.

 69. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ви много за статията! Мислех, че ще похарча много пари за господаря и благодарение на теб излязох с лека уплаха 🙂

 70. Граватар Камил Камил:

  Добър вечер Сменихме дренажната помпа. Пералнята източи водата напълно за 1 ден, на втория ден не започна да се оттича напълно. Почистиха филтрите, но проблемът остана. Моля, помогнете да намерите причината.

 71. Gravatar Anonymous аноним:

  Моля, кажете ми защо пералнята черпи вода дълго време и не се оттича? Каква е причината? И когато пуснете маркуча за източване на пода, водата се оттича. Благодаря предварително.

 72. Граватар Север на север:

  Благодаря ви! Вашата статия продължава да помага на хората!
  Машината бръмче напрегнато, но не се източва. Погледнах във филтъра и намерих чорап))
  Благодаря ти авторе!

 73. Граватар Саша Саша:

  Поставете маркуча, водата не се излива, каква е причината?

 74. Граватар Самир Самир:

  Здравейте, нашата машина Indesit не се слива, какво трябва да направя и как да го поправя?

  • Граватар Василий Василий:

   Прочетете първо статията.

 75. Граватар Рома Рим:

  Благодаря ви Бях много полезен съвет, разглобете помпата. И имаше стотинка. Тя блокира изхода за вода.
  🙂

 76. Граватар Николай Николас:

  Здравейте на всички, шайбата не изтича водата, докато маркучът за изтичане се повдигне над нея. Тоест в мивката.

 77. Граватар Серж шевиот:

  Добър вечер Сменихме дренажната помпа. Пералнята източи водата напълно за 1 ден, на втория ден не започна да се оттича напълно. Почистиха филтрите, но проблемът остана. Моля, помогнете да намерите причината.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини