Всичко за пералните машини

Барабанът на пералнята не се върти (не го върти)

Барабанът на пералнята не се върти (не се върти)Не е рядкост при даден проблем да завъртите барабана на машината без усилия, но самата пералня не може да я завърти. Може би най-честата повреда, която може да причини подобна ситуация, е неизправност на задвижващия ремък, неговото разхлабване. Или той се подхлъзна и е в грешно положение. Ако коланът е просто разхлабен или износен, тогава той просто се превърта. Следователно барабанът не се върти добре. С такива повреди можем сами да ремонтираме автомобилите си без особени усложнения.

Не забравяйте! Преди да започнете да ремонтирате машината, тя трябва да бъде обеззаредена!

Подмяна на задвижващия колан на пералната машина

За да сменим задвижващия колан, трябва да премахнем част от корпуса на пералната машина. Има два варианта как да направите това. Първо трябва да премахнем горната част на тялото (капака) на пералнята. След това трябва да намерите стария колан. И ако е разкъсан, тогава го премахваме и го заместваме с нов. И ако той просто се подхлъзна, след това го върнете на мястото си.

Тази опция има един минус. Много е неудобно да поставите колана отгоре на машината за предно зареждане. В допълнение, за това е желателно да имате доста тънки ръце. При някои модели това не е много лесно. Затова препоръчваме подобен метод на подмяна само в случаите, когато не е възможно да удължите машината, за да стигнете до нея отзад.

Друг вариант е по-прост. И няма значение колко са тънки ръцете ви Целият процес е по-удобен, тъй като всички онези въртящи се части, върху които е поставен коланът (ролка и двигател), са ясно видими и достъпни. Тук обръщаме машината обратно към нас и премахваме задната стена на пералнята. За да направите това, трябва да развием няколко винта. Както споменахме по-горе, премахвайки задната стена, ще видим всичко необходимо. Следователно подмяната ще бъде по-проста.

Ако коланът е на мястото си, но просто се разтрива и отслабва, след това го свалете. За целта го дръпнете върху себе си и превъртете шайбата. След това облечем колан. Първо, слагаме мотора и чак след това на шайбата. След това, подравнете, ако той не е облечен равномерно. И проверете. За да направите това, просто превъртете шайбата. Ако всичко е наред, след това затворете стената на тялото и направете пробно измиване. Ето видео за самостоятелно смяна на колан:

Чужд предмет в пишеща машина

Външен предмет, хванат в пералнята, а именно между барабана и ваната, също е в състояние да наруши нормалното въртене на барабана. По правило това е сутиен кост или друго малко нещо. Как да се уверите, че проблемът е този? Първо проверете дали барабанът се върти. Опитайте се да го натиснете.

Ако по време на опита той остане неподвижен, тогава може да има две причини за пробив. Или „дефектът“ е причинил неизправността, или лагерите са се повредили.

Предмет, хванат между барабана и резервоара, може да бъде отстранен през отвора, в който е монтиран нагревателят. Естествено, нагревателят ще трябва да бъде отстранен. За да демонстрирате ясно целия процес на премахване на тази част, можете да гледате видео, в което е показана нейната подмяна:

Неизправност на лагера

Лагери за пералнятаАко лагерите са износени или затворени, барабанът също няма да се върти дори на ръка. Обикновено това се случва с онези перални машини, които често и / или се използват дълго време. Освен това това може да се случи при използване на некачествени почистващи препарати. От тях маншетът може да стане неизползваем и да започне да пропуска вода директно в нашите лагери. И подобна ситуация непременно ще доведе до тяхното разпадане. При тази повреда водата може да изтече през лагерния блок. Самата смяна на лагерите за начинаещ е доста трудна. За целта се нуждаем от почти пълно разглобяване на нашите домакински уреди.Ето защо за тези, които не са готови да работят усилено и не искат да поемат рискове, ще бъде по-лесно да се обадят на професионален майстор.

А за тези, които не се страхуват от голямо количество работа, ще помогнем и ще дадем видео инструкции. Най-пълната инструкция за самостоятелно разглобяване на пералнята и подмяна на лагери, за съжаление, е само на английски. И дори тези хора, които не разбират английски, ще могат да правят всичко сами, просто повтаряйки действията на господаря. Но работата не е лесна. И вие ще извършвате ремонти на собствена опасност и риск. Ето видео урока:

кондензатор

В онези перални машини, които се произвеждат дълго време, кондензатор може да стане неизползваем. Той се намира близо до двигателя на машината и прилича на цилиндър. Неизправният кондензатор няма да позволи на двигателя да работи. За да се елиминира тази разбивка, е необходимо да промените кондензатора на този, който работи.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини