Всичко за пералните машини

Пералня Indesit - Грешка H20

Грешка H20 в IndesitГрешка H20 в пералнята Indesit обикновено се усеща в момента, когато програмата едва започва да изтегля вода в резервоара. Водата мърмори дълго и барабанът се върти за около 5-7 минути, след това пералнята виси плътно и се показва код H20. Нашата задача е да дешифрираме тази грешка, да определим причините за нейното възникване и да посочим най-приемливите начини за отстраняване на тези причини.

Какво можеше да се случи?

В 90% от случаите причините, поради които възникна грешката H20, са повече от обичайни и изобщо не са свързани с някаква неизправност. Дори ако изхвърлим напълно клинични случаи, когато потребител се обажда в сервизен център, оплаквайки се от грешка на Н20, а самият той дори не предполага да провери дали има вода във водоснабдяването, причините са съвсем обикновени.

Между другото! Според статистиката, предоставена от водещи сервизни центрове, всеки 9 клиенти, призоваващи за проблеми с грешка H20, не проверяват дали има вода във водоснабдяването.

Преди да се спрем на обсъждането им, нека декодираме кода за грешка H20. Преписът изглежда така: "пералнята не може да получи вода за определено време." Защо има проблеми с приема на вода?

 1. Забравихте да отворите крана, разположен на кръстовището на входящия маркуч и водопровода.
 2. Филтърът за цедка пред клапана на пералнята Indesit е запушен.
 3. Механичната част на вентила за пълнене на пералнята е повредена или запушена.
 4. Електрическата част на пълнещия клапан изгоря.
 5. Проводниците, захранващи пълнещия клапан, са изгорени, окислени или счупени.
 6. Комуникацията между контролния модул и пълнещия клапан е нарушена поради проблеми с електронното табло за управление.

Проблеми с поглъщането на вода

Грешка H20 напълно парализира вашата пералня Indesit, предотвратявайки измиването, изплакването и изтриването на нещата. Всичко това може да се случи поради проблеми с потока на водата от водоснабдяването. Представете си, че крановете са всички отворени, във водоснабдяването има вода, но по някаква причина тя не попада в пералнята. Преди да помислим за неизправността на някои компоненти на шайбата, ще видим дали има запушване по пътя от водоснабдяването към резервоара на машината. Правим следното:

 • затворете водата;
 • развийте маркуча за подаване на вода в пералнята;
 • почистете и измийте правилно;
 • в основата на машината, на мястото, където е завит входящият маркуч, има телена мрежа, тя трябва да бъде извадена и измита.

почистваме пропускащия филтър на пералнята Indesit

Ако проблемът продължава и след това, вътрешността на клапата за пълнене също трябва да бъде почистена. За да направите това, първо изключете шайбата от електрическата мрежа, след което отстранете горния капак на нашата машина. След това развиваме клапата за пълнене, изваждаме всички тръби, които го монтират и отстраняваме отстрани. След това разглобяваме корпуса на клапана и го изплакваме старателно.

Повреда на пълнещия клапан

Ако разглобите пълнещия клапан, виждате, че проблемът изобщо не е в запушването, а в механизма за отваряне и затваряне и той не работи добре. Затова трябва да разберете причината, поради която това се случва. Проверете и почувствайте внимателно механизма на вентила за пълнене и се опитайте да разберете защо не работи. Вземете мултицет и измерете съпротивлението на контактите.

Съпротивлението на работния входящ клапан е около 3 kΩ.

indesit перална машина насипна клапаКлапите за пълнене на пералните машини Indesit не се счупват много често. Основната причина клапанът да изгори е поради падане на напрежението. Ето защо нашите майстори силно препоръчват да свържете шайбата чрез регулатор на напрежението, особено в случаите, когато захранването е нестабилно. За повече информация относно проверката на клапана за пълнене, прочетете статията. Всмукателен соленоиден клапан - Проверете и сменете.

Модул за управление

Грешка H20 може да се появи поради контролния модул, но за да се уверите в това, първо ще трябва да изключите всички горепосочени причини и едва тогава най-вероятно можете да обвините електронния „мозък“ на пералнята. Проверката и поправката на електронен модул не е лесна материя, дори и за тези, които имат опит в работата с различни видове микросхеми.

След като извадите електронния модул, внимателно проверете контролното табло, някои повреди могат да бъдат идентифицирани визуално. Изгорелите пътеки, триаци, тиристори и други елементи могат да бъдат забележими, ако модулът е претърпял спад на напрежението. Във всички останали случаи дефектът може да се определи само в процеса на щателно звънене на веригата.изгорен електронен модул

Ние не сме против независимия ремонт на пералнята, обаче сме на мнение, че не всички неизправности могат да бъдат отстранени у дома със собствените си ръце. Понякога трябва да се доверите на професионалист. Повреда на модула за управление е точно такъв случай.

За да обобщим, отбелязваме, че изправени пред грешката H20 на пералнята Indesit, не бързайте да се паникьосвате, най-вероятно ще успеете да премахнете причината за кратко време. Вярно, случва се тази грешка да се появи поради повреда на модула за управление, но такива случаи са редки, не можете да се страхувате особено. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Не разбирам защо да почиствам вентилната мрежа, ако тя все още е нова и не се използва?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини