Всичко за пералните машини

PF грешка в пералнята на LG

PF на пералнята на LGPF грешка в пералнята на LG е доста рядка. Но ако тя се появи на вашия "домашен помощник", тогава не трябва да отлагате подобен проблем в дълга кутия. В края на краищата това е сигнал, че нещо не е наред с електрическата мрежа на машината или дома ви и това е опасно не само от скъп ремонт на оборудване, но и от скъсяване на окабеляването. Нека да разберем какви са причините за тази грешка.

Дешифриране на код

По-пълното декриптиране на PF кода за шайбата на LG звучи така: прекъсване на захранването на контролния модул. Причината за този неуспех може да бъде:

 • краткотрайно изключване на захранването по време на работа на машината;
 • пренапрежение в електрическата мрежа на вашата къща, достатъчно е напрежението да падне с 10% или да се повиши с 5%;
 • свързване на електрически уред към мрежата на къщата, което може да причини пренапрежение, например заваръчна машина.

Ако грешката се е появила само веднъж и вече не се появи, тогава вината за това е рязко прекъсване на тока. Можете да игнорирате това и да продължите да миете, като натиснете бутона Старт.

Симптоми и техните причини

Проблемите с електричеството в къщата обаче не са единствените неща, които могат да провокират тази грешка. За да разберете причината за появата на кода PF трябва да обърне внимание на съпътстващите симптоми, които се появяват при работа на пералнята. Първо, обърнете внимание на това кога се появява този код, например:

 • възниква грешка при изпълнение на същата програма;
 • Кодът се показва по време на всяко измиване, независимо от програмата.

И двете опции показват неизправност. В допълнение към електрическото окабеляване, към което е свързано оборудването, може да има и следното:електрически контакт

 1. захранващия кабел или щепсела на пералнята, докато може да се появи повреда във всяка програма и на всеки етап на пране;
 2. контролен модул, в този случай възниква грешка независимо от програмата;
 3. окабеляване вътре в машината в областта от FPS до електронния модул;
 4. нагревателен елемент, който най-често се проявява на етапа на измиване. Може да изглежда странно, но когато десетте изгорят, има късо съединение към тялото на оборудването. И ако имате дифавтомат, тогава го избива. След като включите отново машината, на дисплея се появява PF код.

Важно! Възможно е да предотвратите падането на напрежението в мрежата, като по този начин защитите детайлите на шайбата, ако свържете машината към мрежата чрез регулатор на напрежението.

Какво да направите в случай на неизправност

Откъде да започнете проверка с подобна грешка? Според нас най-добре е да започнете с проверка на захранващия кабел и контакта. Ако визуално захранващият кабел е непокътнат, тестът се извършва с помощта на мултицет. Що се отнася до изхода, той трябва да бъде обоснован и се показва отделно за пералнята.

Спомнете си! Не трябва да включвате пералнята в мрежата чрез удължителни кабели и тройници.

Необходимо е също да се провери напрежението в електрическата мрежа. Ако се съмнявате във вашите способности, тогава поверете работата с електротехник на майстор в тази област, преди всичко безопасност. Следващата стъпка трябва да бъде проверка на детайлите вътре в пералнята. Започнете с шумов филтър. За целта направете следното:

 • изключете машината от контакта;
 • като развиете винтовете, отстранете горния капак;
 • веднага зад задната стена, отгоре, в края на захранващия кабел, намерете FPS;
  защитник от пренапрежение
 • изключете го и проверете контактите;
 • проверете FPS и каишката от филтъра до контролния модул с помощта на мултицет;
 • в случай на неизправност заменете повредените проводници.

Ако не е филтър, тогава си струва да проверите десетте. Нагревателният елемент в шайбите на марката LG е разположен под резервоара от задната страна. Ето защо, премахвайки задната стена на корпуса, трябва:

 1. развийте централния болт на нагревателя;десет в пералнята lg
 2. изключете клемите с проводници;
 3. проверете работата на нагревателя с мултицет;
 4. в случай на неизправност, разклатете движенията от седалката;
 5. почистете мястото под нагревателя, изваждайки целия боклук;
 6. инсталирайте нова оригинална част;
 7. свържете проводниците;
 8. сглобете колата.

Най-трудната част в ремонта е контролния модул, защото за това е необходимо да имате знания и умения в работата. При такава грешка модулът най-често подлежи на ремонт и много рядко тази част се променя. Ремонтът се състои в намирането на изгоряла писта и елементи и запояването им. За майстора това няма да е трудно, но начинаещ може да не успее да го направи, можете напълно да съсипете дъската. Затова помислете внимателно, преди да предприемете подобен ремонт.

Така че, появата на PF грешката се дължи главно на електричеството. Или това е неизправност в електричеството на къщата, или в електричеството на самата машина. Надяваме се тази информация да ви помогне да определите план за действие в тази ситуация.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини