Всичко за пералните машини

Пералня на балкона

Пералня на балконаРешението за инсталиране на перално оборудване на балкона е доста нестандартно. Такъв смел вариант за настаняване се избира от хора, които не се страхуват да се сблъскат с трудности. И проблемите, когато превеждате идеята в реалност, ще бъдат сигурни: как да внесете комуникации на лоджията, как да изолирате балкона, как да плъзнете шайба върху него? Това е само част от проблемите, които трябва да бъдат решени. Ако такива перспективи не са страшни, тогава опцията за инсталиране на пералня на балкона е за вас. Нека да разберем откъде да започнем изпълнението на плана.

Възможно ли е да се монтира на балкона?

В началния етап на планиране на предната част на работата, решете дали е реално да поставите машината на лоджията във вашия случай. Основното условие е балконът да бъде изолиран, това ще осигури възможност за работа на перално оборудване през зимата.

Ако лоджията не се нагрява, при минусови температури водата в маркучите може да замръзне, а това от своя страна ще доведе до пълен срив на оборудването.

Средното тегло на автоматичната машина е 60 кг. Такова натоварване няма да е критично за плочата, не можете да се притеснявате за това. Трябва да помислите как да сведете до минимум вибрациите, излъчвани от работеща шайба. За тези цели е необходимо да поставите устройството на ниво и да поставите специален антивибрационен лист под краката.ширина на балконни врати

Да доведете машината до лоджията не е трудно. Ширината на балконската врата е приблизително 650 мм или повече. И така, машина, чиято ширина на тялото не надвишава 60 см, спокойно „пълзи“ в крилото.

Най-големите проблеми са свързани с необходимостта от подаване на комуникации към лоджията на пералнята. Прекалено дългият маркуч за източване ще натовари помпата, в резултат на което помпата по-често ще се повреди. Можете обаче сами да го замените, ремонтът няма да отнеме много време, пари и усилия. Ето защо, тук претеглете плюсовете и минусите на този метод за инсталиране на шайбата.

Организация на комуникациите и инсталирането

Най-общо ще обсъдим как се осъществява връзката с комуникациите. За пералня на балкона е необходимо да се осигури гнездо, захранване със студена вода и изход за отпадни течности. Ето няколко съвета за правилната организация на процеса.

Всички комуникации се препоръчват да се извършват през стената на кухнята / лоджията.

 1. От кухненската мивка до балкона се предвиждат порти за полагане на тръби и канализация за студена вода.
 2. Втулките за тръби се полагат в дупките, пробити в стената, където впоследствие се поставят заключенията за водоснабдяването и канализацията.
 3. Пералнята е инсталирана строго според нивото.
 4. Изпускателният маркуч е свързан чрез адаптер към канализационната тръба.
 5. Кранът за подаване на вода е фиксиран върху водопровода, входният маркуч е свързан към него.
 6. Под мивката е инсталиран специален тройник, където са включени допълнителни кранове за комуникация.извеждаме изхода на балкона

Що се отнася до организацията на точката на захранване, изходът може да бъде изваден от най-близкия електрически източник. Важно е батерията да издържи на допълнителния товар, произведен от автоматичната машина. В идеалния случай - по-добре е да донесете жицата до изхода на балкона от щита и да го включите в мрежата RCD машина.

Ако дължината на входящите и изходящите маркучи позволява, можете да ги изтеглите директно през стените, изоставяйки тръбите, но винаги през ръкавите.

Ние съхраняваме оборудване на балкона

Ако не става въпрос за използване на пералнята на лоджията, а просто за съхранението й там, тогава всичко е много по-просто. Преди да плъзнете оборудване на балкона, трябва внимателно да подготвите устройството за предстоящата зима. В миещата система остава вода, която под въздействието на ниски температури ще се превърне в лед и ще доведе до разкъсване на маркучите.

Как се запазва машината, за да я постави на неотопляем балкон? Съхранението на пералнята на лоджията през зимата включва следните подготвителни мерки:

 • изключете машината от водоснабдяването и изсипете около 50 ml незамръзваща течност, използвана за миене на прозорци на автомобила, във входящия маркуч;
 • Изравнете изпускателния маркуч до максимум, за да отстраните цялата натрупана течност от кухината;
 • изсипете още 1 чаша „незамразяващ“ директно в барабана за миене (приблизително 250 ml);
 • започнете стандартен цикъл на измиване;
 • след неуспешен опит на машината да напълни барабана с вода, издухайте входящия маркуч и клапана;
 • изберете функция за завъртане. Така незамръзващата течност ще проникне дълбоко в елементите на системата.

Така машината бързо се подготвя за съхранение на лоджията. Ако балконът не е остъклен, по-добре е да покриете тялото с целофан, за да го предпазите от дъжд и сняг. „Запазвайки“ машината, не можете да се притеснявате за нейната безопасност.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини