Всичко за пералните машини

Пералня Bosch - грешка E00

Грешка на Bosch E00Bosch не дава грешка E00 много често. Във всеки случай, ако вярвате на форумите на Рунет, той се сблъсква с единици. Потребителите, които се сблъскат с такъв код, веднага започват да прелистват таблицата с грешки на системата за самодиагностика на перални машини Bosch с надеждата да намерят желания E00 там, но не намират нищо. Защо? И понеже E00 не е грешка, а код, означаващ нещо друго. Нека го съберем.

Дешифрирайте кода

Както вече споменахме, кодът E00 не показва грешка, а положителен резултат, който пералната машина дава в резултат на тестване на услуги. С други думи, пералня Bosch ни казва, че тестът за обслужване е преминал, няма грешки.

Изправени пред кода E00, не бързайте да се обаждате на съветника. Всичко може да се окаже по-просто, отколкото изглежда на пръв поглед.

грешка e00 на пералнята Bosch

Изглежда, че е добра новина за потребителя. Тъй като няма грешки, това означава, че пералнята е работеща, но човек не може да я използва по предназначение. Дисплеят все още свети E00 и машината отказва да се измие дори и след няколко рестартирания (дезактивирайте и рестартирайте). Оказва се абсурдна ситуация. От една страна, шайбата съобщава за неизправности, от друга - тя все още отказва да работи - логично ли е задънена улица? Всъщност не. Можете да опитате да нулирате грешката.

Мога ли да нулирам грешката?

В нормална ситуация кодът E00 на пералня Bosch може да се появи само след определени манипулации от страна на потребителя. А именно: въвеждане на машината Bosch в режим на тестване на услуги и стартиране на този режим. Ако пералнята не работи неправилно, се появява кодът E00. Но се случва, че не сте направили нищо и машината изведнъж след следващото включване дава този код. Има няколко причини:

 • след късо съединение имаше краткосрочна неизправност в контролния модул, която случайно активира режима на тестване на услугата;
 • след същото късо съединение някои полупроводникови елементи бяха повредени, от които машината влезе в режим на тестване на услугата и не се извежда оттам по стандартен начин;
 • малко дете работеше, завъртя копчето на контролния панел, натисна бутоните и влезе в шайбата в сервизен режим.

Почти всички съвременни перални машини имат детска ключалка - специална комбинация от клавиши, чрез натискане на която можете напълно да заключите контролния панел. Не забравяйте да използвате тази функция, ако бебето е в къщата.

Първият и последен вариант от горния списък най-често се намира, следователно ще се опитаме да премахнем пералнята от сервизния режим със собствените си ръце и ако това не помогне, ще помислим. Извършете следните манипулации.

тестов режим на шайби на Bosch

 1. Изключете пералнята от захранването.
 2. Включете машината, изчакайте, докато се появи грешка E00.
 3. Слагаме копчето за програми за измиване, за да изплакнете (то е в самата дъна).
 4. Завъртаме копчето в положение на въртене (за 7 часа, както го казват експертите), едновременно с другата ръка натискаме бутона, което е показано от малката картина на спиралата - „скорост на въртене“.
 5. Изчакваме, докато на дисплея се появи изображението на три осмици.
 6. Отново завъртете копчето две секции вдясно (програма за дънки), така че показалеца да е в 5 часа.
 7. След това изчакваме няколко секунди и завъртаме копчето в изключено положение.

Ако всичко е направено правилно, повторното включване на пералнята на Bosch ще ви зарадва, защото досадният код E00 ще изчезне и „домашният асистент“ ще работи, сякаш нищо не се е случило. Ако сте сигурни, че всичко е направено както трябва, и E00 виси, най-вероятно това е сериозна неизправност и възникна в електронния модул на пералнята Бош.

Ремонт на електронния модул

Така че не беше възможно да се премахне E00 кодът на шайбата на Bosch по стандартния начин, което означава, че управляващият модул е ​​повреден 99,9%.И да разберете предварително какво се е счупило в електронния модул, кои полупроводникови елементи изгориха - невъзможно е без премахване на платката и нейната подробна диагностика. Струва ли си да поправите електронни модули със собствените си ръце? Това е риторичен въпрос, освен ако, разбира се, не сте опитен електронен инженер и трябва да се справяте с печатни платки всеки ден.

Ако например говорим за ремонт на UBL или помпа самостоятелно, тогава сме в полза и с двете ръце, защото дори и да счупите нещо от това, не е трудно да си купите замяна, защото това са обикновени и евтини части. Що се отнася до електронните модули, наистина можете да се счупите.

нов модул за управление на Bosch

По-специално, оригиналният електронен модул за пералня Bosch Maxx 4 струва около 460 долара. С тези пари лесно можете да си купите нова пералня. Задайте си въпроса: вие като любител ще изберете частта с риск да „получите“ тази сума и ако сте разумен човек, отговорът е очевиден за вас. По-добре насочете енергия в по-конструктивен канал. Намерете добър занаятчия, който ще провери и поправи счупен електронен модул.

Между другото, електронните модули на Bosch са доста упорити и са добре поправени.

Обобщавайки, отбелязваме, че кодът E00, оказва се, не информира потребителя за грешка, а точно обратното, казва, че машината е напълно работеща. Друг въпрос е защо самата машина влезе в режим на тестване на услугата и реши да провери системата за неизправности? На този въпрос може да се отговори само като се проучи ситуацията на място. Може би това няма да се направи от вас, а от професионален майстор. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини