Всичко за пералните машини

Водата не влиза в пералнята - какво да правя?

Пералнята не вдига водаЗапочнали ли сте прането и забелязали ли сте, че водата не пише или е или пише, но много бавно? Понякога възникват такива неприятности. По-често това се случва след определен брой години работа на пералнята. Или след проблеми със студена вода. Как да идентифицираме тази неизправност?

Обикновено всичко се забелязва от очите. Включвате пералнята, настройвате програмата и щракнете върху старт. След това водата трябва да започне да се натрупва. Но какво ще стане, ако водата не попадне в пералнята или това се случи, но много бавно? В тази статия ще анализираме основните причини за тази разбивка и независимите начини за тяхното отстраняване.

Причини за повреда

Първата причина ще бъде липсата на студена вода или слабото налягане. Ако материята е в ниско налягане, тогава водата ще се излива много бавно. Поради това процесът на измиване може да отнеме часове. Опитайте да завъртите студената вода в смесителя до пълна и проверете дебита. Без вода в чешматаАко тя е много слаба или водата изобщо не тече, тогава сме открили проблема си. Разбира се, не можем директно да го решим. Всъщност ние не контролираме доставката на вода в къщата. Като изход от тази ситуация можете да използвате две опции:

 1. Просто изчакайте да се появи водата. Случва се по време на различни ремонти водата да се изключва.
 2. Обадете се на жилищното ведомство и разберете от тях за причините за неизправността и времето за отстраняването им. Също така е вероятно жилищният офис да не знае, че има проблем с водоснабдяването във вашата къща. Затова за всеки случай е по-добре да се обадите. Това ще увеличи шансовете, че водоснабдяването отново ще ви зарадва с нормална работа за кратко време.

Затворено или не напълно отворено водоснабдяване

Проверете позицията на крана, който контролира потока на водата в пералнята. Ако е затворен или отворен, но не напълно, тогава всичко, което трябва да направите, е да го поставите в отворено положение. Може би това ще даде отговор на въпроса, защо водата не влиза в пералнята? И това действие ще помогне за решаването на проблема. Самият кран също може да е дефектен. В този случай той може да не се отвори (застоя) или клапанът може просто да се превърта. В този случай е необходимо да се замени повреденият клапан с работещ. Тези кранове се продават във водопроводни магазини.

Люкът на покрива не е плътно затворен или бравата е дефектна

Опитайте се да отворите и затворите люка, като го натиснете по-силно. Има възможност целият смисъл да е, че не е бил затворен. Докато пералнята е отворена, прането не може да започне.

Възможно е също блокиране на неизправности или проблеми с коригирането. Ако вратата на пералнята не е фиксирана в затворено положение, тогава водачът може да се счупи, който е разположен под заключващия раздел. Това може да се случи при продължителна употреба на машината. Отварянето и затварянето на вратата многократно може да повреди пантите. В този случай косото се изкривява.

Можете да видите инструкциите за подмяна на ключалката във видео формат:

Вероятна е и друга повреда - езикът (резе), който прилича на кука, може да промени позицията си.

Тоест, warp. В изкривено положение той не попада в необходимия отвор и не фиксира затвореното положение на люка. Такава неизправност възниква, когато метален прът изпадне.

Този прът е разположен от вътрешната страна на люка на пералнята. Той трябва да държи езика в необходимото положение. Съответно, ако изпадна, тогава езикът вече няма да е в желаното положение. За да се отстранят тези неизправности, е необходимо да разглобите люка и да върнете стеблото в правилното положение.

Неизправност на филтъра или всмукателния клапан

Входен филтър за шайба

Друга възможна причина за неизправността е, че филтърът може да бъде толкова запушен, че да не пропуска вода. В този случай изключваме подаването на вода и отстраняваме входящия маркуч.На мястото, където нашият маркуч се побира в пералнята. Тук се намира филтърът на всмукателния клапан. Изглежда като фина мрежа. Ако тази мрежа е запушена, тя трябва да бъде почистена и измита. И ако с нея всичко е наред, тогава ще продължим да търсим причината за лошото водоснабдяване.

Може да сте повредили самия всмукателен клапан. Клапанът може да бъде ремонтиран. Но ще бъде много по-лесно да закупите нов и да замените този, който не работи.

Най-неприятното може би ще бъде повреда на контролния модул. В този случай не можете да направите без специални умения. Не се препоръчва самостоятелно поправяне или подмяна на модула за лица, които нямат специални знания и умения. Ето защо в този случай трябва да се свържете със специалисти. Модул е ​​една от най-скъпите части на пералня. Повечето услуги за ремонт на домашни уреди предпочитат да не поправят модула, а да го заменят. Такива ремонти могат да бъдат доста скъпи. Но често, все пак по-евтино от закупуването на нова кола.

TEN и сензор за ниво

Друг проблем, който причинява тази повреда, може да бъде отказът на нагревателния елемент, който също се нарича нагревател. Можете да гледате как да го замените в следния видеоклип:

Също така, счупен датчик за ниво може да послужи като причина. Това устройство е необходимо, за да спре водата, когато се е натрупала толкова, колкото е необходимо за работата на машината. Ако сензорът за ниво се счупи, сменете го с нов. По-долу е приложена видео инструкция за целия процес на подмяна:

Успех в ремонта на вашите домакински уреди!

   

19 коментара на читателя

 1. Граватар Мила Мила:

  Не успяхме да извадим филтъра. Те се опитаха да изплакнат с малка клизма. Оказа се. Излива се като ниагара.

  • Граватар на светлината светлина:

   И как да го направя, клизма?

  • Gravatar sergey Сергей:

   да се счупи!

 2. Граватар Олег Олег:

  След като включите измиването, той започва да изтегля вода за 2-5 секунди. и това е всичко Спира и нищо не се случва, стигнах до сензора за ниво на водата, ако беше изключен от веригата (току-що извадих конектора), тогава водата се изтегли и няма спиране на работата, може ли това да се счита за неизправност на датчика за ниво на водата?

  • Граватар Иван Иван:

   В гофрирането от барабана до изпускателната помпа имаше боклук. Той не позволява топката да се затвори в нея. Поставете машината отстрани и отдолу ще видите това гофриране. Извадете, почистете и инсталирайте отново.

 3. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Перална машина Ariston avsl 105. Когато машината е включена, към пълнещия клапан се дава само кратък (втори) импулс. Тоест водата ще влезе само малко и това е всичко. И тишина ... ...

 4. Граватар Лиана лиана:

  Добре дошли! Току-що инсталирахме машината. Всички свързани, задайте програмата, барабанът се върти и водата не тече. Налягането е добро, достига до клапана, но не се отваря, каква може да е причината? Помогнете моля!

  • Граватар Андрей Андрю:

   Случва се и в новите автомобили клапанът да не работи.

 5. Граватар СЕРГЕЙ СЕРГЕЙ:

  Колко вода трябва да се измие кола Bosch MAXX-4

 6. Gravatar Anonymous аноним:

  Добре дошли! Пералнята ми се счупи, функцията за пране не работи и изплакването работи. Кажи ми какво да правя?

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Помислете сами.

 7. Gravatar Anonymous аноним:

  Функцията за изплакване не работи.

 8. Граватар Максим максима:

  Здравейте Пералнята ми не взима вода. Грешка F09, какво трябва да направя, помогнете, моля?

  • Граватар Владимир Владимир:

   Ако имате Ariston, това са проблеми с контролния модул. Или лоши контакти или проблеми с напрежението в мрежата.

 9. Граватар Анна Анна:

  Добре дошли! Кажете ми, машината набира вода за няколко секунди и след това избива грешка F08.И всички бутони на процеса на миене светват (миене, изплакване, въртене - едновременно).

 10. Граватар Денис Denis:

  Добър ден, когато включите машината бръмчи, а не вдига вода.

  • Граватар Ник Nick:

   Имам едно и също нещо.

 11. Gravatar Anonymous аноним:

  Добре дошли! Моля, кажете ми каква е грешката на пералнята Bauknecht и как може да бъде поправена? Когато е включена, водата не тече и светлината не свети, което показва, че вратата е херметически затворена. Барабанът на пералнята се върти.

 12. Граватар Рашад Рашад:

  Здравейте Измиване Gorenje, без подаване на вода. Може ли това да се дължи на помпата?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини