Всичко за пералните машини

Пералнята за lg не изтръгва - какво да правя

Пералнята за lg не се изтръгваПералнята LG не изважда пране след пране - хората често се обръщат към майсторите на сервизния център с този проблем. Защо тогава в един момент трябва да извадите мокро пране от барабана?

Този проблем трябва да бъде решен внимателно, тъй като причините могат да бъдат много различни от нарушения на правилата за експлоатация до сериозни повреди. Само като разберете проблема, можете да изградите план за действие за отстраняване на проблеми.

Чести грешки

Какво се случва с пералнята, когато въртенето не работи, но машината изпълнява всички други функции (измиване, изплакване, източване на вода). Колкото и грубо да звучи, може да бъде виновна небрежността на потребителя. Ето някои често срещани грешки, които хората правят:

 • използвайте грешен режим, например в програми като Wool, Silk, Hand Wash, режимът на въртене може да не се предлага изобщо. В резултат на това ще извадите мокро пране от барабана. Можете да решите проблема, като отделно включите "Spin" след края на основната програма;няколко неща в барабана
 • случайно натиснете бутона "Без завъртане";
 • сложи твърде много неща в барабана, възниква претоварване, машината не се навива. В тази ситуация нещата трябва да се извадят от барабана на пералнята и да се разделят приблизително на един и същи товар на два товара и да се изтръгнат последователно, като се стартира функцията Spin. Ако в барабана не е изтласкано едно пухено яке, то или е твърде голямо за барабана на колата ви, или е неравномерно чукано на една страна. Може би да се оправи ситуацията ще помогне на специални топки за измиване, сложете ги заедно с пух и пуснете "Spin";
 • изпира се твърде малко пране, което води до дисбаланс, машината замръзва по време на цикъла на въртене.

  Когато миете дрехи, поставете няколко големи в барабан с малки неща. Например чорапите могат да се перат с дънки или чорапогащи.

 • Не почиствайте филтъра за източване на вода. Може да образува запушване, което ще повлияе на процеса на въртене.

Повреда на тахометъра или двигателя

tachosensorОт честото претоварване на пералния барабан сензорът, отговорен за скоростта на двигателя, може да се счупи. Ако се счупи, пералнята спира да изстива прането. Такъв проблем е изключително рядък, но все пак не бива да се изключва. Възможно е проблемът да не е в сензора, а в окислените проводници, идващи от сензора, или в хлабав монтаж.

Още по-рядко въртенето в пералнята изчезва поради изгорял електродвигател. В автомобилите LG, като правило, слагат инверторен мотор и той е доста надежден, не е за нищо, че производителите му дават гаранция от 10 години. Подмяната на двигателя в модерна кола може да струва доста стотинки. След това можете сами да замените тахометъра.

Проблеми с контролния модул

контролен модулРаботата на контролния модул може да бъде проверена в диагностичен режим. Този режим не е наличен при всички модели перални машини, но ако имате такъв, опитайте да го стартирате. Първо включете устройството в мрежата и изчакайте края на звуковия сигнал. След това едновременно натиснете двата бутона „Spin” и „Temp”.

След като стартирате диагностиката, натиснете бутона „Старт“ веднъж, в резултат вратата на люка ще бъде блокирана. Натиснете отново бутона „Старт“, машината ще премине в режим на въртене. Ако машината не направи нито един оборот, тогава има проблем, за да се уверите в това, направете следното:

 1. осигурете достъп до двигателя на пералнята, като премахнете задния панел на корпуса;
 2. вземете тестер или мултицет и включете режима за измерване на променливотоковото напрежение;
 3. премахнете чипа с проводници от двигателя;
 4. измерете напрежението между контактите на проводниците, ако устройството показва 140-150 волта, тогава управляващият модул работи. При липса на напрежение, модулът ще трябва да се „презарежда“ или да се променя.

Важно! Само специалист може по-подробно да провери оперативността на електронния модул, така че в тази ситуация е по-добре да потърсите помощ. В крайна сметка, не знаейки нюансите, можете да изострите проблема.

Както можете да видите, може да има много причини, поради които пералната ви машина не се навива. В същото време не разгледахме онези случаи, при които липсата на извличане е свързана с отсъствието на отводняване. Ако се интересувате, ще намерите подробностите в статията Пералнята на LG не се източва и не се изцежда.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Виталий Виталий:

  Благодаря за съвета!

 2. Граватар Андрей Андрю:

  Благодаря ви Той показа на жена си, че не е прецакан.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини