Всичко за пералните машини

Пералнята не загрява вода

Пералнята не загрява водаЗа нормалното измиване на прането е необходимо загряване на водата до необходимата температура. Ако пералнята не загрява водата, тогава качеството на измиването намалява. Поради тази причина е необходимо да се наблюдава колко вода се нагрява по време на изпълнението на програмите.

Как да разбера, че пералнята не загрява водата?

Някои хора проверяват температурата на прането в момента на приключване на прането. И естествено, прането ще бъде студено на пипане. Но това не означава, че машината е повредена. Всъщност малко преди края на процеса на измиване се извършва изплакване, в което се включва студена вода. Следователно този метод на проверка не е правилен.

Препоръчваме да проверите температурата на люка през първите половин час на машината. Ако през това време люкът остане студен, значи има неизправност!

Има моменти, когато цикълът на измиване настъпва от началото до края, но водата не се загрява. В този случай може да забележите, че прането не е излязло или мирише лошо.

неизправности

В тази ситуация може да има няколко грешки.

Датчик за ниво е дефектен

Доста често някои перални машини могат да запушат тръбата на сензора за ниво. Това се случва при измиване. Косата, нишките или някои частици тъкан могат да влязат в нея. Подобни блокажи затрудняват нормалната работа на тази част на машината. Тоест, водата се излива в резервоара. Но нагревателният елемент не участва. И всичко това, защото модулът е дезинформиран и не дава команда за отопление.

За да коригирате това, можете да почистите слушалката или да смените сензора. Можете да научите как да направите това заместване сами от видеото:

TEN (нагревателен елемент) отворена верига

Нагревателен елемент за пералня TENДруга възможна повреда е отворена верига на нагревателя. За да проверите състоянието на веригата, трябва да се уверите в целостта на проводниците, които са в съседство с нагревателния елемент. При някои модели перални машини проводниците, водещи до нагревателя, са разположени до тялото на машината. Такова споразумение може да повлияе неблагоприятно на тяхната безопасност. При пране, предене и други операции машината произвежда вибрации. А окабеляването може просто да се провали. Ако откриете тази неизправност, трябва или да спойкате счупените проводници или да ги замените с нови.

Най-честата повреда, която причинява липсата на загряване на вода в пералнята, е повредата на самия нагревател. За да проверим здравето на тази част, по-добре използваме тестер. Като се обадим на TEN, можем да установим, че работи или не. Ако сме убедени, че причината за неправилна работа на машината в нагревателя, тогава си струва да я замените с нова. Процесът на подмяна е доста прост. Човек без специални умения може да се справи. За цялата операция трябва само да премахнете задния капак на пералнята. След това разхлабете частта, извадете я и инсталирайте нова. Можете да научите как да направите това от следния видеоклип:

В процеса на премахване и подмяна на тази част трябва да сте внимателни. Тъй като твърде рязкото отстраняване и неправилната инсталация могат да повредят пластмасовия резервоар.

Когато купувате нов нагревателен елемент, трябва да бъдете много внимателни. В края на краищата, неподходяща част може да не застане на мястото на старата, да пречи на нормалната работа или дори да счупи вашите домакински уреди. За да намерите нов нагревател, препоръчваме да използвате Интернет. Това е най-лесният начин да намерите и поръчате необходимите части във вашия град.

Скала или твърдост на водата

Възможно е да се появи скала върху нагревателния елемент на пералнята поради високата концентрация на магнезиеви и калциеви соли или ръжда в чешмяна вода. Появата на мащаб може да повлияе на нагряването на водата. Тъй като нарушава функцията на нагревателя.За да избегнете подобни неприятности, можете да използвате специални инструменти за поддържане на машината в добро състояние. Например, колгон. Или инсталирайте филтър, който ще омекоти водата.

Повреда на сензора за отопление

Една от причините пералнята да не загрява вода е неизправността на сензора за отопление, който също се нарича термостат.

Той трябва да информира контролния модул, когато е необходимо да активирате нагревателя. И ако тя спря да работи, тогава тя трябва да бъде променена. За да направите това, гледайте видео инструкцията:

Неизправност на програмиста или релето TENA

Програмистът е част от контролния модул. Може да се счупи по различни причини. Например въглеродните съединения са карбонизирани. Модулът е доста скъпа и не много лесна за ремонтиране част. Не всяка ремонтна служба ще предприеме нейното възстановяване. Най-често в този случай е необходим модул за подмяна.

Не препоръчваме сами да сменяте контролния модул. Ако нямате съответните умения, тогава е по-добре да се свържете със специалисти.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Олеся Олеся:

  Благодаря ви, всичко е много достъпно описано! Страхотна помощ!

 2. Граватар Лариса Лариса:

  Благодаря за консултацията, сега знам, че машината изтрива със студена вода и водата се нагрява в колата.

  • Граватар Татяна Татяна:

   Машинно измиване с гореща вода. И тук се взима от студена тръба

 3. Граватар Константин Constantin:

  Въпрос. И каква е най-вероятната причина да не се нагрява, ако водата не се загрява само по програма с 40 градуса по Целзий, т.е. ако е зададено на 50 или 60 градуса, тогава се нагрява.

 4. Граватар Слава слава:

  Така че имам въпрос, нагряването става само при миене на 40 градуса. Ако поставите прането на 60-95, водата веднага се излива в машината.
  Каква е вината тук? Благодаря ви

  • Граватар Владимир Владимир:

   Дефектният сензор за водно ниво.

 5. Граватар Наталия Наталия:

  Въпрос. Каква може да е причината, ако водата не се нагрява дори при 30%?

 6. Граватар Борис Борис:

  Слагам нагревателя в колата, водата изтича изпод него. Може би дъвката е изсъхнала?

 7. Gravatar Anonymous аноним:

  Здравейте Моля, кажете ми, че мига къде е ключът. Какво да правя?

 8. Граватар Кирил Кирил:

  Машината загрява водата при 95 градуса нормално, но не загрява при 60, има ли проблем в термостата?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини