Всичко за пералните машини

Как да изберем и купим използвана пералня

използвана пералняВ живота има много ситуации, когато купуването на нова пералня е непрактично. Например, ако сте войник и се лутате из гарнизоните, без да останете на едно място повече от 6 месеца или по някакви ежедневни причини, постоянно се движите от място на място. В такава ситуация наистина искам да създам повече или по-малко приемлив живот в нает апартамент, без да харчите много.

В такива случаи можете сравнително евтино да закупите използвана пералня. И ако всичко е направено правилно, тогава можете да изберете добро „устройство“, което ще ви служи 2.3, а може и 5 години. Как да изберем използвана пералня, колко струва и как да я проверите? Ще обсъдим всички тези въпроси в рамките на статията.

Къде да гледам и на каква цена?

По-голямата част от хората, когато им бъде зададен въпросът, къде ще търсите използвана пералня, ако се наложи да я закупите, отговорът е Avito. И наистина можете да намерите много неща на най-големия интернет пазар на бълхи в страната, като отделите много малко време за това. Научете повече за как да си купим пералня на Avito, прочетете в едноименната статия на нашия сайт.

Avito не е единственият сайт, в който можете да търсите различни оферти за продажба на употребявани перални машини. Има и такива ресурси като Barakhla.net, buy-sell.rf и други подобни. Защо е по-добре да потърсите използвана пералня в интернет?Avito

 • На такива сайтове рекламите се поставят в предписаната форма с описание на продукта и неговите снимки. По този начин можете веднага да направите заключения за продукта, без да харчите време за разговори към продавачите.
 • Не е необходимо да купувате многобройни вестници „купувайте-продавайте“ или „ръка за ръка“, като харчите пари и след това да ги преглеждате, прекарвайки време. Много е лесно да отидете на сайта и да използвате бързото търсене на точния продукт.
 • Можете да поставяте реклами на такива сайтове безплатно, без да напускате дома си, така че можете да намерите най-новата и актуална оферта в тях.

Не всички разбират, но когато купувате стоки на интернет блошиния пазар, трябва да бъдете изключително внимателни, защото това е най-голямата платформа за измамници в страната. Те обикновено действат по следния начин.

Те пуснаха реклама за продажба на почти нова пералня в отлично състояние на изгодна цена, мотивирайки това, например, с спешен преместване в друг град. Към рекламата са приложени снимки, които показват наистина отлична използвана пералня. Те оставят няколко телефонни номера на различни мобилни оператори и след това започват лов.

Основната цел на измамниците са вашите лични данни, главно номер на кредитна или дебитна карта. Има много начини за примамване на тези данни от тях, до много фини психологически техники. Бъдете бдителни!

Сега за цената. Цената на използваната пералня може да бъде настроена както искате, това е разбираемо. Но също така е ясно, че цената трябва да бъде разумна. Твърде ниската цена предполага, че пералнята е повредена и не си струва да се купува. Прекалено високата цена е възпиращо средство, защото какъв е смисълът да плащате за използвана шайба почти толкова, колкото за ново оборудване.

Важно! Експертите твърдят, че нормалната цена за използвана пералня не трябва да бъде по-висока от 50% от цената за нов автомобил от подобен модел.

Имате ли нужда от европейско оборудване?

проверете използваната пералняНапоследък хората се опитват да закупят перални машини от Европа, те казват, че използваните в Европа монтирани машини работят по-добре и по-дълго от новите перални машини, сглобени в Русия. Наистина пералните машини от Европа са малко по-качествени от руските машини, но все пак не трябва да гоните оборудване от Европа.

 1. Първо, посредниците на завишени цени се опитват да продават шайби от Европа.
 2. Второ, много често използваната техника от Европа е била подложена на занаятчийски ремонти, тъй като често се доставя на дилъри директно от центровете за преработка на отпадъци.
 3. Трето, купувайки в магазина някои употребявани Coopersbush, които струват 200 или дори 300 хиляди рубли, вие ще платите за него толкова, колкото струва новата кола на марката Indesit или Kandy. В същото време шансовете, че вашият „изискан“ Coopersbush ще отиде на сметището след 2 месеца, също са големи, както и при закупуване на малко използвано корейско оборудване.

За ваша информация! Можете да намерите много гневни изявления от купувачите на употребявани перални машини от Европа в мрежата, изглежда, че има много повече отрицателни отзиви от положителните.

Характеристики на избора на употребявани превозни средства

По-добре е да изберете използвана пералня според конкретна система. Така ще вземете предвид всички основни нюанси и най-вероятно няма да се сблъскате с никакви „набързо ремонтирани потребителски стоки“.

 • Купувайте употребявани автомобили на марки, за които е по-малко вероятно да стигнете до сервизни центрове, а именно Bosch, Miele, Siemen, LG. Съответно не бива да купувате шайби, които според статистиката много често се счупват след 5 години работа - Kandy, Indesit, Samsung, Electrolux.
 • Когато избирате пералня, говорете със собствениците, може би те честно ще ви отговорят на въпроса за причината за продажбата на оборудването. Би било по-добре, ако причините са: преместване, ремонт или желание за закупуване на по-нов модел на шайбата.
 • Опитайте да разберете от собствениците колко интензивно е работила шайбата и дали е в ремонт. Предпочитаният вариант е умерена работа на машината, не е ремонтирана.
 • Не забравяйте да помолите домакините да включат и тестват пералнята. Ако не успеят, най-добре е да не правите покупка. Много е вероятно те да се опитат да ви продадат счупено оборудване.

За ваша информация! Ще бъде много добре, ако намерите използвана перална машина с директно задвижване LG, пусната след 2007 г. Отлично оборудване, евтино и ще работи дълго време.

Процедура за проверка

не трябва да има повреди в маншетаИзбирайки опциите за употребявани перални машини, не бързайте да правите покупка. Разберете колко струва всяка машина, изберете най-достъпната опция и отидете да видите какво се опитват да ви продадат.

Първо внимателно огледайте пералнята от всички страни за дефекти. Опитайте се да намерите това, за което собствениците мълчат, може би е възможно да намалите цената малко. Стартирайте програмата за миене, която включва изплакване, въртене и загряване на водата, вижте, че барабанът не чука, нагревателят загрява водата, помпата източва водата и програмата за цикъл на въртене работи правилно.

След теста погледнете пода около машината и под нея всичко трябва да е сухо. Отворете люка и внимателно огледайте гумения маншет, той трябва да е непокътнат, без дупки и пукнатини. Люкът трябва да се отваря и затваря свободно, а ключалката трябва да се активира всеки път. След това завъртете барабана на ръка, ако се върти лесно, не чука или задръства, значи всичко е наред. Ако всичко друго ви подхожда, можете да го вземете.

И така, колко може да струва използвана пералня, къде да я закупите и как да изберете правилната. По този въпрос има много трудности и рискът да се натъкнете на измамници, които се опитват да продават боклук, не е отменен. Но ако действате по план, можете да намерите отлична техника. Успех

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Оксана Оксана:

  Нуждаете се от пералня, колко струва и къде да купя?

 2. Граватар Толик парченца:

  Имам нужда от пералня за 2000 г. Къде мога да я купя?

  • Gravatar Passerby минувач:

   Потърсете в сайтове като Avito, Yula или група в социалните мрежи за продажба на употребявана техника. Може би ще намерите някое старо, но работещо.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини